Inlägg från: SoonToBeBride2013 |Visa alla inlägg
  • SoonToBeBride2013

    Fotografering på bröllopsdagen

    Vi har valt att fotograferas EFTER vigseln av flera anledningar, men den största är nog ändå att vi tycker det är kul och spännande om vi som brudpar inte ses innan... :) Jag ser sååå fram emot att se hans reaktion när han får se mig i min klänning för första ggn, vid altaret (han känner likadant och var starkt emot att ta bilderna före). Sedan är vår vigsel kl 15 på dagen, så solen kommer fortfarande att lysa när vi kommer ut.

    Det hade varit praktiskt att ta fotona innan vigseln så att man inte lämnar gästerna ensamma mellan vigsel och middag, men vi kände att vi isåfall inte skulle lyckas slappna av eftersom vi troligen då skulle stressa över att bli sena till kyrkan. Sedan kan ju håruppsättning etc påverkas om man ska ta utomhusbilder som vi ska...

    Men har man inte tillräckligt med tid efter vigseln är det ju inte så mycket annat man kan göra än att ta fotona innan :)

  • SoonToBeBride2013

    Det kommer inte att vara några problem då vi kommer att gifta oss i en amerikansk kyra och detta är oerhört vanligt i deras tradition. Har redan kollat med kyrkans wedding coordinator och det är inga problem. I mitt fall är det min bror som ska gå med mig, men min man kommer att få lika mycket uppmärksamhet då även han ska gå nedför altargången (med sin mamma), innan jag kommer in.


     


    Men det kan vara en bra uppmaning till de som vill gifta sig på detta sätt, att faktiskt kolla med prästen så att man inte får någon otrevlig överraskning (dvs att de inte vill ställa upp på detta). Jag har en kompis som ska gifta sig i en svensk kyrka några veckor före mig och hon ska köra på samma sätt, så det finns svenska präster som säger ja också.


    Chicita skrev 2013-03-26 21:03:19 följande:
    Inte för att vara dum nu.
    Men det låter som ni tänkt er en så kallad överlämning.
    Alltså att han står där framme och att du kommer in antingen på egen hand eller med någon förälder, bror eller annat...
    Har ni kollat med prästen att det är ok?
    Alla går nämligen inte med att man går in på något annat sätt än tillsammans.
  • SoonToBeBride2013

    Absolut kan kan man det om man vill :) Min bästa kpmpis kor sin fotografering innan vigseln eftersom det passade dem bättre. Vi däremot vill verkligen fotograferas efteråt eftersom båda inte riktigt kan tänka oss något annat OCH det även passar oss rent praktiskt.


    Chicita skrev 2013-04-01 11:33:33 följande:
    Man kan få det där "first moment" på andra sätt också om det är det som är viktigt. Det behöver inte ske just framme vid altaret. Så det är inte "kört" även om prästen skulle säga nej, vilket många verkar tro...
Svar på tråden Fotografering på bröllopsdagen