Inlägg från: perlan |Visa alla inlägg
  • perlan

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hur mycket är era "m2b" involverade i planering? Klart att min vill gifta sig och han bryr sig kring saker som har med bröllopet men kanske inte så engagerad som jag, jag kan bli lite eld å lågor till å från. Det betyder ju inte att han inte bryr sig eller vill gifta sig utan det kanske bara är så att vi kvinnor är lite mer för det här med planering.Är bara nyfiken om alla era män är med på allt eller om ni står för större delen av planerandet så jag inte är ensam om det? ;)  

  • perlan

    Sedan har jag en till fundering. Ni som har tärnor, har ni även marskalker/bestmans? Är det någon som har bara tärnor?

  • perlan

    Ja, alltså, min är ju också delaktig. Vi har valt kyrka & lokal tillsammans. Toastmadame. Jag hade väl lite önskemål kring färger men vi bestämde tillslut tillsammans. Tärnorna är ju "mina" så de valde jag själv. Save the date korten kikade jag mest på själv och visade honom exempel så han fick säga sitt. I veckan ska vi sätta oss och titta närmare på catering, fotograf och vem som kan göra tårta. Gästlistan har vi suttit med tillsammans. Han är med mer i planerna än jag tänkt tidigare :) däremot så är det väl oftast jag som "pushar på". Inte på hans initiativ vi ofta sätter oss med bröllopet men det kanske är omedvetet från hans sida. Jag är ju så exalterad att jag sällan kan vänta ;) Det kanske kommer mer längre fram. 

  • perlan

    Har problem att hitta fotograf :( alla är så himla dyra!! Vad har ni satt för pristak på fotograf?

  • perlan

    Vi har bestämt oss för porträttfoto+vigseln bara. Får 3-4 timmar för 6000:-. Det är vad vi känner att vi vill lägga. Kommer ha ett par gäster med systemkameror å sen har vi tänkt ha engångskameror för övriga gäster som de kan fota med så vi blir ju inte utan foton. Om jag så själv ska ta på bröllopstårtan så får det bli ;)

  • perlan

    Ja, alltså, bilder kommer det att bli under resten av dagen, det är jag övertygad om. Vem fotar inte på ett bröllop? Finns alltid någon/några. Och vad vi mest vill ha utav en riktig fotograf är just portträtten för där känns det som att det kan bli hur som helst om man bara väljer någon. Vi hittade en hobbyfotograf som bara ville ha 3500:- för hela dagen men vi kände att det ändå är viktigt med riktigt bra foton o vågar inte chansa på någon som kanske fotat två bröllop. Vi vill ha någon som är van o som kan det här med att fånga ögonblicken. Så vi är nöjda nu i alla fall o har bokat in fotograf. Ska ses över lunch om två veckor o prata lite mer om hur vi vill ha det :)Nu känns det som att vi har det mesta viktiga bokat: kyrka/präst + festlokal, catering, fotograf. ska kontakta florist idag & även konditor om att boka in provsmakning av fyllningar så vi kanske kan bestämma oss för vem vi vill ska göra tårta :) Klänning ska jag & mina tärnor titta på om 2-3 veckor :)

  • perlan

    Just det ja. Vi har skickat save the date-kort också samt beställt inbjudningskorten. Gästlistan är mao klar den med :)

  • perlan

    Fick svar av en annan fotograf. 12500:- för heldag med två fotografer.. Det låter nästan för bra?

  • perlan

    Hur kan man vara säker på en bra fotograf? Vi har hittat en som tar väldigt varierade bilder.. Vilken stil man vill ha bilderna, är det något man kan diskutera fram med fotografen? Vad man vill ha fram i bilderna?

  • perlan

    Är 11,000 för heldag mycket? Tycker det är rätt lite jämfört med många andra som kan ta uppemot 25-30000:- för heldag. Har hittat en som tar mycket vackra bilder, väldigt stor portfolio på hemsidan. Goda omdömen på bl.a. facebook och hemsidan.. Vi, eller i alla fall jag börjar tänka om ifall det inte kan vara värt en heldag i alla fall. Man vill ju ha med allt från förberedelse till tårtan liksom.. Mycket tror jag man ändå missar utan fotograf, vill ju att gästerna ska kunna slappna av o njuta utan att leka paparazzis. Ååå va kluvna vi är :( det är även under vår budget på 15000:- som vi satte innan.

  • perlan

    Ja, vi har hittat två fotografer som vi gillar, som tar typen av bilder vi tycker om. Det kostar 11,000:- resp. 12,500:- beroende på vem vi väljer. Den första får vi 250 högupplösta bilder av, och resten lågupplösta. Från den andra får vi 500 högupplösta och resten lågupplösta. Vi står o velar mellan dessa två. Jag vill ju ha så många bilder som möjligt men 250 räcker ju gott och väl, knappast så man kommer göra förstoringar av så många :) men 500 bilder för lite mer känns också värt.. Vi har i alla fall lyckats välja ner till dessa två :)

  • perlan

    Julibrud2014: får man fråga vilken fotograf det handlar om? Vi letar för fullt efter en då vi inte hittat någon som känns hundra.

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?