Inlägg från: August Moon |Visa alla inlägg
  • August Moon

    3:e gången gillt..

    Jag förstår verkligen inte hur man kan störa sig på att någon gifter sig för tredje gången, när det varit så uppenbart fel de första gångerna! Dina ex låter verkligen inte som några höjdarkillar.... Skulle dessa människor som talar illa hellre velat att du fortfarande var gift med någon av dem, bara för att det varit mera "formellt korrekt"? I så fall är de ju inga bra vänner, bra vänner vill ju en väl och borde vara glada för din skull nu när du hittat rätt man!

    Bry dig inte om dem. Vissa människors liv följer en spikrakt utstakad bana utan några större hinder på vägen, och det är ju roligt för dem. Klart man unnar människor att få ha det bra! Problemet är att samma människor, p.g.a. sin bristande erfarenhet av motgångar, i många fall gärna och hastigt dömer andra för deras förflutna. De kan helt enkelt inte sätta sig in i din situation, om de kunde det får man hoppas att de skulle agera annorlunda.

    Både jag och min blivande make har varit förlovade en gång var, med planer på giftermål. Liksom för "Anonym (Jobbigt)" var det jag som var "boven" i mitt dåvarande förhållande, jag blev kär i min blivande make och lämnade exet för honom. Har varit med om människor som försökt skuldbelägga mig för den känslomässiga otrohet som varade under några förvirrade månader då jag försökte göra det som var bäst för alla, utan att kanske lyckas till fullo. För dem är allt svart eller vitt. Jag begriper mig inte på människor som alltid ser uppbrott som misslyckanden. Är man med fel person så är det ju det bästa som kan hända!

    Tänk som så att du levt ett liv som, även om det bitvis verkar ha varit mer än lovligt hemskt, har gjort dig till den du är och som givit dig verktygen att välja det liv du har idag. Ibland måste man vara med fel person för att kunna avgöra vem som är rätt! Jag vill gratulera dig och din blivande man till ERT giftermål Skål

  • August Moon
    PiaB skrev 2013-03-20 18:23:28 följande:

    Jag har också fått barnsliga kommentarer som "ska du gifta dig igen, du har ju provat det och det gick ju inte så bra". En människa som sa så lever i ett otroligt trist förhållande enligt henne själv. Jag svarade henne att nej, det gick inte så bra, det insåg jag och gjorde något åt det. Då blev hon tyst.


    Vilken korkad kommentar! För det var ju det faktum att ni var just gifta som gjorde att det inte höll eller... sambos har ju aldrig gjort slut liksom? Och det här är helt jämförbart för det är samma äktenskap... nej just det, det är med en helt annan person den här gången och därför inte jämförbart ALLS.  Vissa personer alltså.
Svar på tråden 3:e gången gillt..