Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    Tjejkompisen

    Mariaa skrev 2013-04-03 15:25:28 följande:
    Ja, jag känner igen mig i henne. Om hon nu är sån att hon kan säga både fina och "dåliga" saker direkt till människorna hon pratar om för annars är hon bara falsk. Hon låter precis som mig och en del människor kan ha otroligt svårt för mig men det är ju upp till var och en. Drömmer

    Jag anser inte att man ska försöka vara nån man inte är men alla kan faktiskt inte tycka om varandra.

    Jag skriver under på det.


    Jag brukar också säga vad jag tycker. Det är inte många som gillar det. Men sim du sa alla kan inte älska alla.  Drömmer


     

  • stormhelen
    Mariaa skrev 2013-04-03 17:45:33 följande:
    Personligen föredrar jag människor som säger vad dom tycker och tänker även om det är sånt jag inte alltid tycker om att höra. Drömmer

    Så länge man säger saker på ett trevligt sätt så tycker jag att det är bättre att man säger vad man tycker än att hålla mun. Men det är inte alla som kan ta det. (jag klarar inte av -specielt tjejer - som är över gulliga och tillgjorda och ska var så där putti nuttiga hela tiden. Något som jag tycker känns extremt falskt. Men det kanske bara är för att det är sååååå långt ifrån min personlighet). Tungan ute


     


    Men bara för att man säger vad man tycker så behöver man ju inte vara elak.


    Sedan så är det ju klart att det inte alltid kommer ut perfekt. Man är ju tyvärr mänsklig och man kan fela ibland + att olika människor kan tolka olika saker lite olika. Vilket gör att man ibland måste anpassa hur man säger saker beroende på vem det är man pratar med. (Något man lär sig efter att man lärt känna personen ifråga).


    Men ibland så funkar inte personkemin alls och då spelar det ingen roll vad eller hur man säger saker oavsett vad det är, eftersom det alltid finns en tagg i sidan på relationen.

  • stormhelen
    Anonym (irriterad) skrev 2013-04-03 18:05:08 följande:
    Jag kan hålla med dig till viss del ja.
    Jag fungerar på så sätt att jag ALLTID ser till att en ny person i "gänget" blir välkommet och ska känna sig bekväm. Det innebär att diskussioner om Pella och Bella och deras sätt att vara och klä sig och allmänna åsikter om dessa människor stannar inom mig. Inte för att jag inte kan stå för det utan för att jag tycker att det är FULT att få andra att framstå som "skit" för att framhäva sig själv. Det är fult (och det påtalade jag för henne också!) att det första som slinker ur hennes mun när jag berättar att jag fick chansen och träffa en person (vi kan kalla henne Lisa) och det första hon kläcker ur sig är: "Både hon och hennes man är ju de absolut mest störda och vidriga människor jag någonsin träffat! Hennes man är ju handikappad (JA, det var exakt det ordval hon slog till med, vilket gjorde att jag gick i taket. Dels pga mina grund värderingar och dels pga det jobb jag idag har!)...och hon är stans största glappkäft"...Jaha, men jo tjena?

    Jag är absolut inte en superallvarlig person (såvida det inte behövs) och har stor tolerans för skämt (hur säregna de än må vara), är själv en pajas som kan slänga ur mig massa konstigheter men som jag skrev tidigare min generella inställning till folk är god, ödmjuk och saker sägs i välmening, det är väl detta jag inte direkt ser i henne...

    Angående mottagandet. Ja. Jag förväntade faktiskt mig ett mer intresserat bemötande. Inte stort och inte fjäskande men som jag skrev tidigare; i vilket syfte ville hon träffa mig om hon ändå inte brydde sig om att lära känna mig? Det var ju hon som initierade träffen och tidpunkten, platsen osv. Så ja, givetvis blir jag lite chockad när jag glatt ser fram emot att få träffa lite fler av min m2bs vänner och träffar henne och hon inte visar något intresse överhuvudtaget. Hade jag behandlat mina vänners respektive så där så hade jag nog inte varit någon som mina vänner ser fram emot att presentera för sina respektive heller.

    Och angående det sista du skrev; Jag skriver ut min irritation anonymt. Ingen här vet vem jag är och ingen vet vem hon är. Jag smutskastar inte henne framför någon som hon potentialt kommer stå framför imorgon (förutom att jag spytt ut min irritation på min m2b!) så jag ser inte det direkt som samma sak...men vi har alla olika synvinklar...

    Fast detta tycker jag är två skilda saker - att säga vad man tycker och snacka skit om andra bakom deras rygg. Det är en stor skillnad!


     


    På tjejen som du beskriver så låter det mer som att hon snackar en massa skit bakom ryggen på folk och inte säger vad hon tycker.


    Att säga vad man tycker jan typ vara " den där klänningen är väldigt fin, men jag vet inte om det är rätt modell för dig och din kropp, du skulle nog vara mycket finare i ...." eller ett exempel som passar din situation " ursäkta, men jag måste bara få säga att jag tycker inte om att du pratar illa om mina vänner. Vill du umgås med oss så får du vara snäll och behålla dina åsikter för dig själv. När du är med oss så pratar vi om andra saker än att tala illa om folk vi känner. Passar det inte så kanske vi imte ska umgås."

  • stormhelen
    Anonym (irriterad) skrev 2013-04-03 22:09:50 följande:
    Precis! Tyckte att det framkom i trådstarten att det, enligt mig, är ren skitsnack bakom rygg och inte "rak och ärlig" som hon själv tycker att hon är.

    Men men, fick ut min frustration utan att behöva besvära min käre mans huvud med det igen. Tack för era kommentarer och synvinklar!

    Det är bra att du får ut din frustation här. Glad


    Man ska inte belasta sin älskade för mycket.


    Då är det bra att forum som BT finns.


    Jag förstår att du blir irriterad, jag tycker inte häller om folk som snackar skit om andra. Har man något att säga så kan man säga det till den personen istället.

Svar på tråden Tjejkompisen