Inlägg från: Fluff |Visa alla inlägg
  • Fluff

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej alla glada får börja med att gratulera alla blivnade :) min tur är 7/7 (en måndag, speciellt datum för oss)
    Vi har bokat kyrka, festplats(resturang så behöver vi inte lägga så mycket tid på catering med alla tillbehör, tärnor utsedda och informerade, Best mans utsedda, börjat prova ut klänning, utsett toastmaster och värdpar, kikat på övernattningsmöjligheter,
    jag har även börjat knopa ihop en festinbjudan, när är bra att skicka ut den?
    När fästmannen har bestämt vilka han vill ska komma från hans sida ska vi skicka ut en "save the date"
    Har börjat fundera på vigselprogrammet men där är det tilt! Samma på festprogrammet men det rer sig väl när allt börjar falla på plats :)
    Jag har fjärilar i magen :)

  • Fluff
    sockerbiten skrev 2014-01-15 10:30:50 följande:
    Har alla solister? Vi kommer nog köra utan men tänker att det kommer bli minst lika fint ändå. Vi har valt "Can you feel the love tonight" som inmarsch och "I don't want to miss a thing" som utmarsch.. Vad tror ni om det? Sista låten är för att det var första filmen vi såg tillsammans, Armaggeddon, o så ska vi på Aerosmith i sommar :)

    Det var någon som skrev om att boka vigselförrättare? Sker inte det per automatik när man bokar kyrkan eller är det något vi också behöver göra? Fick bara till svar att präst kommer kontakta oss närmare bröllopet, typ 3-4 månader innan. 
    Vi kommer nog också köra utan solist, vi har inte kommit så långt i planeringen ännu.

    Jag tror inte att ni behöver boka vigselförrättare, vi fick samma svar, att prästen kontaktar oss sen när det är dags. Men är du orolig så kan du nog ringa och dubbelkolla med dom vad som gäller :)
    Det är ju inte varje dag man gifter sig så man har ju inte så stor koll på sakerna :D
  • Fluff
    sockerbiten skrev 2014-01-15 10:30:50 följande:
    Har alla solister? Vi kommer nog köra utan men tänker att det kommer bli minst lika fint ändå. Vi har valt "Can you feel the love tonight" som inmarsch och "I don't want to miss a thing" som utmarsch.. Vad tror ni om det? Sista låten är för att det var första filmen vi såg tillsammans, Armaggeddon, o så ska vi på Aerosmith i sommar :)

    Det var någon som skrev om att boka vigselförrättare? Sker inte det per automatik när man bokar kyrkan eller är det något vi också behöver göra? Fick bara till svar att präst kommer kontakta oss närmare bröllopet, typ 3-4 månader innan. 
    Just ja, ang era låtval, det är ju personligt. Vill ni ha dom låtarna och prästen går med på det så tycker jag absolut att ni ska sätta er egen prägel på vigseln! :)
  • Fluff
    sockerbiten skrev 2014-01-17 15:52:33 följande:
    När beställer man vigselring? Vi har ju lite mer än 5 månader kvar men jag vill inte vänta hehe :P
    Beställ när som, det gör inget att vara i god tid med de saker du kan, då blir det mindre att göra och "oroa" sig för när dagen närmar sig :)
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-01-17 19:42:38 följande:
    Här känns det rätt lugnt, men det oroar mig såklart :P det ska ju inte vara lugnt att planera ett bröllop! Vi har lokal bokad, likaså vigselförrättare, brudbukett, tärnbukett och corsager, bröllopstårta, musik för vigsel och fest, hår och smink, klänning är köpt men inte upplagd, hälften av dekoren är klar.. Tror det var allt. Förutom att inbjudningarna gått ut, men gifter man sig i norrland så behövs lite framförhållning! Måste snart ta tag i underkläder känner jag. Något jag missat som är viktigt vid denna tidpunkt?
    Du verkar ha läget under kontroll :) När är det dags?
    Vad gör du för dekor?

    Vi har bokat en Resturang för våran middag och fest, behöver man ordna med dekorer då?
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-01-18 10:01:17 följande:
    Skönt att höra :) Det blir den 26:e juli. När gifter ni er? Dekoren går mestadels i blått och vitt, med vita dukar, blå löpare, lite blandade blå Vaser som det förhoppningsvis kommer vara blåklint i :) sen blir det dekorationsdiamanter och egenvikta små blå lådor med jellybeans som också agerar placeringskort med gästens namn i silver :) Det som är kvar är en gästbokslåda, gardiner, ljuslyktor och eventuellt ballonger. Mycket som inte fallit på plats där än, plus att vi har en tajt budget, men det ska nog lösa sig. Det beror lite på om ni har något speciellt tema som ni vill ha genomgående under eran dag, tex färg på blommor eller så. Då kan det ju vara roligt att lägga till något? Vad har ni fått för information från restaurangen angående det?
    7 Juli är det dags :) Vi har tänkt att ha en blå tråd/tema genom allt så kanske ska fundera lite på nån dekor på borden eller nån blomma, bra tänkt, tack. Fick lite inspiration!
    Jag har inte personligen pratat med resturangen än då en vän sköter den biten, vi bor inte i stan där vi gifter oss så vi ska dit och kolla när vi åker dit nästa gång :) Då lär väl allt falla på plats gissar jag. Men jag tror att vi har rätt fria händer då vännen känner ägaren :)
    Ja budgeten vill man ju försöka hålla fast vid så att inte allt springer iväg för mycket, pengarna växer ju inte på trän tyvär :)
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-01-20 09:21:37 följande:
    Jaså, men vad bra! Roligt att kunna hjälpa till lite :) 
    Aha, det är lite samma situation för oss, vi bor inte där vi kommer gifta oss, det är ca 90 mil dit, så mina föräldrar får hålla koll på sakerna på plats. Nästa gång vi kommer dit är fem dagar innan bröllopet, lite nervöst! Skönt att ha en restaurang som sköter allt, vi kör på buffé istället i en bygdegård, som mest kommer vi ha en person som sköter disk och så. Men det går det också :) 
    Ja verkligen, det är väl lätt hänt att man glömmer räkna med någon utgift eller så blir något dyrare än man tänkt..som min brudklänning :P Har du köpt din än? 
    Oj 90 mil, jag ska då inte klaga på mina 20 mil jag har :)
    Ja buffe är ju jätte bra det också! Jag är glad att jag inte behöver engagera mig så mycket i det, känns skönt att "lejt" bort det.
    Nej jag har inte köpt än, men har varit och kollat på flertalet. Ska iväg snart igen och kolla och förhoppningsvis bestämma mig då! Känns lite som paniken börjar krypa fram när det gäller klänning, för jag håller på att tappa vikt och man vill ju att klänningen sitter bra på Dagen. Men har hittat en butik där man kan byta storlek eller få hjälp med att sy in den osv, så det löser sig nog när jag väl bestämt mig :)
  • Fluff
    Blivande frugann skrev 2014-01-22 09:22:17 följande:
    Hej!
    Får jag hoppa in här också?
    Ska gifta min den 5 juli.

    Ser att ni är många som har en massa klart redan, jag får lite småpanik!!! Jösses är jag jättesen??? 

    Kyrka är bokad, lokal reserverad men kikar på alternativ för att jämföra och se om det kan bli billigare och ev närmre kyrkan o.s.v. Den reserverade lokalen har även hand om mat, dukning, bar o.s.v.
    Veteranbil är bokad. 
    Ring har vi sett ut å min romantiske blivande man gav mig en ring vid frieriet. Kommer att ha en likadan som vigselring. 
    Har sett vad jag vill ha för bukett men inte bokat. 
    Kollar runt för priser på uppsättning och makeup.
    Har skickat ut Save-the-date-kort. 

    Klänning har jag hittat, men inte bestämt mig om jag skall satsa på att köpa originalet för 9000 kr + slöja och underkjol eller våga mig på att köpa en liknande kopia. Om jag skall köpa originalet sa hon i butiken att det max tar 3 mån, så jag har lite tid kvar att bestämma mig på. Hur har ni gjort?
    Du är så välkommen :)
    Jag tycker det verkar som du har kolla på läget! Du verkar ha kollat upp allt men inte bokat det.
    Glöm inte hindersprövningen och ID handlingar men det är ju ett tag kvar :)
    Gällande klänningen är det bara du som kan veta vad du vill ha på dig! Jag letar efter en klänning som passar vem jag är och som jag känner mig bekväm i, jag vill kunna titta på korten om 1 år och känna mig nöjd med allt. Jag skulle ta kopian om jag kände mig bekväm i den :) Sånt är väldigt personligt men jag skulle inte lägga 9000 på en klänning (jag är kanske dumsnål)
  • Fluff
    Blivande frugann skrev 2014-01-22 16:02:17 följande:
    Hindersprövningen är ju bara giltig i 4 mån, så den får jag vänta med. ID-handlingar???

    Angående klänningen. Precis så tänkte jag! Jag vill hitta en klänning som passar mig, som jag känner mig bekväm och snygg i. Har provat flera och min vänninan som var med observerade snabbt att jag inte var bekväm i de klänningar med kraftigare tyg. Var rädd att jag kanske inte får den där "den här klänningen vill jag ha"-upplevelsen. Kunde absolut tänka mig en kinaklänning.
    Men så provade jag denna klänningen och jag kände att jag vill dansa i den, röra mig och jag känner mig bekväm och rätt snygg, faktiskt- Den är lätt och rör sig mjukt.
    Kopian skulle i sådana fall vara en kinaklänning, så jag har inte sett den innan, provat den och inte kännt tyget. Vågar jag det?
    Ska du byta efternamn ska du kontaka skatteverket, kan bli strul med bokningar om ni åker på utlandsresa efter, man måste hämta ut i samma namn som allt bokas. Jag tror att du bör kontakta skatteverket även om du lägger till namn. Men sånt brukar göras närmare Dagen (tror jag).
    Låter som du har hittat "den där" klänningen men känner du dig osäker så avvakta ett tag till och fortsätt att kika. Kan vara skönt att ha några alternativ :)
    Har du nån möjlighet att lämna tillbaka kinaklänningen om du inte skulle vara nöjd?
    Du har ju ändå ett tag kvar på dig! Så ta de lugnt och fortsätt titta om du känner dig minsta osäker, stressa inte :)
  • Fluff
    Kalejdoskop skrev 2014-01-22 16:36:01 följande:
    20 mil är inte så farligt ändå, då kan ni ju åka nån helg här och där och kika :) vi var tvungna att trycka in en del nu när vi var uppe över julen. Vi kollade lokalen (typ den enda som fanns i den lilla byn :P), okejade och bokade den, jag beställde brudbukett och corsager och så gjorde jag en provuppsättning, sisådär 7 månader innan ;) men vad gör man? 

    Det förstår jag! Vi kommer ha färdigupplagda fat med kallskuret som vi beställer, och det enda varma till tar den enda anställda personen hand om. Helt rätt, på det stora dagen vill man inte behöva ställa sig och jobba. Jag kommer vara så nervös så det hade jag ändå inte klarat av :P 

    Jaså, vilken bra butik! Och grattis till viktnedgång :) Jag ska också ner i vikt, men det handlar inte om så mycket, kanske 2-3 kg, och då antar jag att det fortfarande går att sy till klänningen jag köpt. Vilken typ av klänning är du ute efter? Jag hade tänkt mig en klänning med lite mer detaljer och lite bling, men det blev en enkel och stilren med spets istället! Först ångrade jag mig i några veckor efteråt, men nu är jag nöjd med valet igen.. :)
    WOW! Jag är verkligen imponerad av att ni lyckas boka så mycket i förtid! Jag sitter och har känslan av att inte ha koll på något :)
    Och bokat brudbuketter och provuppsatt hår och allt, WOW!! Vad blir de för blommor? :) Där har jag själv inte en aning, vill nog ha lite åt droppformat håll på mig bukett, just för att jag är lång och tror att de passar :P
    Vilka underbara familjer ni måste ha som hjälper er :)

    Nervös på dagen är nog bara förnamnet ;) En av mina tärnor sa att vi fixar din nervositet med champange när vi sitter hos frissan innan och skrattade gott.

    Tack! Jag ska och prova klänning på lördag som är beställd, så ska bli intressant att se om kilona "syns" :)
    De borde gå utmärkt att få klänning justerad! De flesta butiker jag har pratat med verkar väldigt hjälpsamma och det låter inte alls som att det är några problem att sy in, jobbigare att sy ut säger de.
    Jag kollar efter en ganska enkel klänning, lite åt balklänning, jag gillar midjan man får :) Jag tror inte för mycket bling och detaljer passar den person jag är, så lite lagom bli nog bäst va de nu är hehe.
    Måste ändå vara underbart skönt att ha klänningen klar! Jag hoppas att jag hamnar där på lördag :D
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?