Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83

    Lite tankar om den borgerliga vigseln...

    Vi ska viga oss borgerligt i ett mindre slott. De har ett vigselrum där men även ett antal salar/salonger i varierande storlek där man kan välja att ha sin vigsel. Vi ska ha vår vigsel i en salong och trots att vi bara ska ha 16 gäster skulle man nog lätt kunna få in 100 personer där beroende på hur man väljer att möblera. Det är klart att vi får betala för att vigas där, men vi ska även ha vår bröllopsmiddag på slottet så lokalhyran ingår i kuvertpriset. Vi tycker att kuvertpriset är helt ok. 1200 kr/person inklusive lokalhyra, personal, städning, blommor, dekorationer, trerätters middag, alkohol, kaffe, bröllopstårta, ljudanläggning med mera. Att hitta en bra vigsellokal helt gratis när man är över 100 personer kan nog bli svårt, men det finns alternativ till stadshuset. Det är så jag menar.

    Sen är ju själva den juridiska delen i den borgerliga ceremonin kort, men vi har valt att fylla ut vår vigsel med två dikter och två solosånger. Sedan har vår vigselförrättare sagt att hon gärna håller ett tal för att få vigseln mer personlig. Så vi räknar med att vår vigsel kommer att ta ca 20 min.

    Fördelen med en borgerlig vigselceremoni är ju att man kan utforma den lite som man vill och på så sätt få den väldigt personlig. För mig är en borgerlig vigsel verligen inte synonymt med tråkigt/snabbt/enkelt. Det blir vad man gör det till!


Svar på tråden Lite tankar om den borgerliga vigseln...