Inlägg från: nymsa |Visa alla inlägg
  • nymsa

    Gluten och laktosfritt till buffé?

    Jag brukar använda kokos för att ströa formen om jag bakar t.ex sockerkaka eller kladdkaka osv. kanongott!
    Min fästman är glutenintolerant så har fått öva sedan jag träffade honom.

    Jag tycker att den mesta maten går att göra både gluten och laktosfri och få den nästan som vanligt, i takt med att allt fler upptäcker glutenallergier så ökar också butikernas utbud + blir bättre.
    Tänk också på att inte använda glutenfria produkter med vetestärkelse om personerna är riktigt överkänsliga. Svärmor är sådan, då blir det kaos för henne.

    Återigen, som tidigare nämnts, använd inte samma smör. Skär heller inte brödet på samma skärbräda med samma kniv om det inte blivit diskat tidigare. Använd inte samma pastaslev osv.  Det är små saker som man inte tänker på, som går så lätt att göra fel. Har varit med om det många gånger med fästmannen.

Svar på tråden Gluten och laktosfritt till buffé?