Inlägg från: Roundrose |Visa alla inlägg
  • Roundrose

    Gifta=delad ekonomi, eller?

    så himla härligt att se att det finns de med samma tankesätt som jag. min man tycker inte att jag går att lita på vad det gäller pengar för att jag totalt har typ 300kr på mitt sparkonto. Han tror att jag bara shoppar upp alla mina pengar och låter honom sitta med räkningarna.

    det har alltid HANS pengar. Betalar HAN en resa med sina pengar så får jag höra det hur länge som helst. Han har alltid haft en stabil inkomst på typ 17 efter skatt. jag har i omgångar varit arbetslös och fått alfakassa i form av grundersättning på typ 120 kr per dag alternativt jobba heltid men ändå bara fått samma summa eftersom jag varit praktikant..så sparkontot har ju ekat tomt i flera år men även efter jag har fått jobb har jag aldrig jobbat mer än 75%. medans han nu sitter med 90 lapp på sitt sparkonto efter att han sparat minst 5 tusen per månad så pikar han mig konstant att mitt sparkonto är så magert.

    han gör aldrig nånting socialt utan sitter mest vid datorn så han spenderar inte några pengar på annat än datordelar/spel och räkningar/mat..han hatar att shoppa så där går det ju inte åt nånting heller. Så han blir nästan sur över att jag kommer hem med något HMplagg som kostat under 100lappen..det ska väl han skita i egentligen eftersom det är MINA pengar jag köpt det för. Vi har inte ens ett gemensamt ICAkort efter flera år som gifta.. så ibland när mina pengar är slut så får jag gå in på hans konto och föra över när jag ska handla på ICA. sorgligt.

    Jag gillar idén om att ha kanske ett medmerakort som vi sätter in 60% av våra löner på varje månad.. räkningar och mat betalas därifrån.. det som blir över läggs ju bara i buffert-kanske en resa om man lyckas få så mycket pengar över till slut.. och de andra 40% är egna pengar. om de åker in på sparkontot eller inte är ju upp til en själv då eller om man väljer att öppna ett gemensamt sparkonto. många vänner använder detta procentsystem med varierande siffror.. men de tycker det funkar bra.. men mannen säger att det är onödigt för oss. så himla dum sak att behöva bråka om:( 

Svar på tråden Gifta=delad ekonomi, eller?