Inlägg från: Julibrud2014 |Visa alla inlägg
  • Julibrud2014

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Så var pianist och solist till kyrkan bokat. Nu kanske det börjar bli tid att försöka boka vigselförättare också...

  • Julibrud2014

    Ja nu börjar det verkligen närma sig. Ska ni gå på några bröllopsmässor? Har suttit och tittat på några i Stockholm eftersom vi är där ganska ofta men är lite tveksam. Är egentligen inte så mycket för sådana tillställningar.

    Jag har kört fast lite med inbjudningarna, gjort hälften och sedan tappat inspirationen men de tar en stund att pyssla ihop så kanske jag måste ta nya tag snart.

    Har lite panik över hur det ska ordna sig med maten (vem vi ska få som kock) eftersom han som vi skulle haft från början har fått nytt jobb och förmodligen måste jobba det datumet. Så nu gäller det att försöka tänka till om vi ska ta någon cateringfirma eller om vi ska försöka hitta annan kock.

    Till vigseln har vi pratat med prästen vi vill ha. Hon har en annan vigsel samma dag så nu får vi se om hon hinner med båda. Hon skulle höra av sig när hon visste närmare. Hoppas bara att det inte dröjer allt för länge.. Sen har vi också pratat med de som ska vara solister. Bestämt och tillfrågat tärna och bestman och nu även en av två toastmasters samt har förslag på vilken bil vi ska använda från kyrkan till festlokalen. Lite har alltså hänt under jul och nyårshelgerna.

  • Julibrud2014

    Hej igen!
    Sitter och funderar på texten till inbjudningskorten. Vad ska man riktigt skriva? Hur har ni tänkt skriva och när har ni tänkt skicka ut era?
     
    På något sätt skulle jag även behöva få med ett informationskort med information om boende, att vi önskar ett barnfritt bröllop förutom våra syskonbarn. Dessutom att vi ska ordna transport från kyrkan till festlokal och vill veta hur många som behöver. Samt att vi gärna vill veta om allergier och att vi önskar att tal anmäls till toastmadame.. Men hur vi ska få in allt är en gåta vi har ett ganska litet kort..

  • Julibrud2014
    Svartsocka skrev 2014-01-16 11:57:51 följande:
    För oss har allt gått i rasande takt, men det är rätt skönt, för nu är det inte så mycket kvar. M2B kosym med tillbehör, tärnklänningar och marskalkernas kläder, tårta och proväta menyn, annars är det så gott som klart!

    Köpta även min brudklänning i december med alla tillbehör. Största problemet just nu är underkläder, jag har redan köpt lite olika, en jätte dyr bh som jag tänker ha, och egentligen hade jag tänkt ha en shaping-body, men den är inte sexig för 5 öre, inte särskild bekväm heller för den delen, så köpta ett par sloggy och ett par spetstrosor... hur tänker ni angående undekläder? Sexigt till bröllopsnatten redan under brudklänningen, bekväma, funktionella?

    Slänger även in en bild på min klänning ifall någon behöver lite inspiration :) 


    Oj vilken fin brudklänning! Den där är helt i min smak!
  • Julibrud2014

    Här har det hänt en hel del sedan jag var inne och tittade senast. Det har varit stressiga dagar för oss när vi har lämnat in bygglov (vi ska ju börja bygga i vår också förutom bröllopet) och dessutom mailat ut ritningar för att ta in offerter. Jag förstod nog att det skulle bli stressigt med både bygge och giftermål på samma gång men jag insåg nog inte riktigt HUR stressigt det skulle bli.

    Jag har ändå tur som har en hel del familj och kompisar som hjälper mig. I veckan fick jag de flesta inbjudningskorten tillverkade. En kompis skulle fixa hemsida åt mig för information så vi sätter inte med den i inbjudningskorten.

    Toastmadame/toastmistress har lovat styra upp programmet under festen och hjälpa till med programbladet. Mamma tar hand om hela matbiten med bokningar av personal och bordukar, porslin o.s.v.

    Vi har bokat transport för oss själva från kyrkan till lokalen. En kompis pappa har en svart  Cadillac från 1945 och han har också lovat att köra oss.

    Stora funderingen just nu gäller efternamnet. Jag kan inte bestämma mig. Min M2B vill inte byta och egentligen vill inte jag heller byta men vi skulle vilja ha samma. Jag har både långt förnamn och efternamn och hans efternamn är 11 bokstäver så att ta dubbelnamn innebär ett jättelångt namn... Trodde det skulle ge med sig ju närmare bröllopet vi kommer men det känns lika ovisst ännu.

  • Julibrud2014

    Nu skriver jag mycket på raken här men idag är min "planera bröllop" dag.. Kom på en till sak som jag gärna skulle vilja ha lite tips och inspiration kring och det är bröllopstårtan. Vilken typ av tårta och hurdana smaker har ni tänkt er?

    Jag har mailat ut för offerter till 5 olika bagerier men de har bara gett pris per bit inte gett alternativ på vad man kan ha för typ av tårta. Får väl maila igen

  • Julibrud2014
    Blivande frugann skrev 2014-01-27 11:49:17 följande:
    Ett tips som jag sett i en annan tråd är att beställa tårta på ICA Maxi eller liknande som har eget bageri. Någon hade även fått låna tårtställning av dem just för att de köpte tårtorna hos dem! Tycker det låter jättebra! Fast jag vill ha cupcakes, hm det har inte de bagerierna vad jag vet. 
    Jag tror absolut det kan vara möjligt att hitta cupcakes "tårta" . Jag tycker jag har sett bild på sådana när jag bläddrat bland bageriernas bilder på fb. (Insåg att många bagerier har facebooksidor där de visar sina alster)

    Jag funderar mer på smak. Tror man är ganska mätt efter trerätter när man kommer till tårta och tycker själv inte mycket om sötsaker överhuvudtaget så tårtan känns mest som att den ska vara med för sakens skull.
  • Julibrud2014

    Jag köpte min brudklänning idag! Jag har provat några gånger innan och idag var jag tillbaka till den första butiken jag provade i.
    Jag har egetligen aldrig drömt om hur en brudklänning ska se ut men är riktigt nöjd med den jag köpte.

    Det är en väldigt enkel axelbandslös klänning men den ska piffas upp med ett skärp i midjan och jag hoppas att den blir tillräckligt fin när smycken, frisyr och brudbukett kommer till. Det jag tycker är absolut bäst med den är att jag kan variera den så att den ser ut på ett sätt i kyrkan med lite ärm och på ett annat sätt på festen med bara axlar och skärpet i midjan. Den kommer att få lite vidd genom att jag har underkjol och den har ett minimalt släp så jag är inte längre så orolig att jag ska snubbla (är INTE van att gå i klänning och definitivt inte i långklänning)

    Köpte även brudskor, kvinnan i butiken lät mig pröva med ett par för att se längden och de var de bekvämaste jag någonsin gått i så de fick följa med hem Flört

    Summering av dagen är att jag är riktigt nöjd med mina köp nu börjar de viktigaste posterna vara klara inför bröllopet!

    Har alla redan fått ut sina inbjudningar? Eller när tänker ni skicka ut dem?

  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2014-02-09 09:25:19 följande:
    Var på ett bröllop förra året där dom hade tårta från Maxmo hembageri.. Kladdkake botten, hallonmousse och vitchokladmousse.. Täckt med sockermassa. Gudomligt god. *tips*  det går ju att prova en liten tårta med nåt som ni tror ni kan tycka om och sen göra förändringar från det..

    Så gjorde vi.. Har en bekant som gör tårtor och både det ena och andra. Hittade på hennes blogg en tårta som lät god och beställde den då vi fått vårt bygglov. Smakerna var bra, men inte som vi hade tänkt oss till bröllopet. Så vi beställde helt enkelt en till.. Den ska provsmakas idag hos mina föräldrar.. Utseende mässigt är den helt underbar.. Hjärta

    Angående dukningar så kommer vi fixa det mesta själva. Kommer endera ha riktiga vita dukar som vi får hyra för 6€/st.. eller så kör vi pappers duk på rulle.. Enklare med städningen Flört sen har vi Duni papperslöpare som vi kommer ha mitt på borden.. iom att vi har en bygdegård så finns ingen serveringspersonal där, utan vi gör allt själva...
    Ja tårtan är ännu ett frågetecken här. Tänkte ringa och prata med en tjej som har ett hembageri inte jättelångt från var vi bor och höra vad hon tycker och tänker. Börjar luta åt att det blir något liknande prinsesstårta med vit sockermassa istället för marsipan (med tanke på flera nöt och mandel allergiker)

    Jag tror att vi kommer att hyra vita dukar men vilken färg vi ska ha på servetterna är ännu en stor fråga. Hade tänk ha färgerna vitt, champange och rosa på bröllopet men nu börjar det nästan kännas som om det blir färglöst. Inbjudningskorten är i vitt, guld och champange så i princip kan jag lägga till någon färg om jag känner för det.

    Hur långt har ni kommit på bygget? Vi väntar på att bygglovet ska komma på posten. Gissar på att vi har skopan i marken i mars om allt går som planerat.
  • Julibrud2014
    Fluff skrev 2014-02-09 13:52:07 följande:
    Jag har en fundering, om någon har tips.
    Under klänningen (axelbandslös) så kommer jag inte behöva ha BH (vilket känns konstigt? ,vad har man då under?)
    Jag funderar ha typ "slimshorts" Trosa med långa ben så att inte låren skaver under dagen, men har man strumpbyxor eller stay ups på sig eller va har man?
    Man kanske ska köpa nå negligée att ha när klänningen går av på hotellrummet?
    Tips mottages då jag sällan (typ aldrig) bär klänning..
    Det här funderar jag också på. Egentligen skulle jag vilja ha lite extra fina underkläder under brudklänningen men det känns ju som att det kanske är bättre att satsa på några som är bra för formen. Prövade med slimshorts när jag provade klänningen och de är ju inte direkt sexiga :) Dessutom måste jag ha en hudfärgad BH...

    Men att satsa på ett negligee till natten är ju en bra ide. Vi kommer inte att ha hotellrum samma natt som vi gifter oss eftersom vi kände att vi kommer att spendera så lite tid där den natten, däremot har vi bokat svit på ett jättemysigt hotell som ligger ganska långt avsides till natten efter så vi kan åka ut och slappa och varva ner efter bröllopet.
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?