Inlägg från: a ring on my finger |Visa alla inlägg
  • a ring on my finger

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hoppar in här.
    Har hållt mig i Augusti-tråden men nu har planerna ändrats och Juli blir vår bröllopsmånad.

    Vi har nu båda lokalerna bokade (vigsel och fest).
    Vi har en idé om vilket tema/färgkod vi kommer att köra.
    Vi har fotograf och förmodligen bil klart.

    Det svåra just nu är maten. Dels att hitta rätt mat och dels att hålla nere kostnaden utan att det blir för enkelt. Svårt!

    Klänning tänkte jag börja prova under hösten men sen blir det ev en Kinaklänning när jag väl har hittat rätt modell och stil. Just nu är jag väldigt inne på spets i den här stilen...



    Vigselförättare vet vi nog vilken vi vill ha så honom kommer jag snart att kontakta också.

    Gästlistan är ganska klar, det ska bara finputsas lite. Sen funderar jag på det där med save-the-date. Eftersom man gifter sig mitt i sommaren kan det vara bra att folk vet i mycket god tid innan semestrar börjar bokas.
  • a ring on my finger
    Malin91 skrev 2013-09-04 11:39:30 följande:
    Usch, jag mår nästan dåligt över det här med val av festlokal...

    Som jag skrivit tidigare var vi ju och kollade på en lokal som var helt fantastisk. Tre våningar, typ 400kvm på varje våning. Våning 1 bestod av entre, toa och kök. Våning 2 kan man duka upp till middag. Och våning 3 får man plats med bar, ställa upp bandet som ska spela, lite stolar och dansgolv. Men denna lokal kostar 8500:- att hyra, och då ingår inte porslin utan det kan man hyra för en extra kostnad på 3500:-. Lokalen ligger ca 30 min från kyrkan, och 15 min utanför stan.

    Sedan har vi hittat en helt okej lokal för typ 2000:- (vet inte vad porslin kostar), men då blir det ju så att man måste plocka undan matborden osv för att kunna ha dansgolv sedan, vet inte om det blir tight med bandet...

    Hur skulle ni göra??
    På ett sätt känns det kanske som tre våningar är stort, kan ju bli så att alla håller till på olika våningar och det inte blir en fest då "alla är med". Och tar man en billigare lokal finns det ju större möjligheter (pengamässigt) att smycka fint...

    Hjäääääälp mig att komma med tankar kring det här, paniken bara växer :b Måste ju bestämma mig snart så inte lokalerna blir bokade !! 
    Våra lokaler är båda väldigt dyra, 12 000 för festlokalen (utan porslin) och 5000:- för vigsellokalen. Men i vårt fall känner jag att det är värt det för båda lokalerna är precis vad vi är ute efter och då vill jag inte kompromissa...smålar hellre på andra saker
    Våra lokaler ligger dessutom i två olika städer (ca 20 minuter mellan).
  • a ring on my finger
    Lindatamminen skrev 2013-09-08 21:51:50 följande:
    SandraoErik2014 skrev 2013-09-04 15:23:27 följande:Hej,Jag har precis hittat hit och ska också gifta mig i juli 2014 ! Nyförlovad sen tre v tillbaka :)Vi bokade lokal igår! Är så glad. Ett check på den!Någon mer här från skånetrakten som ska gifta sig i juli?jag är från skåne och ska gifta mig i juli:)
    Vi är från Skåne och kommer att gifta oss i Skåne.
  • a ring on my finger

    När vi förlovade oss i Januari kändes nästa sommar som en hel evighet. Men nu har snart halva tiden gått och vi har inte kommit jättelångt.
    Satt igår och skrev ner en hel lista med saker vi måste fixa/kolla upp/fundera över och nu känner jag mig väääääldigt stressad kan jag säga Glad
    Nu måste jag dessutom sätta fart ordentligt med viktminskning och träning så att man kan prova klänningar och få en rättvis bild och framför allt rätt storlek!

    Vad stressar ni mest över?

  • a ring on my finger
    CJ5 skrev 2013-09-15 07:33:07 följande:
    Tjejer vad gillar ni för klänningar? Stora puffiga, sjöjungfru, med/utan ärm? Jag har aldrig provat någon brudklänning, kanske faller alla bitar på plats då, men nu googlar man som sjutton och jag hittar INGET! Blir galen på mig själv.
    Jag har ändrat mig hur många gånger som helst så snart har jag gått igenom alla modeller som finns i princip. Men jag har inte provat några klänningar än så det ska jag göra innan jag snöar in på en viss modell som jag kanske inte alls passar i.
    Just nu är jag inne på spets och gärna lite sjöjungfrumodell med litet släp.
    Det jag absolut inte är inne på är stora fluffiga tyllklänningar, klänningar med massor av pärlor eller färgmönster. Men vem vet det blir kanske en sådan jag kommer hem med när jag väl har provat och hittat klänningen som stort K Solig
  • a ring on my finger

    Vi planerar nog det mesta tillsammans skulle jag vilja säga. Allt stort som lokaler, vigselförättare, toastmaster, mat osv gör vi definitivt tillsammans. Sen är han inte så hätteintresserad av pyntandet och dukandet så där drar nog jag på ganska bra ensam och frågar honom efter hand som jag redan har bestämt mig
    Men jag har bett honom göra en mindmapp med bilder på hur hans ser bröllopet framför sig.

    Däremot vet jag att han är den som kommer att fixa allt praktiskt de sista veckorna så vi är nog ganska jämnställda i slutändan.

    Jag kommer ha två stycken tärnor och han kommer att ha 3st bestmen.
    Vi kommer båda att bestämma och köpa våra kläder själv utan den andra vetskap...spännande, hahaha.

  • a ring on my finger

    Fotograf är viktigt för oss och jag vill gärna ha fina bilder från hela dagen inkl förberedelser och inte bara porträttbilder.

    Det där med att räkna med att vännerna fotograferar vågar inte jag lita på. Jag har själv aldrig med mig min systemkamera på bröllop eftersom man oftast bara har en liten väska och gärna vill slappna av och bara njuta av bröllopet. Så trots att vi varit på mängder av bröllop de senaste åren har vi endast mobilbilder.
    Och när jag funderar så har det inte varit mycket kameror på de bröllop vi varit på.
    För mig är det så viktigt (viktigast efter ceremonin!!!) med många och fina bilder så jag vågar inte chansa.

    Jag funderar på hur vi ska göra med bilder på förberedelserna. Jag vill ha bilder på min mans förberedelser också och vi kommer antagligen inte hålla till på samma plats.

    De poster som vi just nu känner oss mest osäkra på i vår budget är drycken och dekorationerna. Jag har verkligen ingen aning om hur vi ska räkna här.
    Annars yucker jag att vi börjar få riktigt bra koll på läget (känns det som idag iaf...imorgon är jag kanske ett vrak igen {#emotions_dlg.djavulsk})

    Jag ska föresten kolla på mina eventuella ringa på lördag. Tyvärr jobbar mannen min så jag får helt ta detta beslut själv (han har sett bilderna och vi är hel överens om vilken stil och prisklass vi vill ha på ringarna). Jag har fortfarande efter 9månader "bara" min frieriring så det hade varit kul att sätta på en riktig förlovningsring snart

  • a ring on my finger
    perlan skrev 2013-09-26 21:35:05 följande:
    Är 11,000 för heldag mycket? Tycker det är rätt lite jämfört med många andra som kan ta uppemot 25-30000:- för heldag. Har hittat en som tar mycket vackra bilder, väldigt stor portfolio på hemsidan. Goda omdömen på bl.a. facebook och hemsidan.. Vi, eller i alla fall jag börjar tänka om ifall det inte kan vara värt en heldag i alla fall. Man vill ju ha med allt från förberedelse till tårtan liksom.. Mycket tror jag man ändå missar utan fotograf, vill ju att gästerna ska kunna slappna av o njuta utan att leka paparazzis. Ååå va kluvna vi är :( det är även under vår budget på 15000:- som vi satte innan.
    Har ni budgeterat så mycket till fotografering så hade jag absolut satsat på det.
    Får ni mycket bilder också för det priset?
    Jag tycker det är viktigt att hitta en fotograf som tar den typen av bilder som man gillar eller som är duktig på ljus och färg i photoshop. Det finns massor av superduktiga fotografer som jag inte skulle anlita pga fel stil, inte pga brist på kompetens.
  • a ring on my finger

    Jag har valt billiga men superfina ringar från Thomas Sabo.

    Velade länge och provade den ena after den andra diamantringen innan jag tog tag i mig själv och släppte bröllopshysterin.
    Jag är ingen diamanttjej som tvugnet ska springa runt med ringar värda 10 000-tals kronor.
    Jag länner inte heller att jag kommer vilja ha samma ringar resten av mitt liv, utan vill kunna byta om kanske 2år, 5år...eller 10år. Vårt äktenskap sitter inte i våra ringar så vi kan absolut tänka oss att byta, bara det är något vi gör tillsammans.
    Många förstår mig och önskar att det gjort likadant medans andra tycker vi gör helt fel eftersom ringer är det man har kvar och som ska symbolisera vårt äktenskap
    Jag älskar mina ringar och längtar efter att få sätta på dem på mitt finger...och jag är glad att vi sparade 15-20 000 på att lyssna på oss själva och inte vad som förväntas.

  • a ring on my finger
    Kakbakaren skrev 2013-10-01 08:18:04 följande:
    Jag tänker lite likadant Skrattande Jag kan också tänka mig att köpa någon billigare ring i silver eller liknande och prioritera något annat inför bröllopet istället när vi ändå har begränsad budget och sedan byta ring om några år, lämpligen på årsdagen. Jag hörde också om en rolig grej att man köper en ring utan stenar och sedan sätter man i en sten för varje barn man får Glad
    Vi är redan klara med baranfödandet så den är körd för oss Däremot var jag väldigt länge inne på att ha en 3:e ring med stenar på sidan av ringen och då pratade vi om att jag skulle få ringen i morgongåva och sedan lägga till en sten varje årsdag....men det känns som en evighet innan ringen blir vad jag vill ha och då har jag hunnit tröttna för mååååånga årtionden sedan
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?