Inlägg från: Power of Love |Visa alla inlägg
  • Power of Love

    Vart hålla vigseln?

    Har ni kollat med kommunen om de har några ställen som de rekomenderar till vigslar. De vigselförättare som finnsi er kommun har säkert haft en hel del vigslar och borde därför kunna sitta på några bra tips?

    Vi var lite fram och tilbaka hur vi ska göra eftersom vi tyckte det verkade så svrårt att hitta lämpliga lokaler för själva vigseln. Min fästman är icke-troende och inte medlem i kyrkan men kunde tänka sig att gifta sig där av anledningen att det var enkelt. Jag som är medlem i svenska kyrkan ville verkligen inte gifta mig i kyrkan eftersom jag verkligen inte tycker om psalmer.  Dessutom ville jag inte att min fästman skulle stå och lova inför något han själv inte tror på. Så det kändes ärligare mot oss båda att gifta oss utan religösa inslag. 

    Min var den som pappa kom på lösningen. Då han är med i ett brödraskap och föreslog han att vi kunde ha festen i deras festlokal. Han tycket även på att deras ordersal är väldigt fin och kollade upp åt oss om vi inte kunde få vigas i där. Vilket är nu helt klart med att vi får göra! Så både festlokal och vigsellokal är nu bokade och allt kommer vara i samma byggnad, så då behöver vi bara ta hissen/trappan ner en våning till festen efter att vi har vigs. 

    Ordersalen är, enligt mig, lika högtidig som en kyrka, den har till och med en orgel (som vi i sig inte kommer använda). Den är mer intim än en kyrka så alla kommer sitta närmare och därmed se bättre än vad man gör i kyrkore då golvet dessutom är i olika nivåer. Det  finns även hörslinga (kanske finns i vissa kyrkor också?) så de som hör sämre kommer få det lättare att höra vad som sägs. Desutom är det en mycket häftig belysning i taket. Priset var runt 5000kr och så får vi rabatt eftersom pappa hyr det och han är ju medlem. 

    Jag är som du förstår väldigt nöjd över lokalen och jag ser verkligen bara fördelar med denna lokal jämfört med kyrkan vi först funderade på. Hoppas att ni hittar nåt som känns bra oavsett om det blir i kyrkan eller någon annanstans  Solig

Svar på tråden Vart hålla vigseln?