Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
  • amerika

    Hjälp...det blir ju inget bra!

    Jag skulle råda dig att rätt så omgående kontakta din kvinnomottagning och berätta läget. Kanske kan hormonspiral vara ett alternativ för dig? För de allra flesta slutar mensen helt med den men man kan blöda mer de första två, tre månaderna och då har det ju hunnit o rätta till sig i så fall till augusti Flört Hormonspiral påverkar inte ditt humör, jag har inte heller tålt p-piller, stav eller spruta, blev ett monster av allt vad hormoner hette och mådde illa jämt, spydde och hade mig. Hormonspiral utsöndrar bara hormonerna lokalt så det går inte ut i kroppen, om man säger så. Den är ganska dyr men å andra sidan räcker den länge (flera år!) Och om den inte funkar, brukar man kunna få halva summan tillbaka om man måste ta ut den pga problem inom 6 månader.

    Men det är nog bra att vara ute i god tid eftersom hormoner och annat trix brukar behöva god tid på sig att utvärderas och ge resultat.

    Lycka till!!

  • amerika
    marsmat skrev 2013-03-31 22:43:21 följande:
    Ja! Menskopp. Och hormonspiral är dyrt?? Jag har kopparspiral, har verkligen fått ordning på min menscyklus också, och den va helt gratis. Så det borde också hormonspiral vara eller?
    Kopparspiral är gratis men hormonspiral får du hämta ut själv på apoteket efter recept, den kostar minst 1500 kr beroende på sort. Och sen tror jag det är ett visst läkemedelsföretag som ger tillbaka hälften av pengarna, jag hade järnkoll på det där men har glömt allt nu...

    Sen har chicita rätt i att man brukar inte sätta in spiral på någon som ej fått barn men det där har (förhoppningsvis) gynekologen koll på vad som är lämpligt för var och en.

    Menskopp ska jnu vara ett bra alternativ om man blöder mycket. Men det hjälper ju inte om det nygifta paret hade tänkt sig ha lite rajtantajtan på bröllopsresan Flört eller ja, man kan ju ha sex fast man har mens även om inte jag hör till dem som föredrar det.
     
  • amerika
    Anonym skrev 2013-04-01 15:31:51 följande:

    Jag blöder rejält 2-3 dagar så är det just till bröllopet hade ju menskopp varit bra. Likaså om man ska bada kan ajg tänka mig?


    Barn har jag två stycken så spiral hade säkert passat av den anledningen. Tycker ara att det är skönt att slippa hormoner öht.


     


    Som sagt, hormonspiral påverkar endast lokalt inne i livmodern och ger en ogynnsam miljö för ett ev befruktat ägg att kunna sätta sig fast. Det var det enda jag tålde på den tiden jag behövde tänka på sånt. Tyvärr fick jag andra problem av spiralen och var tvungen att ta ut den, men det berodde på cystor som jag hade. Det var av märket nämnt ovan, Mirena och för den hade jag fått hälften av pengarna tillbaka om jag hade sparat kvittot....

    Men kontakta din kvinnomottagning så fort som möjligt och prata med dem! Om du vill testa menskopp kan det vara bra att ha några ggr på sig att bli van vid handhavandet. Och om du vill testa hormonspiral, så behöver även den några månader på sig för att ge de där bra bieffekterna: inga blödningar alls Flört
Svar på tråden Hjälp...det blir ju inget bra!