Inlägg från: Fluff |Visa alla inlägg
  • Fluff

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Kalejdoskop skrev 2014-01-23 17:09:06 följande:
    Ja, vi hade väl lite tur också, speciellt med frisörtiden. Jag ringde kanske en månad innan jul, mest bara för att kolla om det gick att boka tid i juli, och när hon hörde att jag inte kommer upp förrän 5 dagar innan så blev hon lite stressad och tyckte jag skulle komma in redan under mellandagarna :P Så totalt kommer jag göra två provuppsättningar innan dagen D, men bättre att det bli ordentligt gjort!

     


    Eftersom jag inte kan namnet på alla blommorna så lägger jag in en bild istället :) Den visade jag för floristen, och det skulle inte vara några problem att göra! Åh, droppformad är så fint, funderade på det ett tag, men det fick bli så här istället. Vilken färg är du inne på då? Jodå, de hjälper så gott de kan, det är uppskattat :)

    Åh, vilken härlig vän du har! Hoppas det är tillåtet på frisersalongen jag ska vara på, så ska jag tipsa min brudtärna om det ;)

    Åh, vad spännande! Vad är det för typ av klänning du ska prova? Eller menade du att det är den som är åt balklänningshållet? Förstår precis vad du menar med midjan, de ger en väldigt fin figur. Jag är helt rak i midjan och har varken höfter eller rumpa, så figursydd klänning a la sjöjungfru var ett big no no från början :P Har en a-linje klänning, det passar nog mig allra bäst. Hur kommer du ha i övrigt? Slöja eller inte? Vilka skor ska du ha osv? Åh, det hoppas jag med, håller tummarna! :D

     
    Va skönt med engagerad personal! Då känner man att man kommit rätt. Ringde min tänkta salong och henne jag pratade med va hur trevlig som helst, ville att jag skulle komma förbi när vi va i stan så dom fick klämma och känna på håret och höra min önskan :)

    Den där buketten va superfin!! Det hänger lite där nere ser det ut som så det blir väl lite "droppformat"?
    Jag har inte tänkt mig något alls än när det gäller blommor eller färg i buketten, kommer kanske sen när jag valt klänning.
    Vi har ett "någonting blått" tema

    Jag ska prova en a-linje formad klänning sen får vi se vad dom har hemma :)
    Jag skullev vilja ha en midjelång slöja men vet inte hur det blir med håret, har inte bestämt de heller ännu, kanske blir hela kittet haha, hur ska du göra? :)

    Skor har jag inte provat ännu, men de blir nog ett par bekväma skor med lite klack :) Har några skotokiga vänner så jag får nog hjälp med detta när klänning är vald :)
    Är lite längre så de verkar lite svårt att hitta klänning som blir lagom lång, så kanske inte kommer bli nån klack alls.

    Har du alla detaljer och tillbehör klara?
  • Fluff
    swdnchick - Jag tror att du ganska enkelt borde kunna googla fram dukar och porslin i Gbg. Har inte cateringfirman porslin och linne?

    Jag tror att vi kommer skicka ut våra inbjudningar 3 månader innan så i Mars redan, vi vill ha OSA iaf 6 veckor innan bröllopet, absolut senast 4 veckor innan.

    Jag kommer behålla mitt efternamn som "mellannamn" och ta han blivandes efternamn. :)
    Men det kan nog vara väldigt vanligt idag att båda byter till något.
  • Fluff

    Sååå nöjd!
    Igår köpte jag min klänning! Jag säger "enkel och stilren" a-klänning medans moder min säger "elegant och snygg", alla har vi olika sätt att se på de :) Men jag är helnöjd! Damen i butiken sa att jag bar upp klänningen jätte snyggt vilket även det kändes bra. Klänningen har ett mindre släp och inte så mycket deltajer, ska ändra från dragkedja i ryggen till snörning så man kan tappa något kilo alternativt gå upp något utan att vara orolig att klänningen inte passar när den ska på i Juli.
    Min blivande har även han provat ut kläder, menyn är på gång.
    Blomfrågan är uppe då vi har en bekant som är florist.
    Inbjudningarna är klara, bara några enkla justeringar kvar.
    Konditoriet ska ringas i veckan.
    Hotellet är klart.
    Tärnornas kläder är på gång.
    Ringen är typ bestämd, ska förbi guldsmeden efter jag bestämt mig för hur jag vill ha den så specialgör dom en åt mig.
    Nu är det psalmer och solosång kvar, vigsel- och festprogram.
    Inbjudningar ska ut så fort gästlistan helt klar, Placeringar ska jag börja med så man har ett humm hur allt blir.
    har jag missat något? :D

  • Fluff

    Jag har en fundering, om någon har tips.
    Under klänningen (axelbandslös) så kommer jag inte behöva ha BH (vilket känns konstigt? ,vad har man då under?)
    Jag funderar ha typ "slimshorts" Trosa med långa ben så att inte låren skaver under dagen, men har man strumpbyxor eller stay ups på sig eller va har man?
    Man kanske ska köpa nå negligée att ha när klänningen går av på hotellrummet?
    Tips mottages då jag sällan (typ aldrig) bär klänning..

  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-02-09 14:23:51 följande:
    Ååh, vad roligt! Grattis :) Finns det möjligen någon bild på den fina klänningen? Hade varit så roligt att se! Kul att det börjar rulla på nu, ni verkar ha stenkoll på läget :) Ska du inte tillbaka till butiken för uppläggning? Tänkte isåfall kan du vänta till en månad innan för ändringarna så sitter den som ett smäck på bröllopsdagen :) Ska du ha underkjol till den?

    Kan inte svara för vad andra kommer ha, men för min del blir det nog stay ups, lite mer bekvämt än såna hellånga. 
    Bild kan ordnas i Mars, jag ska tillbaka då för att kolla så att snörningen är bra och ha skor klara för uppläggning.
    Vart hittar man skor nu till sommar/bröllopsbruk? Sömmerskan ska ha semster i Juli och vi vet garanterat att vi ska upp i slutet på Mars.
    Det blir ingen underkjol, den va krusig under så den va ganska vid.
    Men stay ups låter nog bra, kan ju "passa" om jag har sånna "slimshorts" också. Men dom sitter där dom ska? Så dom inte åker ner? Eller ska man ha strumpebandshållare också kanske?
  • Fluff
    Julibrud2014 skrev 2014-02-09 18:15:18 följande:
    Det här funderar jag också på. Egentligen skulle jag vilja ha lite extra fina underkläder under brudklänningen men det känns ju som att det kanske är bättre att satsa på några som är bra för formen. Prövade med slimshorts när jag provade klänningen och de är ju inte direkt sexiga :) Dessutom måste jag ha en hudfärgad BH...

    Men att satsa på ett negligee till natten är ju en bra ide. Vi kommer inte att ha hotellrum samma natt som vi gifter oss eftersom vi kände att vi kommer att spendera så lite tid där den natten, däremot har vi bokat svit på ett jättemysigt hotell som ligger ganska långt avsides till natten efter så vi kan åka ut och slappa och varva ner efter bröllopet.
    Ojoj vad splittrad man kan bli. :)
    Slimshorts är inte sexigt nånstans men formen i klänningen blir bra, så jag tror jag satsar på de och något när klänningen åker av. Men stay ups till slimshorts, funkar de? Har man strumpebandshållare över den? Jag har inte köpt några slimshorts ännu, jag gjorde det stora misstaget att köpa sån shapetrosor (hela vägen upp under bysten,) inte att rekommendera när jag kom på att det inte kommer bli lätt med toalettbesök :P

    Va mysigt! Vi planerar att ta ett rum samma natt och sen åka iväg på en weekend för att varva ner och njuta av varandras sällskap några dagar efter då vi sparar bröllopsresan till efter vår svenska sommar.
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-02-09 15:04:40 följande:
    Aha, då förstår jag, då är det ju bättre att fixa snörning. Skor kan du nog hitta lite överallt på nätet, tex Brandos har nog en del bra. Jag funderade också på det, för jag har haft stay ups tidigare som glider ner, men det måste ju finnas bättre varianter, men då får man nog betala lite mer också..kan det dock vara värt! Jag funderade på strumpebandshållare med, men om man inte har en korsett, vad fasen fäster man banden i då? I trosorna sitter de väl inte så bra tänker jag?
    Det finns ju strumpebandshållare som man har över trosorna, brukar kunna finnas söta och sexiga set så allt matchar.
    Ja de finns säkert jätte bra stay ups men vet inte om jag vill "chansa" känns bättre med säkra kortet så man inte går och känner sig obekväm med en stay up som halkat ner till knät :P haha Jag är säkert jätte nojjig i onödan..
  • Fluff
    a ring on my finger skrev 2014-02-10 10:02:43 följande:
    Jag skulle nog inte välja strumpebandshållare och stay-ups till shorts. Kommer nog att vara ännu mer osexigt än bara shortsen
    Jag kommer nog köra shape-up för både mage och lår och isf byta till några finare underkläder till natten. Men jag får först bestämma mig för vilken typ av klänning jag ska ha innan jag börjar fundera på underkläder.

    Behövs strumpbyxor över huvud taget på sommaren?
    När man läser om strumpbyxor till bruden så verkar de vanligt, jag har ingen aning faktiskt.

    Jag vet att slimshorts inte är de sexigaste men tänker på de stackars låren som kommer gnidas, är ju inte så skönt att riskera "skavsår" till natten :P kanske kan funka med babypuder men då återstår "problemet" med formen :P hmmm..

    --

    Vi har tid i kyrkan kl 13 sen så har vi en bit till resturangen vi ska ha middagen på plus mingel och foton, så 16,30 tror toastmastern blir en bra tid för middagen att börja.

    Vad ska ni alla ha  för tårta? Jag är inte mycket för söta desserter eller tårta, så den känns svår, man vill ju ändå ha en bra upplevelse med tårtan.
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-02-09 14:23:51 följande:
    Ååh, vad roligt! Grattis :) Finns det möjligen någon bild på den fina klänningen? Hade varit så roligt att se! Kul att det börjar rulla på nu, ni verkar ha stenkoll på läget :) Ska du inte tillbaka till butiken för uppläggning? Tänkte isåfall kan du vänta till en månad innan för ändringarna så sitter den som ett smäck på bröllopsdagen :) Ska du ha underkjol till den?

    Kan inte svara för vad andra kommer ha, men för min del blir det nog stay ups, lite mer bekvämt än såna hellånga. 
    Jag har hittat klänningen på nätet :) asperacollections.com/3026
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-02-11 06:24:45 följande:
    Fluff, vilken vacker klänning!! Sådär böljande och härlig :)
    Tack, känner mig väldigt nöjd. Jag va först väldigt orolig att jag inte skulle hitta "den" klänningen. Men när jag provade denna så kändes det så bra! :)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?