• Chicita

    Kommer jag överglänsa bruden?

    En hellång klänning passar rent teoretiskt inte in under klädkoden Kavaj (kostym betyder egentligen maskeraddräkt, så jag misstänker att dom bara försökt förtydliga att dom gärna vill se hel kostym och inte udda kavajer) nästa steg är ju mörk kostym.
    Men klädkod är inte en regel, utan en fingervisning. Och det är upp till gästen att välja om man vill följa den eller inte.

    Jag skulle satsat på en klänning som är lite kortare. Under knäet men inte hellång och en enkel uppsättning om du ska ha uppsatt hår.
    Om klänningen fångar uppmärksamheten så ska du tona ner smycken och liknande.

    Är du osäker så fråga bruden...
    Det är väl bara hon som kan säga bu eller bä egentligen  

  • Chicita
    jenniferochaugust skrev 2013-03-25 12:36:30 följande:
    Oj vad dålig jag är på klädkoder märker jag till min fasa!
    Långklänning är ju något jag använder ofta, behöver det verkligen vara så festligt? Jag känner mig inte alls bekväm i kläningar som visar benen. Jag har planerat att ha en rosa långklänning som är bar över axlarna på ett bröllop (klädkod kavaj) i juni, men nu blir jag orolig för att jag kommer att vara "överklädd".,
    Min fråga är alltså: är verkligen långklänning så "fint" nuförtiden? Det är ju så vanligt med långklänningar!

    Jag har klädkod kavaj på mitt bröllop och skulle inte alls reagera på om någon av gästerna hade långklänning. Det är ju bara fint?
    Det beror på vad det är för långklänning. Flört
    Det är ju trots allt lite skillnad på 
    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/forever-unique-778/isla-dress-778093-115/

    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/nly-eve-1103/anna-nicole-dress-209340-56/

    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/forever-unique-778/carmel-dress-778096-133/

    Och
    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/kl%C3%A4nningar/denim-supply-ralph-lauren-100820/woven-dress-601295-46/

    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/kl%C3%A4nningar/just-female-2311/scarlett-dress-231172-130/

    En lång bomullsklänning i lite somrig färg är ju något helt annat än en lång chiffongklänning med pärlor och paljetter till att börja med liksom... Flört
    och som sagt. En klädkod är inte en regel, det är en rekommendation. Man behöver inte följa den alls om man inte vill. Det är bara för att hjälpa gästerna att förstå vilken nivå bröllopet kommer vara på ungefär. 
  • Chicita
    Anonym (gästen) skrev 2013-03-25 19:07:33 följande:
    Det är inget jag eftersträvar heller! Därför skrev jag inlägget. Det "blir så" oftast naturligt och jag tycker inte att det är nått jag bör ursäkta mig för. Det är inte av elakhet eller egoism. Men det är svårt när man som jag brukar klä upp sig för fester och liknande att dra gränsen för vad som är en klädsel för att hedra bröllopet eller när det blir så att det tar över. Jag tycker jag fått många goda råd när det gäller dresscode (som jag inte känner till innan) så jag kommer nog att bära en fin cocktaileklänning istället ... och såklart det inte är bruduppsättning jag är ute efter..
    Tummen upp Glad
    Bra resonerat
Svar på tråden Kommer jag överglänsa bruden?