Inlägg från: xMariax |Visa alla inlägg
  • xMariax

    Vart hålla vigseln?

    Jag och min blivande make har lite problem att välja vart vi ska vigas..
    Ingen av oss är religiös, men jag vill trots det vigas i en jättefin kyrka utanför Eskilstuna. Min blivande har sagt att han kan gå med på det om det är vad jag verkligen vill (han har dock berättat att detta är något han egentligen inte vill..).. Jag blev dessutom mer tveksam när jag läste att; 1. Man måste ha minst 2 psalmer och 2. Kvinnan ska dölja axlarna.. Jag vill kunna gifta mig i den klänning jag vill ha och inte behöva tänka på att det ska passa sig i kyrkan.. :/ Men vart kan vi annars vigas? Vi ska gifta oss i Maj nästa år och vill gifta oss på ett fint ställe med plan mark så att vi kan ställa stolar där, vi vill inte ha för mycket obehörigt folk där och det ska vara relativt lätt att ta sig dit..


  • Svar på tråden Vart hålla vigseln?
  • xMariax
    knackamackadam skrev 2013-03-10 15:24:53 följande:
    Du MÅSTE inte dölja axlarna i kyrkan, men känns kyrkan och vad den står för, inte rätt så finns det väl andra alternativ. Utomhus? Herrgårdar? Slott? Hemma hos någon? Hyra tält?
    Jag tycker att det känns okej med kyrka med tanke på att många oreligiösa ändå gifter sig i kyrkan.. Men sambon håller nog inte riktigt med.

    Hyra tält har vi verkligen inte råd med (har kollat) samma med herrgård och slott.. Vi känner ingen som bor bra till för en vigsel.. :/ Så ja, det är antingen kyrka eller utomhus; men då återstår problemet med väder och att vi behöver ha det helt plant så att vi kan ställa stolar där..
Svar på tråden Vart hålla vigseln?