• Grodpr­insens brud
    Äldre 1 Apr 18:47
    7026 visningar
    22 svar
    22
    7026

    Gemensamma mingellekar Ja eller Nej?

    Precis som rubriken lyder! Jag tycker att jag ser frågan om detta ganska ofta här på forumet och svaren är oftast lika.. Nu tar vi reda på det en gång för alla hur många det är som verkligen gillar eller ogillar dessa lekar och uppdrag..


    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Gemensamma mingellekar Ja eller Nej?
  • Äldre 1 Apr 18:59
    #1

    Jag svarade nr 3. Nej.

    Jag skulle inte bli sur. Och jag skulle i så fall bara ställa upp för att inte förstöra för dom som gifte sig.
    Men jag tycker absolut inte om lekar.
    Ska det vara lekar så ska det vara frivilligt. 

  • HubbaB­ubba
    Äldre 1 Apr 19:01
    #2

    Ingen av svaren passade in på mig, tycker det beror helt på vad det är för lekar.

  • PiaB
    Äldre 1 Apr 19:05
    #3

    Jag gillar inte att leka på fester, speciellt inte på bröllop. Jag vet inte, men det känns inte rätt att leka på bröllop. Jag leker med barnen på jobbet, och det mer än gärna. Men jag vill inte leka med mina vuxna vänner och släktingar. Dem vill jag prata med.


     


    Däremot att det finns någon uppgift, typ frågesport eller så, har jag inget emot. Ett bröllop jag var på skulle man gissa vilka vid bordet som gjort vad. Det låg ett papper där det stod: någon vid det här bordet har sprungit marathon, någon är polis o.s.v. Och så skulle vi försöka pricka rätt bara genom att prata med folket vid bordet. Det var jätteroligt och intressant. Blev inte många rätt. Och dessutom blev det fortsatt intressanta siskussioner i form av åååh har du hoppat fallskärm, berätta!


     


    Däremot om brudparet älskar att leka och vet att många gäster gör det tycker jag de ska göra det.


  • Äldre 1 Apr 19:20
    #4

    Jag gillar inte lekar som är obligatoriska eftersom jag själv inte är bekväm med lekar. Quiz och tipspromenader är ok. Ska man ha lekar ska de vara frivilliga tycker jag. Jag röstade på nr 3.


  • Äldre 1 Apr 19:26
    #5

    Jag, och min make, samt majoriteten av våra vänner och min familj/släkt gillar verkligen lekar och allsånger och sådant :) Vi har ofta sådant på större tillställningar, oavsett om det är midsommar, bröllop eller födelsedag. Ibland är det mer organiserat och ibland spontant. Jag trodde faktiskt inte att det var så många som inte tyckte om sådant alls, förrän jag började vara här på BT :P

    Men självklart ska det vara frivilligt att vara med och ingen ska behöva känna sig dum eller utanför om man inte vill vara med. Det tycker jag är väldigt viktigt.


  • Grodpr­insens brud
    Äldre 1 Apr 19:32
    #6

    Kan det helt enkelt vara så att det är många som inte kan med att säga att de egentligen inte tycker om att leka utan håller minen och bara gör det? Jag tror att många som deltar i vissa lekar till och med mår riktigt dåligt ibland men de skulle aldrig drömma om att säga det högt inför alla andra. Det ska bli spännande att se vad resultatet blir här! Vi kanske förändra bröllopssverige Skrattande


  • Äldre 1 Apr 19:32
    #7

    vet jag att det är lekar på en fest kan jag tacka nej till festen. 

    jag hatar lekar.

    Stillasittandes vid ett bord, quiz eller tipspromenad- de gillar jag. 

  • Äldre 1 Apr 19:44
    #8

    Lekar hör inte hemma på bröllop. Jag valde 3:an. Jag vill kunna välja själv, hatar den obligatoriska biten. "Alla ska nu..." Glöm det för jag går hem.

  • amerik­a
    Äldre 1 Apr 20:11
    #9

    Jag gillar inte heller de obligatoriska lekarna, varken på bröllop eller andra tillställningar, så jag svarade nr 3. Som flera andra har sagt, så tycker även jag att ollika quiz eller tipspromenad är okej. Men när man är finklädd och har snyggskorna på sig, behöva springa eller hoppa eller på andra sätt "dumma sig" det gillar jag inte. Jag har klätt upp mig och vill inte bli svettig, riskera att ramla eller få maskor på strumporna. Tråkig kanske, men så är jag.

    (Off topic: samma sak som när jag i mitt jobb, som egentligen är ett kontorsjobb med med mycket hembesök på alla möjliga ställen varav många bor på landet, kliver ur bilen och det är fullkomlig leråker att klafsa fram i. Värdfamiljen brukar då fnissa lite och säga "ja så är det på landet hihi". Och ajg tycker det är okej att klafsa i lera om jag hade haft gummistövlar på mig, men nu har jag inte det liggande i tjänstebilen eftersom jag normalt sett jobbar på kontor...) 

    Däremot gillar jag allsång och tycker det är jättekul! Skrattande 

  • Äldre 1 Apr 20:16
    #10
    Grodprinsens brud skrev 2013-04-01 19:32:21 följande:
    Kan det helt enkelt vara så att det är många som inte kan med att säga att de egentligen inte tycker om att leka utan håller minen och bara gör det? Jag tror att många som deltar i vissa lekar till och med mår riktigt dåligt ibland men de skulle aldrig drömma om att säga det högt inför alla andra. Det ska bli spännande att se vad resultatet blir här! Vi kanske förändra bröllopssverige Skrattande
    Jag har inga problem att säga ifrån att jag inte vill vara med. Glad
    Däremot har jag varit med om flera gånger att den som arrangerar leken ser lite ledsen ut och backar undan när jag säger att jag inte vill / kan vara med och leka. Och så kommer alla dom där "bror/syster duktig" och pratar med "stora arga rösten" om att jag borde kunna ställa upp och inte vara så barnslig... Och att det inte handlar om mig osv osv...
    Att jag faktiskt inte kan delta i visa lekar (rent fysiskt, utan att riskera skador) vill folk inte förstå även om jag förklarar. Dom tar det bara som lama ursäkter...
    Och att jag inte tycker om att skämma ut mig (om jag inte valt det själv) tas inte heller emot så bra.
    Flera års mobbing gör ju att det är väldigt jobbigt när någon skrattar åt mig och där jag inte har kontroll över situationen.

    Men jag försöker att bara dra mig undan så att jag inte blir "vald" så att jag slipper vara den där som säger nej.
    Och som det redan sagts av någon ovan... Om jag vet att det kommer att bli lekar på någon fest så kan jag ibland välja att inte gå.
Svar på tråden Gemensamma mingellekar Ja eller Nej?