Inlägg från: Kakbakaren |Visa alla inlägg
  • Kakbakaren

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    a ring on my finger skrev 2013-10-01 13:28:21 följande:
    Vi är redan klara med baranfödandet så den är körd för oss Däremot var jag väldigt länge inne på att ha en 3:e ring med stenar på sidan av ringen och då pratade vi om att jag skulle få ringen i morgongåva och sedan lägga till en sten varje årsdag....men det känns som en evighet innan ringen blir vad jag vill ha och då har jag hunnit tröttna för mååååånga årtionden sedan
    Och oftast har man väl en 1-3 barn så det blir inte så hemskt många stenar heller ifall man inte tänkt skaffa en stor familj så tror nog ändå inte jag kommer att köra på det men tyckte det var en gullig idé Glad En sten på varje årsdag har kanske lite högre potential med tanke på att då blir det i alla fall en i året (barn kommer kanske inte så tätt) men det tar ju nog ett tag för det ifall man hade tänkt sig många stenar Flört
  • Kakbakaren

    Grattis till alla nyförlovade och välkomna in i tråden (och andra som också nyligen hittat hit) Glad

    Här går det sådär, allt har stått stilla ett tag. Nu har vi äntligen kommit på var vi vill ha festen men har ingen aning om ifall det går inom vår budget eller överstiger den rejält, eller om "vårt" datum är upptaget (jag är kanske lite sent ute...). Jag skickade efter en offertförfrågan i lördags och har ännu inte fått något svar. Sitter säkert och trycker på uppdatera-knappen på mejlen 100 ggr/minut och är så nervös Flört Det känns som att det är så mycket som kommer att avgöras beroende på om den tilltänkta dagen är ledig, priset osv. Om det inte är det vet vi inte vad nästa alternativ är. Ifall det skulle visa sig att budgeten håller men att "vårt" datum är upptaget blir det kanske att fundera på att byta datum. Om det blir alldeles för dyrt vet vi inte vad som är vårt nästa alternativ.

    Spännande tider, spännande tider!

  • Kakbakaren

    Någon som vet hur länge det brukar ta att få offerter från restauranger och liknande? Jag skickade en offertförfrågan i lördags och det har nu gått 4 arbetsdagar sedan dess. Hur länge till kan jag behöva vänta, och när bör jag ta kontakt på nytt om jag inte får något svar?

    För svara borde de väl alltid göra oberoende om de har möjlighet eller ej?

  • Kakbakaren

    Äntligen börjar det hända lite för vår del också Skrattande Nu har vi gjort upp en ganska detaljerad budget och den överskreds med 2000-3000 € jämfört med vår ursprungliga tanke om vad vi vill sätta på ett bröllop... Vi har räknat ganska grovt så vi hoppas att det kommer att landa på lite mindre än budgeterat.

    Och så har vi preliminärbokat festlokal, som trots allt blev en restaurang och därmed är en stor orsak till budgetöverskridningen. Vi hittade inget annat ställe vi ville vara på och ska dit och diskutera mera i slutet på januari/början på februari. Det är vid havet men vi ska ha helt vanligt färgtema i alla fall.

    Igår köpte jag material till save the date och inbjudningskort och lite sådant så nu ska jag snart börja pyssla. Vi har inte berättat för någon om våra bröllopsplaner ännu (delvis eftersom vi själva inte riktigt har vetat hur vi vill ha det/kommer vi att ha råd osv.) så tanken är att ge ut save the date korten till de närmsta mellan jul och nyår Glad

    Nästa steg är att försöka få tag i en vigselförrättare. Det visade sig också bli ganska dyrt eftersom vi inte vill ha en kyrklig vigsel.

  • Kakbakaren

    Jag har varit lite frånvarande från tråden några månader men nu är jag tillbaka Glad Det största börjar bli fixat och jag har påbörjat pysslandet av inbjudningskorten som vi tänkte skicka ut någån gång i april (gifter oss 26 juli). Jag har hittills gjort 2 inbjudningskort och tyckte det var jättejobbigt tills jag insåg att jag har 26 st. kort kvar och då blev det ännu jobbigare, haha Skrattande Och för några månader sedan kunde jag knappt vänta tills jag skulle få börja med inbjudningskorten, nu känns det inte som en lika bra idé längre, varför beställde vi inte bara? Månne inte det blir bra ändå Glad

    Jättefina klänningar ni har hittat Lihoo och a ring on my finger Glad Jag håller med teres77 om valet av underkjol till a ring on my fingers klänning, tror något i den stilen skulle ge mer rätt form åt kjolen och släpet.

    För övrigt känner jag mig ibland lite ledsen när jag tänker på bröllopet, eller inte på bröllopet i sig utan snarare mina vänners bristande engagemang vad gäller bröllopet. Jag har sett fram emot planerandet och att få bolla idéer med mina vänner men de verkar vara ganska ointresserade. Nämner jag något om bröllopet att jag har gjort det eller det så stannar diskussionen av där eller så byter de samtalsämne. Är det för mycket begärt att de ska undra någon gång hur det går med planerandet? Är det för långt kvar? Ingen av dem har gift sig ännu så kanske de inte förstår hur mycket som ligger bakom? Det känns som att jag får hemskt lite stöd av dem i alla fall. Eller är det jag som har för höga krav? Någon annan som känner likadant eller har tips på vad man kan göra åt saken?

    Tur att jag har min syster att tala med (som jag också har valt som min tärna) och ni här som man alltid kan fråga något av om det är något man undrar Glad Får nog börja bli lite mer aktiv här nu när det närmar sig, 4½ månad kvar Flört

  • Kakbakaren
    Fluff skrev 2014-03-08 11:19:07 följande:
    Tack för dina ord, får försöka göra så :) Kanske engagemanget kommer när det närmar sig men då kommer det mesta redan att vara fixat ;)

    Jag hoppas i alla fall att jag blir nöjd med inbjudningarna! :) Gjorde ett extra av save the date korten också som vi gav till de närmsta under jul/nyår så att vi har ett sparat så ska nog göra ett extra av inbjudningskorten också :D
  • Kakbakaren

    Lihoo: Ifall ni bara har 20 inbjudningskort kvar är ni ju på god väg, inte för att ja vet hur många ni ska ha allt som allt heller ;) Det är alltid kul när man blir nöjd, själv är jag lite sådär nöjd, våra inbjudningskort ser mer ut som, hmm, julkort(?) eftersom de är (vin)röda och vita med inslag av silver, men nu råkar det vara våra temafärger så det får helt enkelt duga :)

    Jaa min mamma blev väl inte direkt jätteglad när vi berättade om giftermålet och första frågan var ungefär hur vi ska ha råd med det och själv har hon minsann inte ännu haft råd att gifta sig (eller hon gifte sig med min pappa för länge sedan men de skilde sig för flera år sedan och nu har hon hittat en ny man) men det var ungefär den reaktionen jag hade väntat mig av henne. Min pappa och hans nya fru blev däremot väldigt glada :)
    Jag har faktiskt undrat över om det kan ligga någon avundsjuka bakom mina vänners beteende, om de inte har förståelse eller om de helt enkelt bara inte bryr sig så kanske bäst att göra som ni föreslår och tala mest med de som verkligen bryr sig Glad 

  • Kakbakaren
    Pia88 skrev 2014-03-09 10:43:58 följande:
    vikten går det sämre med.. Försöker hitta felen men ändå händer inget med vågen.. Provade klänningen för några veckor sedan och den spände lite väl mycket över magen.. tycker det skulle vara motivation, men icke. Snarare så blir det tvärtom.. tycker mera synd om mig och äter lite till...
    Vet inte om du kanske har skrivit om det i viktnedgångstråden men vad använder du för metod? Själv blir jag bara allt mer övertygad om att kaloriräkning INTE fungerar, har hittat flera belägg för det, eller det kan fungera den första och kanske andra gången men man får tillbaka alla kg (plus några till) direkt man slutar.

    Jag började själv med LCHF för några veckor sedan och har gått ner 2 kg utan att ha rört ett finger nästan och då har jag inte såå många extra kilon att ta från heller (nå några finns det nog tyvärr). Dessutom har jag läst ganska mycket om lågkolhydratkost och blir bara allt mer övertygad om att det är vår naturliga föda och även om man inte går ner i vikt av den får man en massa andra hälsoeffekter. Ifall jag fortsätter må bra av mina ändrade kostvanor så är det något jag kommer att fortsätta köra med resten av mitt liv. Märks att ens kost har förändrats då man står och väljer mellan vindruvor och 70%-mörkchoklad som lördagsgodis ;)

    Nu vet jag inte heller vad din blivande äter och ser ut men det blev mycket enklare med andra kostvanor när jag fick med min smala fästman på noterna och berättade om de övriga hälsoeffekterna man kan få av lågkolhydratkost så att vi kan äta samma mat. Dessutom är maten bara såååå god med mer grädde och bacon i ;) 
  • Kakbakaren
    Pia88 skrev 2014-03-09 18:45:18 följande:
    Det kunde lika gärna vara jag som skrev det där... Jag känner SÅ igen mig! Jag har också ca 5 extra kilon som stör mig. Jag gick upp ungefär 10 kg efter att jag träffade min fästman för 5 år sedan och kilona smög sig på och jag orkade aldrig riktigt ta tag i saken och när jag väl gjorde det och jag gick ner några kilon tappade jag intresset och jag gick upp allt igen, alternativt stod vågen på + och jag sket i allt. I somras lyckades jag gå ner 5 av dem igen (tycker dock inte att det syns någonstans?) men sedan har det stått stilla och jag har fortfarande 5 extra. Fast jag är glad att jag i alla fall inte gick upp alla 5 igen sedan sommaren. (Eller jag gick upp 2 kg över jul och det är de kilona jag nu lyckats få bort igen med mer lågkolhydratkost, så fortfarande minst 5 kg kvar). Nu försöker jag fokusera mer på att äta hälsosamt så att jag ska må bra och får se om kilona försvinner på köpet. Mitt tålamod med vikten ska vi inte ens prata om och det är nog det som har ställt till det många gånger...

    Min fästman kan också stoppa i sig vad som helst utan att det syns någonstans och själv behöver jag bara titta på godis så sväller jag upp... Han är dessutom sällan godissugen men när jag INTE är det, vilket är ganska sällan, är han det och då blir jag också!

    Motionera försöker jag också men oftast slutar det med att jag åker på en ordentlig förkylning alternativt har fullt upp med annat och direkt jag hoppas över en promenad är det kört för flera veckor framåt av någon anledning.

    Jag var ofta ensam hemma på eftermiddagarna i lågstadiet och då sysselsatte jag mig ofta med att äta upp kex eller äta något annat och sedan har jag fortsatt mitt ätbeteende. Medan jag har studerat, speciellt i högstadiet och gymnasiet, blev det en vana att gå och checka skåpen med jämna mellanrum när jag hade läst en stund och fick tråkigt. Och det har givetvis fortsatt... Nu försöker jag att inte ha något sådant hemma utan äta ett ägg eller liknande om jag blir hungrig eller helt enkelt vänta till maten. Fast det är en ganska stor utmaning att inte nappa med sig kexpaket då man går och fredagshandlar. Tröstätandet vet jag inte heller hur mycket vi ska tala om, men det har jag nog hunnit med både en och annan gång! Konstigt egentligen att jag ändå inte satt på mig mer kilon än 10.

    Jag känner verkligen att lågkolhydratkost har hjälpt en del mot mitt sötsug i alla fall, nu kan jag bli jätteglad om jag får ett äpple en tisdagskväll, skulle inte ha hänt för två månader sedan kan jag säga... Haha :D

    Jag önskar dig all lycka till med din viktresa och så får vi fortsätta uppdatera varandra i tråden! Hoppas att vi båda når våra mål :) Synd att du inte bodde 100 km söderut (eller jag 100 km norrut) så hade vi kunnat gå på promenader tillsammans, det är mycket jobbigare att säga över då och om man väl gör det är det lättare att komma med på nästa promenad så att uppehållet inte blir så långt.

    Oj då, blev ett långt inlägg av mig också! 
  • Kakbakaren
    Pia88 skrev 2014-03-23 11:43:25 följande:

    Idag fick vi klart inbjudningarna =) klipp och klistra avkl

    arat.. skrivit på alla kuvert och plockat in alla inbjudningar och info kort =) nu saknas endast 1 frimärke ;)

    Tavlan jag sytt =)


    Vilken fin tavla! :) Jag har själv funderat på att brodera något liknande, borde väl gå in till handarbetsaffären och se vad de har :)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?