• Helipa

    Planera utan budget?

    Vi har inte börjat diskutera budget förrän nu, fyra månader innan bröllopet. Men däremot har vi diskuterat hur vi vill ha det, vad som är viktigast för oss och sen diskuterar vi kostnaderna allt eftersom planeringen fortskrider.
    Däremot har vi tagit mycket hjälp av folk runt omkring oss och bett om olika prisförslag så att vi kan se vad vi tycker är rimligt.

    Man kan säga att vi är överens om vad som är "drömbröllopet" för oss och så har vi liksom sinsemellan bestämt oss för vad som är viktigast och gjort en prioriteringslista.
    T.ex. är det vitkigare för oss att kunna ha en riktigt god buffé, kunna bjuda på all dryck och att ha mycket blommor, framför att sambon får en ny kostym (han har en klassisk svart redan), att jag sminkas av make up-artist, att vi köper vigselringar (har redan förlovningsringar som vi älskar), att vi har en flashig biltransport från kyrkan till festen, osv.
    Så vi har delat upp allt i "nödvändigt", "viktigt", "mindre viktigt" och "kan prioriteras bort" och sen spenderar vi pengarna utifrån de kategorierna.  Det som är klassat som "nödvändigt" ser vi till att lösa först och sedan får vi se vad vi har råd med.

Svar på tråden Planera utan budget?