Inlägg från: Rin |Visa alla inlägg
  • Rin

    Hjälp mig komma på resten!

    Håller med TheD om att det låter mer som traditionell trerätters än buffé där man ju vanligen har mer än ett alternativ till åtminstone några delar.

    Rekommenderar chevrésås till fläskfilén. Du blandar helt enkelt chevré (fransk getost) med creme fraiche. Proportionerna är något av en smaksak. Själv brukar jag kanske ha 100 g ost till en burk creme fraiche. Lite salt, lite peppar, gärna en matsked flytande honung för att runda av.

    Till förrätt skulle jag bredda så mycket som möjligt för här har man ju verkligen chansen att utnyttja formen av buffé till många olika saker. Så lite kallskuret, någon sill är ingen dum idé, snittar eller små tunnbrödrullar, cocktailtomater för sig eller på tandpetare med en bit mozzarella och ett basilikablad.

    Varför inte ta båda efterrättsalternativen? Dessertbuffé brukar vara mycket uppskattat!
    Glass kan ju bli bökigt till efterrätt om man vill servera som buffé eftersom det riskerar att smälta. Pannacotta kan vara att alternativ. Det går att göra antingen jordgubbspannacotta eller servera vaniljpannacotta med färska jordgubbar.

Svar på tråden Hjälp mig komma på resten!