• daniiel

    21-dagars utmaning, någon som är med?

    Men vad fasiken! Jag missade grupp nummer 2 med en vecka :P

    Nåja, jag hoppar in ändå och kör min egen grupp från och med igår, 9 april, och då blir det till och med 30 april om jag räknat rätt.

    Vad duktiga ni alla är! Jag blir väldigt imponerad och inspirerad av er :)


  • daniiel

    Jag måste bara få slänga in att en läkare just sa (Helt sjukt, TV4) att det oftast inte är ett bra sätt att äta ofta för att gå ner i vikt. Att ämnesomsättningen går upp precis när man äter höll han ju med om, men det kompenserar man då med att äta mer när man äter så ofta. Han pratade då om att äta fem gånger om dagen. Att då äta var tredje timma kan ju inte vara speciellt bra för att gå ner i vikt. Det är inte bara just den här läkaren/personen som jag hört säga det.

    Och vattnet, hur mkt vatten man behöver få i sig beror ju på hur lång man är, vad man väger och hur aktiv man är. Jag har alltid fått höra att om det inte är en person som aldrig dricker något, så ska man inte rekommendera att personen ska dricka mer. Att en normal vuxen människa behöver få i sig 1-2 liter om dagen stämmer, men då måste man tänka på att stor del av den mängden får man i sig via vad man äter och man behöver alltså inte dricka den mängden varje dag.


  • daniiel

    Ja, då blir det ju den där vågskålen. Att äta ofta för att hålla bort ett sug, eventuellt sötsug, och då riskera att äta mer än vad man kanske egentligen borde. Eller att äta färre gånger om dagen och då riskera att att suget uppstår, men att man inte äter för mkt. För min egen del funkar det inte alls att äta "lite, men ofta". Självklart funkar säkerligen inte en sak för alla och så länge man hittar något som faktiskt funkar för en själv är det bra, men att bara säga att äta ofta (tex var tredje timma) är bra för att gå ner i vikt är inte alltid en sanning och det bästa sättet.


  • daniiel
    FrökenMäkelä skrev 2013-04-11 10:44:40 följande:
    Är med i grupp två och just nu känner jag bara för att ge upp!! Är innerligen trött på att "träna" varje dag, känns som kroppen aldrig får vila. Där får jag delvis skylla mig själv som inte går och lägger sig i tid så kroppen kunde få chans och vila lite längre tid.

    Är sur på mig själv också som tillätt mig dricka tre glas juice igår och det är inte direkt nyttigt. Ett glas fine men inte tre. Annars har jag verkligen hållt mig i skinnet angående onyttigheter.
    Jag tyckte du är jätteduktig om du klarat dig över en vecka nu och bara druckit tre glas juice! Det hade kunnat vara väldigt mkt värre ju ;) Idag är en ny dag. Tänk inte på juicen igår. Det har hänt och du kan inte göra något åt det. Lämna det så. Ta nya tag och blicka framåt :) Du har många dagar kvar och dom kommer du klara utmärkt.

    Och att "träna" varje dag, det är trots allt "bara" 30min och du behöver inte köra slut på dig varje dag. Se bara till att du gör något under en halvtimma. En promenad i lite lugnare takt, lite övningar hemma framför tvn. Försök att inte göra det till något större än vad det behöver vara.

    Jag är bara inne på min tredje dag, så jag kan vara såhär positiv än ;)

    Men, jag känner dock igen mig i det där med sömnen. Jag har själv väldigt svårt att komma mig i säng i vettig tid och ibland att ta mig upp i vettig tid. Det är jättejobbigt.
  • daniiel

    Nu har jag, som kört mitt eget race, hållit igång i en vecka och nog har jag fuskat lite. En tårtbit i fredags, två bullar i söndags plus en godis då också. Jag tycker ändå att första veckan överlag har gått bra och jag tror att andra veckan blir ännu bättre!

    Resultat från första veckan då.
    Vikt, minus 2,3kg.
    Mått, minus 13,5cm (sammanlagt över hela kroppen)

    Jag känner mig nöjd! :)


  • daniiel
    FrökenMäkelä skrev 2013-04-16 11:09:08 följande:
    WOW, vilket resultat!!
    Bra jobbat, trots lite fusk ;)

    Har själv inte vågat väga eller mäta mig under utmaningen så längtar verkligen tills tisdag morgon då jag ska väga och mäta igen. Har sista dagen på måndag = SKÖNT!!!!!  Solig

    Håller tummarna att din andra vecka blir minst lika bra om ännu bättre Glad
    Tack :) Hehe ja, jag har ju lite att ta ur, så jag tror att dom första 10 kilona kommer försvinna ganska lätt :P Sedan börjar det nog bli lite svårare.

    Jag hade först inte riktigt väga eller mäta mig heller, men jag behöver se lite resultat för att bli ännu mer inspirerad att fortsätta och nu känner jag mig väldigt peppad!

    Kan tänka mig att det känns skönt att det snart är klart och jag hoppas att du har fått bra resultat! :D
Svar på tråden 21-dagars utmaning, någon som är med?