Inlägg från: Kalejdoskop |Visa alla inlägg
  • Kalejdoskop

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Fluff skrev 2014-02-20 12:05:42 följande:
    Tack :)

    Jag har börjat fundera på låtval i kyrkan.. Det är ju supersvårt!
    Vi har inte direkt nån låt som representerar oss, så först tänkte vi strunta i att välja en låt i kyrkan men vi vill ha en låt som blir våran.
    Tips?
    Oj, ja det är svårt! Vad representerar er då? På vilket sätt hade du tänkt? Är det mitt i vigseln eller är det inmarschen du tänker på? Vi ska ha Canon in D som inmarsch, som jag älskat sen första gången jag hörde den. Däremot säger den väl inte så mycket om just oss, den är bara väldigt vacker.
  • Kalejdoskop

    Lihoo: blir bröllopet i Jämtland med? Vi gifter oss veckan efter i Jämtlands län, hade funderingar på Jämtlands brudmarsch, men vi det blev en annan till slut, plus att färgtemat går i Jämtlands färger, även om det inte var planerat :P

  • Kalejdoskop

    Lihoo: det blev Canon in d, min absoluta favorit bland klassisk musik, och den gick hem hos min blivande med som tur var :)

    Lila blir fint! Var ska ni ha själva festen? Blir det restaurang, lada, hemma hos etc? :)

  • Kalejdoskop
    Blivande frugann skrev 2014-02-27 11:09:18 följande:
    Då var klänningen äntligen beställd så nu väntar jag spänt till början av april då den kommer. Tjoho!
    Lokalen äntligen bestämd, då vi velat men det billigare alternativet för det som även känslomässigt kändes bäst.
    Frisör och make up också bokad, en tjej som kommer hem till mig (eller där jag är). Känns som det kan bli superbra. Slipper jag åka själv utan låta alla komma till mig.

    Funderar kring ris, bubblor, blomblad. Vad väljer ni?
    Ordnar ni det eller låter ni någon annan göra det?

     
    Vad härligt! :) Önskar också jag kunde ha det så att frisör kommer till mig.. kommer ha ca 7 mil till friösren.. detta är i Norrland dock så det känns inte som extrema avstånd för mig ;) Vi ska ha bubblor, som vi köpt själva då. Vi kommer ge en flaska per sällskap (alla behöver knappast varsin), och sen får folk ha med sig annat om de känner för det såklart!

    Vill bara säga; mindre än 5 månader kvar nu! Wohoo!! :D 
  • Kalejdoskop

    Har förresten en fråga: Det är ju rätt ljust ut i juli, speciellt uppe i Norrland. Ändå känns det som att jag vill ha marschaller. Är det helt knäppt? Finns det nåt annat fint man kan markera vägen till festlokalen med annars? Marschallerna kommer ju knappt synas, så lite dumt är det väl.. men ni kanske förstår vad jag är ute efter :)

  • Kalejdoskop

    Fluff: jag bestämde visst att det blir marschaller trots allt! Det är ju det klassiska, och jag struntar i om det är mörkt eller inte :P det blev så idag då vi handlat i ullared, mycket blev bestämt som jag inte planerat in :) Ljuslyktor, servetter, värmeljus, material till goodiebag, stolsdekorationer, vimplar, papper till placeringskort och ramar för bordsnummer. Nu är det bara tyg till löparna kvar!

    Lihoo: Åh vad skönt för er! Så ni har inget att göra med maten då? Önskar vi kunde slippa det, fast samtidigt är det såklart roligt att ha gjort maten själv. Väldigt delad där :) jaså, blir det det? Hoppas på lite skymning åtminstone :)

  • Kalejdoskop

    Lihoo: vad roligt! :) hade varit jättekul att se bild på båda klänningarna! Jag söker fortfarande efter min festklänning till kvällen, det är ett större projekt än det var att hitta brudklänningen :P var hittade du din?

  • Kalejdoskop

    Fluff: jag ska ha två klänningar då själva brudklänningen har släp och blir svår att dansa i senare. Det kommer vara ett rätt kort släp, så det går inte heller att hålla upp. Dessutom ska jag och fästmannen göra en rolig dans med både hopp och lyft efter middagen, så därför kände jag att det skulle vara smidigt med en kort :) långt ifrån alla byter!

  • Kalejdoskop
    Lihoo skrev 2014-03-03 11:42:32 följande:
    Här kommer bilder på mina klänningar.

    Forever yours som jag hade turen att få för halva priset då det är sista exmplaret då FY tyvärr stänger ned sin tillverkning. 3500kr med ändring för att den ska passa mig. Har tyvärr större rumpa än överdel


     


    Min första kärlek från Lou Lou som jag hittade billigt på blocket då den var utsåld hos den enda återförsäljare jag hittade i sverige. Hade ingen lust att åka till London och köpa hem den. Dock slutar mitt exemplar strax under knäna. 

    Var helt inställd från början att som sagt enbart ha min korta klänning då jag ska kunna dansa lindy hop på kvällen som är stört omöjligt i en långklänning. Men efter att ha varit och provat brudklänningar och även min sambo velat jag ska ha en lång blev det en långklänning med släp tillslut. Det är dock en överraskning för min blivande och det ska bli så underbart att se hans min.

    Mina skor jag föll för. Vissa tycker jag är knäpp som inte vill ha vita skor. Men tur det är min dag och jag själv väljer haha.

    Annars har helgen varit väldigt framgångsrik. Efter en tripp till sthlm ärmin blivandes kläder och skor helt klar. Dock kan vi inte bestämma oss för hängslen och/eller skärp. Hängslena är snyggast utan kavaj men med kavaj på syns ju som sagt inte dessa och jag tycker skärp är snyggast på då. Men att ha bägge? Blir kanske lite kaka på kaka?
    Vilka superfina klänningar!! Båda är klockrena :) Angående det att hängslena inte kommer synas, så tänker jag att kavajen väl ändå åker av vid middagstid? Min blivande ska ha silvrig väst under kavajen, men kavajen kommer han ta av sen då han vill att även västen ska synas mycket då det är en fin detalj. Precis så tänker jag med din blivandes hängslen :) Men det är bara vad jag tycker såklart :) Om han vill ha på sig kavajen hela kvällen så kanske skärp är bättre?
  • Kalejdoskop
    a ring on my finger skrev 2014-03-03 16:06:37 följande:
    Här är min klänning.
    Någon som är duktig på underkjolar? Skulle behöva lite råd ang vilken modell jag ska ha på underkjolen. Vill att den ska ligga ungefär som på originalbilderna.
    Det är 5 lager tyg på kjolen som den är men jag skulle vilja få bak släpet lite. Tror det blir lite enklare att gå i den då också.

     


    Nu har vi båda klart med kläder och ringar. Lokalerna är fixade och maten spikar vi i dagarna.
    Så nu känns det som att det "stora" är på plats.
    Den vigselförättare vi vill ha är kontaktad och jag hoppas att han kan ta vårt datum även om det inte är hans dag att jobba. Det lutar åt det löser sig iaf!

    Det som stressar mig mest nu är att jag måste börja med pysslandet för att se om det blir så fint som jag tänker mig.

    Och så fick vi reda på att det är en stor bilutställning utanför lokalen där vi kommer ha vår ceremoni. Känns sådär roligt faktiskt...nä föresten, det känns skittråkigt helt ärligt! Men ingenting vi kan göra något åt gissar jag så det är väl bara att fälla en tår, skrika ett par gånger och sedan släppa och gå vidare.
    Vilken fin klänning! Härligt släp på den med :) Det med underkjolar undrar jag med, då jag kommer ha lite släp på min klänning med, så jag hakar på din fundering där ;)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?