• nymsa

    frivillig barnlöshet

    Hej!
    Jag är likadan. Jag vill ha barn, dock inte biologiska utan fosterbarn eller liknande då jag är av åsikten att det finns så många barn som har det svårt, utan att jag behöver sätta fler till världen.
    Min fästman är med på det , vi har dock inte sagt något till hans familj då det inte lär vara helt accepterat att välja bort att skaffa barn.

    Skönt att det finns fler än jag som är kvinnor som väljer att frivilligt inte skaffa barn, det får mig att känna mig mindre "konstig". Men håller med om att man måste försvara sig för att folk runt omkring stöter på. Varför? Vad har folk med saken att göra egentligen?

  • nymsa

    Ja vi borde ha kommit längre 2013. Vi lever i en tid då vi blir allt mer självständiga och där kvinnor kämpar för att få ta mer plats  och få bestämma över sina kroppar och sitt liv. Något som pågått så länge, därför känns det tråkigt när folk tycker att man inte är klok och man får kommentarer av släkt och vänner som "vad är det för fel på dig, eftersom du inte vill ha barn?"

    Självklart är det att vilja ha barn att vilja ha fosterbarn också, men det retar en mängd människor att jag väljer att inte skaffa biologiska till förmån för att hjälpa utsatta barn i Sverige. Det blir som en nagel i ögat. Bara för att jag kan så förväntas jag också skaffa barn själv.

    Det är ingen självklarhet att "få"  barn, lika lite bör det vara en självklarhet att alla skall "skaffa" barn för att de kan.

Svar på tråden frivillig barnlöshet