Inlägg från: Kakbakaren |Visa alla inlägg
  • Kakbakaren

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    fruLjunggren skrev 2014-03-25 15:36:41 följande:
    Oj,vi gifter oss samma datum och jag har inte ens börjat med våra inbjudningskort :p Tänkte skicka ut dom om 2 månader typ. Nu blev jag stressad haha.
    Hindersprövningen är ju bara giltig i 4 månader så lite till bör du nog vänta :) 
    Vi gifter oss också samma dag och jag har gjort två inbjudningskort, bara 26 kvar nu då! Och jag har bara gjort "skalet", vad vi ska ha för text och informationskort osv. är inte riktigt på klart. Först hade vi tänkt skicka ut dem i början av april men det är ganska snart, haha, så tror det blir mer mot slutet av april eller början av maj i stället :D
  • Kakbakaren

    På måndag kväll kom äntligen min klänning :D (skrev ett långt inlägg om den i kinaklänningstråden för den som är intresserad) men summa summarun är jag väldigt nöjd!

    Skorna har jag beställt från zalando och igår hämtade jag ut dem, jag hade beställt 2 par men det etta ska jag skicka tillbaka och det andra paret var jättebekväma så jag tror det får bli de :) De såg dock ganska "vanliga" ut så jag funderar ifall jag skulle köpa någon typ av strass och limma på för att få upp känslan lite :D inte för att någon kommer att se mina skor eftersom jag har så lång klänning men det känns bättre i mitt huvud ;)

  • Kakbakaren
    Pia88: Jag läste lite i början av tråden och såg vad som skedde för ett år sedan (verkar som att de flesta som var aktiva där i början har bytt datum eller liknande, eller så orkar de helt enkelt inte vara aktiva här längre?). Känns helt sjukt att man redan satt och planerade för över ett år sedan! Har ju nog varit en och annan gång vi också eventuellt tänkt skjuta fram bröllopet men nu börjar så mycket vara bokat och betalat redan att det börjar bli lite sent ;) Det var egentligen först vid jul den "riktiga" planeringen kom igång för vår del.

    Hur som helst, det jag hittade där på någon av de första sidorna var att ni hade försökt komma på en vers om att ni önskade er bidrag till möbler. Önskar ni er fortfarande det? Det känns som att vi har det mesta vi behöver i övrigt men flera av våra möbler håller på att ge upp och är mer eller mindre begagnade men med ett bröllop på kommande om några månader är uppgradering av dem inte vad man vill sätta pengar på just nu. Därför funderar jag på ifall vi också skulle önska oss bidrag till möbler i bröllopspresent men vet inte riktigt hur man ska göra det på ett snyggt sätt. Hmm, svårt!
  • Kakbakaren
    Pia88 skrev 2014-03-26 21:25:19 följande:
    Vilken fin vers ni har :D Vi förväntar oss inte några presenter utan viktigaste för oss är också att gästerna kommer att vilja komma, men av erfarenhet vet vi att flera kommer att ge oss något oberoende om vi vill eller inte och i så fall skulle det ju gärna få vara något som vi verkligen behöver och inte mer av det vi redan har eller sådant vi ändå inte kommer att använda. Måste fundera ut något bra, kanske ta en titt i möbelaffärerna här omkring och se om det går att önska sig presentkort till någon av dem. Många ger kanske hellre presentkort i stället för pengar som lätt hamnar någon annanstans.
  • Kakbakaren
    Nevertheless skrev 2014-03-29 22:25:42 följande:
    vi kom igång med grovplaneringen och bokade körkan och lokal och så men sedan kom det en liten överaskning i form av en stork  

    Så vi har valt att skjuta på bröllopet till nästa sommar istället för nu, hade bokat datum 26/7-13 och bebis är beräknad till 6/7 så därför fick det bli så istället för oss
    Men det är skönt att ha kommit en liten bit i planeringen redan iaf  
    Ååh grattis :D Gifta er hinner ni göra sedan ;) Som sagt, tråden startades för snart ett år sedan och det hinner hända väldigt mycket på den tiden!
  • Kakbakaren
    Pia88 skrev 2014-04-02 13:22:33 följande:

    Är det nån som vågat sig på att beställa från JJ´s house?.. (minns inte om det kommit upp tidigare)..

    Börjar kännas som alternativet till brudtärnan är på mindre sidan.. Går det snabbt med leveranser och sånt? Vi har ju ca 3 månader på oss ännu.. Men tror vi måste bestämma oss ganska snart iaf..


    Joo jag beställde min brudklänning från JJsHouse (är jättenöjd!) och om någon vecka ska vi skicka iväg beställningen på tärnklänningarna bara de kan bestämma sig för vilken de vill ha :D

    Jag har faktiskt kollat i andra butiker på stan och på inhemska sidor på nätet men vi har inte hittat något intressant i rätt färg (och till ett vettigt pris) medan utbudet på JJsHouse är huuur stort som helst och till rimliga priser enligt mig.

    Efter att jag lagt in min beställning tog det 3 veckor innan klänningen kom men man kan räkna med 4 enligt deras hemsida. Jag betalade via paypal och fick betala momsavgift vilket jag var beredd på och hade räknat med. Jag kan i alla fall rekommendera att beställa därifrån utifrån min erfarenhet!
  • Kakbakaren
    haps skrev 2014-05-26 19:40:53 följande:

    Fick även hem en brudbukett i tyg som jag beställt! Men är väldigt tveksam... är det "okej" att ha en brudbukett i tyg eller ser det väldigt fejkat ut? Själva buketten är egentligen fin men jag är tveksam på ifall alla kommer tänka att det är fult med tygbukett. Så vad tycker ni? Ärligt? 


    Jag tycker det är okej. Hade först själv tänkt ha en men det blev billigare med riktiga blommor än den i tyg jag hade kollat på så det blev med vanliga blommor i alla fall. Är ju som sagt praktiskt också eftersom den inte kommer att vissna och går bra att spara :)

    Om jag skulle gå på bröllop där bruden har en bukett av tyg skulle jag nog inte tänka desto mer på det heller. Om du tycker att buketten är fin tycker jag absolut att du ska köra på den :)
  • Kakbakaren

    Alltså, vi har fortfarande inte lyckats få skickat inbjudningskorten (gifter oss 26 juli) men den här helgen SKA jag få klart dem! Vi har ju inte ett så jättestort och bröllop och de flesta borde veta om det ändå men det börjar nog bli dags nu... Nåväl, den som väntar på något gott eller hur var det? Själv känner jag att det inte är så jättelång tid kvar och börjar stressa över om vi har allt under kontroll...

    Nästa fredag ska vi träffa vigselförrättaren. Vi skulle ha med hindersprövningen då så får se om den har hunnit komma innan det, annars får vi skjuta upp mötet någon vecka.

    Igår var vi in till staden och hittade kostym åt mannen och kollade på ringar och hittade också varsin vi ville ha så vi slog till och köpte dem samtidigt. Tur vi inte har kollat tidigare för jag känner redan att jag vill ha min nya ring NU NU NU!!! Tror jag bara kommer att använda vigselringen efter bröllopet för min förlovningsring var verkligen sliten då man såg hur en ny ser ut, eller så får jag använda bara vigselringen ett tag tills den är lika sliten som förlovningsringen och sedan passar de ihop, haha :D

  • Kakbakaren
    a ring on my finger skrev 2014-06-09 21:19:08 följande:

    Vad ska ni andra ha för musik under ceremonin?

    Ingång?
    Solo?
    Utgång?

    Inspelad musik eller live?


    Fina bilder ni alla har lagt upp! :) Ska se om jag får ihop ett litet kollage någon dag att dela med mig av.

    Vi ska ha:
    "ingång": För alltid - Sara Löfgren
    mellansång: Utan dina andetag - Kent
    "utgång": Rather be - Clean Bandit feat. Jess Glynne

    Ingång och utgång är inom citationstecken eftersom vår gång är ytterst kort (kanske 2 m) då vi vigs på en terrass om vädret tillåter så det blir mer som en inledning och avslutning på hela vigseln.
    Musiken kommer att spelas akustiskt av ett lokalt band och jag tror att det blir riktigt mysigt och fint :)
  • Kakbakaren
    virrefo skrev 2014-06-29 02:45:13 följande:

    6 dagar kvar. Har en hel del som ska fixas men nu ligger däckad med feber halsont och rejäl nackspärr???? känner lite smått panik


    Nej, det är en av de saker jag panikar mest över, att jag ska bli sjuk :O Jag har inte varit förkyld sedan juli ifjol trots att jag brukar vara det 2-3 gånger per år så känns ju typiskt ifall jag skulle bli det passligt till bröllopet... Har dock en kompis som nyligen beställt kolloidalt silver, det är ju lite omtvistat huruvida det fungerar eller ej men många tar det när de känner att en förkylning är på kommande och så slipper de den så jag har fått erbjudandet om att komma och ta lite sånt ifall jag börjar få förkylningskänningar nu innan :)
  • Kakbakaren

    Hur gör ni med era festhäften? Gör ni dem själva eller gör toastmaster/toastmadame dem?

    Jag vill göra mitt själv eftersom jag själv vill välja ut sånger/annat som passar oss samt att jag vill ha en stående A4 som är vikt på mitten så att det blir avlångt och då kräver det ju en del logiskt tänkade vid printandet så att sidnumreringen hamnar rätt och jag är lite kontrollfreak vad gäller sådant. Men igår sa toastparet att det är väl deras uppgift att fixa festhäftet och att de ska ha med en del som vi inte får veta om på förhand. Vi kom överens om att jag gör klart "vår" del och sedan fyller de på men nu är jag förstås stressad över att sidnumreringen och fonter och allt möjligt inte kommer att bli som jag har tänkt mig. Okej, det är knappast hela världen, men för tillfället har jag inte så mycket annat än bröllopet att tänka på och att fixa alla detaljer så bra som möjligt så gör det inte så mycket om något annat skiter sig tänker jag?

  • Kakbakaren
    Utvandrare skrev 2014-07-01 10:16:54 följande:

    Pinsam fråga: Vad är ett bröllopsprogram? Jag har inte varit på så många bröllop och inte Mr. U heller. Vi kommer inte att ha någon toastmaster eller värdpar.

    Vad innehåller ett program? Är det något gäster förväntar sig/vi behöver? 


    Tror inte det är något gästerna förväntar sig eller som behövs, speciellt inte till mindre bröllop :)

    Vi kommer att ha sånger, meny, lite roligheter och annat smått och gott i vårt festhäfte hade jag tänkt. Vi är fortfarande studeranden (och många av våra vänner också) och vana vid studerandekulturen som innehåller en del sång (snapsvisor) till middagen. Har också sett att många gjort korta gästpresentationer av varje gäst i festhäftet men det kommer inte vi att ha. I princip kan man ha vad man vill i det men man kan lika bra vara utan :)
  • Kakbakaren

    Vill börja med att önska alla som gifter sig i helgen lycka till! :) Må ni få en underbar dag!

    Själv har jag idag beställde jag lite saker på nätet, en form med löstagbara kanter i en storlek jag inte hittat i butikerna till tårtbakandet bland annat och funderar på att beställa en liten handväska för jag har ingen sådan ännu och kom på att jag kanske behöver en trots allt. Väntar också på att gästboken ska anlända till närmaste post så jag får fixa till den lite, men tror nog allt hinner komma i god tid så länge inte posten börjar med någon strejk igen.

    Önskar någon kunde stanna tiden lite, den bästa tiden är just nu enligt mig, precis innan! :) Förra året kändes det som en eeeeevigheet och som att det aldrig skulle bli juli 2014 och nu är det bara två veckor kvar... Känner mig inte speciellt nervös, däremot stressad. Har också hört ryktas om en möhippa och svensexa i morgon så får se vad som händer då :)

  • Kakbakaren

    Igår ägde som jag redan gissat möhippan och svensexan rum. Mina vänner hade fixat jättefint och det märktes att de verkligen hade tänkt och utgått från mig då de planerat! Först var det picknick, sedan spa, dekorera cupcakes, ut å köra med en häst, picknick igen, sedan anslöt sig männen och vi hade gemensam middag och efter det lite lekar och det avslutades oplanerat med bastukväll hemma hos oss ;)

  • Kakbakaren
    Kalejdoskop skrev 2014-07-23 07:07:15 följande:

    Tre dagar kvar här! Vi är uppe i norrland och förberedelserna är i full gång, allt känns så overkligt! Kommer nog inte fatta förrän vi sagt ja. Idag kommer vigselförrättaren hit, även fotografen och så ska all mat inhandlas. Spännande! Någon mer som gifter sig på lördag? Hur går det för er?


    Vi gifter oss också på lördag och jag bakar tårtor för fullt samt kollar väderprognosen konstant ;) Åtminstone visar prognosen soligt och fint så får verkligen hoppas att det håller i sig! :) Känns mycket overkligt här också. Dialog som ägde rum i vårat kök:

    Jag: "Se hur mycket marsipan jag har handlat!"
    Blivande: "Jaa jag funderade på vem som ska ha fest, sedan kom jag på att det är vi."
    Och lite så känns det nog ;)

    I övrigt börjar allt bli klart, bara att köra alla saker till restaurangen på fredag kväll och få tårtorna klara :)
  • Kakbakaren
    Kalejdoskop skrev 2014-07-23 15:39:41 följande:
    Haha, då är vi inte ensamma hör jag :) jag ska börja baka tårtorna imorgon, får hoppas dom blir bra! Vad skönt med fint väder! Här ska det vara 26 grader och strålande sol, så varmt blir det, men man ska nog inte klaga ;)

    Vigselförrättaren var trevlig, papper är överlämnade, så nu är det viktigaste avklarat. Hoppas allt går bra för er!
    Vad trevligt att vädret verkar bli bra hos er också :D

    Lycka till med tårtbakandet och allt annat och hoppas att ni får en underbar dag! :)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?