Inlägg från: Julibrud2014 |Visa alla inlägg
  • Julibrud2014

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Idag har vi pressat havtorn som vi ska frysa in och kommer att ha till desserten på bröllopet. Nu gäller det bara att få till en huvudrätt och förrätt också

  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2013-09-29 10:17:10 följande:
    Vi var o se på ringar igår Glad kom fram till vad jag INTE vill ha och vad jag Troligen vill ha... Så nu och holla med fler burtiker för att hitta Favoriten Skrattande nåt som den men eventuellt en anna fattning runt mittersta diamanten.. Har 2 färgad 3mm ring med diamantslipning som förlovningsring...


    Jag tycker det är jättesvårt med ringar. Vi tittade på vigselring samtidigt som vi valde förlovningsringar. Tittade på en liknande som den ovan fast utan mittensten (d.v.s. de små diamanterna går hela vägen) För mig skulle en större sten hamna ivägen. Har bara haft min förlovningsring i tre veckor och upplever redan att jag fått små skråmor i den för att den hela tiden tar i överallt.  Samtidigt skulle det vara väldigt trevligt med en upphöjd sten också.
  • Julibrud2014

    Igår fick vi första bakslaget inför det här bröllopet. Lokalen som vi preliminärbokat kommer inte att rymma 60pers. Eller jo rymmas skulle vi men det skulle bli fruktansvärt trångt och folk som satt precis på varje fläck av yta i rummet. Dans/lekar ja allt som har med att röra sig skulle behöva ske i annat rum. Alternativt skulle vi behöva dela upp gänget på två rum. Känns inte alls bra.

    Nu funderar vi på var vi ska ha middagen istället. Vi har hört med  ytterligare ett ställe som har ledigt och hyran är inte jättemycket dyrare. (Ca 400kr mer) men jag gillar inte lokalen egentligen. Däremot finns allting där bord, stolar, proslin, glas och ett stort fint välutrustat kök. 

    Ett annat alternativ är att vi skulle ha det hos mina föräldrar som har en stor och väldigt vacker gård precis vid vattnet. Men problemet är att det verkar vara svindyrt att hyra partytält (trodde inte att det skulle vara många gånger dyrare än lokal) dessutom måste vi skilt fixa bord, stolar, porslin glas o.s.v. sen så sluttar hela gården lite försiktigt ner mot vattnet också. Att börja bygga upp golvyta som är plan skulle bli ett alldeles för stor projekt. Usch nu har jag ingenaning om hur vi ska göra med lokal. 

    Är det någon av er som tänkt ha bröllop i partytält? 

  • Julibrud2014

    Nu har vi varit och diskuterat med fotografen som vi verkligen gillar. Ca 12.500kr för heldag från morgon till kväll inklusive provfotografering, porträttfotografering på åtminstone två olika platser. Två fotografer i kyrkan och medhjälp under porträttfotografering för blixtskärmar o.s.v. Det som ingår i priset är en fotobok och bilder på skiva med "skaplig" upplösning. (Han sa upplösningen men jag förstår mig inte på sådant så den delen fick min sambo ta)

    Grejen är att det är betydligt mycket mer pengar än vad vi hade tänkt lägga på fotograferingen men jag gillar verkligen hans bilder. Tycker de är verkligt vackra och helt annorlunda än någon av de andra fotograferna som jag tittat på.

    Priset vi fick var denna sommars priser (eftersom vi var ute i god tid) så vi måste bestämma oss inom 2 veckor för att få priset. Jag vet helt enkelt inte om det är värt det. Vi skulle kunna ta "vanligt" porträttfoto hos en annan fotograf för 3000kr och då få med förstoring.

    Känns som alla poster i budgeten bara skenar iväg och inget riktigt klickar i planeringen just nu.

  • Julibrud2014
    perlan skrev 2013-10-02 09:16:42 följande:
    Julibrud2014: får man fråga vilken fotograf det handlar om? Vi letar för fullt efter en då vi inte hittat någon som känns hundra.
    Skickade till din inbox. Valet av fotograf säger precis var vi bor vilket jag inte riktigt vill gå ut med :)
  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2013-10-02 19:38:45 följande:
    Började på med bordsplaceringen idag (var uttråkad)... Det är svårt..

    Vi kommer troligtvis ha 4 st bord för 12 pers. Och ganska många som borde slippa och sitta vid en ände.. Småbarn, nedsatt rörelsefunktion... Skrev ut namnen och klippte till smålappar med alla namn.. Lätt att flytta runt men krångligt om man inte vill tappa bort nån Tungan ute fick till nån sorts fundering.. Men ännu är det inte bra..

    Har nån annan börjat på eller är det bara jag som är ivrig? Flört för mig fungerar inte bordsplaceringsverktyget som finns här  på sidan då vi kommer sitta ensamma vid honnörsbordet..
    Jag tycker att bröllopsguidens bordsplaceringsverktyg är bra. Där kan man välja hur många som sitter i borden och hur man ställer dem. Vart lite krångli att komma ingång med men nu tycker jag den är jättebra! Har också suttit och funderat över placering även om vi inte ens har lokal klart ännu så egentligen är det ganska onödigt för oss att fundera på detta redan : )
  • Julibrud2014

    Jag har varit i ett litet down-läge när inget riktigt ville sig som jag ville med bröllopsplanerna (och byggplanerna står still) men nu börjar det rulla lite smått igen.
    Vi har bestämt att vi kommer att ha fotograf endast för porträttfotografering. Det var egentligen inte pengarna som avgjorde utan att jag känner att jag inte vill ha en fotograf springande bredvid mej hela den här dagen, jag kommer att ta för mycket stress över det.

    Lokal har också löst sig. Lösningen stod min pappa för som på egenhand har ringt och kollat och preliminärbokat en lokal (utan att vi visste men med möjlighet att boka av om vi inte ville ha den) Jag har nog aldrig varit så förvånad som när jag fick höra att pappa bokat. Han brukar inte ha något intresse av sådana här saker.  Lokalen han hittat rymmer hela gästlistan och ligger väldigt vackert i närheten av vattnet. Dessutom kunde han via kontakter få den billigt så nu kommer vi att betala ca 1000kr för lokalen. Ibland är pappa bra Glad

    Till helgen ska jag prova brudklänning för första gången. Spännande.

    Försöker komma på hur inbjudningar och festprogram ska se ut fortfarande. Jag försökte tillverka inbjudningskort idag men de blev förskräckliga så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Skulle verkligen vilja tillverka själv och inte beställa färdigtryckta men nu börjar jag ge upp snart. Glad Hur gör ni andra med inbjudningskort?

  • Julibrud2014

    Jag kommer att prova brudklänning i butik på lördag så att jag får koll på hur olika modeller fungerar och lite storlekar och liknande.

    Vet inte hur jag kommer att göra i slutändan. Kinaklänningar är ju frestande när man ser till priset men känns nog lite riskfyllt att beställa en klänning utan att ha prövat dessutom verkar det som att kvaliten har varierat mycket.

    Jag hoppas på att hitta en ganska enkel klänning nertill men med lite spets upptill och gärna med axelband. Min drömklänning finns på Ellis bridal nr 11358 men har ingen aning om hur jag ska hitta en butik som har den så att jag kan pröva har ingen aning om pris heller.  Men om någon känner till brudbutiker i närheten av Stockholm som har Ellis bridal som märke så får ni gärna säga till.

    Jag vet inte riktigt när vi kommer att skicka ut inbjudningskort. Ganska tidigt efter jul tror jag eftersom vi inte skickat ut save the date kort. Däremot har vi redan meddelat muntligt om bröllopet (i samband med att vi berättade om förlovningen) till de gäster som kommer långväga ifrån och som behöver mer tid att planera resor och liknande.

  • Julibrud2014
    Carro87 skrev 2013-10-09 10:29:47 följande:

    I denna tråd nämns Ellis Bridal, finns tydligen i Uppsala...


    www.brollopstorget.se/Forum-16-8/m1428875.htm...


    Tack! Ska kolla!
    teres77 skrev 2013-10-09 22:26:27 följande:
    Idag har jag gjort prototyp på inbjudningskort och meny/placeringskort... Så verkligt allt blev när jag höll det i handen. Alltså, ännu mer verkligt!! Skrattande Ska försöka ladda upp lite bilder senare, tog kort med telefonen och det funkar ju inte att ladda upp via den. 

    Det kommer bli så bra!!! Jag är supernöjd. Så där osvenskt, skitnöjd faktiskt...  
    Visa visa!!! Jag tycker det är jättesvårt att göra de tillräckligt enkla för att orka göra många men samtidigt sådär fina som inbjudningskort till bröllop bör vara
  • Julibrud2014

    Tack för tipsen! Ska faktiskt till Stockholm och pröva. Min sambo är svensk så vi är relativt ofta dit och träffar hans syskon och föräldrar. Men tiimari tycker jag är bra och finns ju i de flesta större städer både i sve och fin.

    Har ni tjockare papper på era inbjudiningar? Jag är tveksam om vi ska få in de pappren vi tänkt i vår skrivare men kanske värt att pröva för jag tycker absolut att det sku va finast med text direkt på kortet inuti kortet och inte utskrivet på vittpapper och pålimmat.

    Jag har försökt med embossingtryck med en "bröllopsinbjudan" stämpel men texten är så liten på stämpeln så jag tycker inte det blir riktigt fint. Dessutom har jag gjort trycket i svart och använt guldfärgat embossingpulver och jag tycker det svarta lyser igenom förmycket.

    Funderar på att gå till tapetbutikerna och se om de har några billiga rullar som man kunde använda till klipp och klister men vet inte om tapet blir för tjockt.

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?