• JIEB

    Gifta=delad ekonomi, eller?

    Vi har separat ekonomi, har alltid haft och lär fortsätta med det även som gifta, kan dock tänka mig att det blir annorlunda om/när man får barn. Delar lika på hushållsutgifterna förstås men övriga nöjen står var och en för själva, likaså sparande. Vi trivs båda bäst med det upplägget och att i regel mitt är mitt och hans är hans vad gäller prylar vi köpt på varsitt håll även om folk runt omkring av någon anledning har haft synpunkter på det - varför förstår jag inte. Jag jobbar som timvikarie, jobbar ca 70-80% i snitt per månad skulle jag säga. Han har fast nattjobb och tjänar mer. Sedan är det självklart att vi hjälps åt om den enes pengar inte skulle räcka Glad Fast det inträffar tack och lov ytterst sällan.

  • JIEB
    Anonym (tråkigt anonym) skrev 2013-06-19 08:31:01 följande:
    Nej, för mig innebär inte att gifta sig det samma som gemensam ekonomi.

    Har separat ekonomi men har ett gemensamt matkonto med varsitt kort och betalar gemensamma utgifter procentuellt (han tjänar ca 15 000 kr/mån mer än mig). Vi valde det här sättet för vår ekonomi när vi flyttade ihop för drygt 5 år sen, det fungerar utmärkt för oss och kommer behålla det så när vi gift oss. (Kan eventuellt bli några förändringar om vi skulle få några barn.)
    Det där upplägget med att betala procentuellt har även vi använt oss av när vi har köpt gemensamma saker till hushållet.
    MiaMiniMe skrev 2013-06-19 10:15:18 följande:
    Vi har gemensam ekonomi redan innan bröllopet, också gemensamt sparkontot. Det är ju såklart upp till var och en hur man vill göra, men ingår man i äktenskap innebär det väl att man ska spendera resten av livet med varandra och antagligen ha barn om man inte redan har. Mitt och ditt blir vårat så jag ser ingen anledning till att vara sniken och ha separat ekonomi.
    Fast separat ekonomi behöver ju inte innebära att man är sniken... Flört För min del handlar det om att vi båda är tämligen unga, har olika intressen med väldigt olika prislappar och tycker att det är en frihet att kunna spendera sina egna pengar på det man vill. Sedan är det ju absolut inte så att man sitter och delar på varenda litet restaurangbesök man går på, DET vore sniket!
Svar på tråden Gifta=delad ekonomi, eller?