Inlägg från: jeanettejohansson |Visa alla inlägg
  • jeanettejohansson

    Planera utan budget?

    Hej!


    Hur gör ni för att bestämma budget? Min kära sambo vill inte sätta upp en budget och ett tak för vårt bröllop. Han säger bara " det får väl kosta vad det kostar". Jag försöker hitta argument till varför vi iallafall måste ha ett tak.


    Jag vill veta vilka tält och vilka blommor osv som vi kan titta på! Han säger att vi ska titta på det vill vill ha.


    Jag tror inte att han fattar att jag lätt kan lägga 500 tusen på ett bröllop om ingen stoppar mig ;)!!


    Hur gör ni när ni bestämmer budget? Någon som planerat bröllop utan ett bestämt tak? Hur gick det?

  • Svar på tråden Planera utan budget?
  • jeanettejohansson
    Mmmaria skrev 2013-04-03 09:48:03 följande:

    Vi hade inget budget-tak, men ville inte lägga löjligt mycket pengar på bröllopet. Vi kollade lokaler med mat och det blev lite som det blev. Vi bokade den som passade våra behov och datum (allt planerades på 2 månader) och hade rimliga priser (förhandlade lite). Vi tittade inte på helheten utan tog beslut om vad vi tyckte att saker och ting var värt under resans gång. Jag vet fortfarande inte exakt vad vi la ner, men det blev över 100.000, men jag tror inte att vi kom upp i 150.000 (ingen bröllopsresa inräknad). Egentligen tycker jag att det är galet mycket pengar för en dag (ringarna, foton och minnen har vi dock kvar), men vi hade de pengarna tillgängliga just då och vi fick ett fantastiskt bröllop som vi aldrig kommer glömma eller ångra. Hade nog varit lika nöjd med ett bröllop för 20.000 (funderade först på att samla alla på en krog, viga oss, käka pizza-slice och dansa), men nu blev det så här i stället.


     


    Börja med de stora posterna (lokal, mat, boende, ringar) och se var ni hamnar. Vill du lägga 500.000 på ett bröllop bara för att du kan eller finns det annat roligt att ha pengarna till :)


    Jag menade inte att jag har en halvmiljon att bara slösa bort ...


    Jag bara använde det som ett exempel på att jag kan få ett bröllop att kosta hur mycket som helst om ingen stoppar mig ;)

  • jeanettejohansson

    Ok ni har övertygat mig ;)


    Jag och sambon kommer försöka ta allt på en vettig ekonomisk nivå. Det som vi tycker är viktigast kommer vi inte att spara in på men däremot så behöver vi inte köra så dyrt på annat :) Min kära mor vill gärna betala min klänning så den behöver vi inte tänka på. Ringarna och festen vill vi gärna prioritera. Jag hatar attt gå till frisörer och makeupartister så det sköter jag själv ;) Att binda blommor är jag riktigt bra på så det vill jag gärna göra själv.


    Det är ett år kvar så vi har tid på oss :)

  • jeanettejohansson

    Vi gissar att det kommer gå på 80.000-100.000 nånting..


    En stor post blir tältet som vi ska hyra. (Med golv, kristalkronor, bord, dukar, lining, osv)

  • jeanettejohansson
    Jossen skrev 2013-04-15 15:28:46 följande:
    Vad kommer det gå på ungefär? Alltså enbart tältet med "innehåll"? Och varifrån hyr ni? Hur kommer ni göra med maten till det? Ha ett eget tält som "kök" eller hur har ni planerat kring det`? Vi funderar på tält, men det känns som det kan bli riktig dyrt.

    http://www.bsparty.se/e-handel1.html?s=product&c=brollopspaket-121&p=mellan-brollopspaket-708


    vi tror att det blir av detta företaget. Det finns flera liknande företag med samma typ av erbjudande.


    Mat blir catering med serveringspersonal. Dom kör ut maten (den tillagas ca 2 km bort). Sen har vi ju tältet på vår egen mark med nära till verkstäder med el och kylar och frysar m.m.( + att vi kan utnyttja vårt eget kök om det krisar) Toaletter får man inte glömma!! Det går att hyra det med :)


     

Svar på tråden Planera utan budget?