Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83

    Lite hjälp med tider?

    Jag tycker också att det känns som om 1,5 timme till middagen är lite i underkant. Sen hade jag hade personer som inte är gäster på själva bröllopet till att hjälpa till att ställa fram och fixa med mat och kaffe. Det känns som det kommer att bli väldigt stressigt för dem. Jag hade istället haft några på plats som "jobbar" med detta och som inte är gäster på ert bröllop. Där vi ska ha vår bröllopsmiddag ingår personal som dukar fram och dukar av maten, samt fixar allt åt oss.

    Vi gifter oss och äter bröllopsmiddag på en herrgård så vi ska inte förflytta oss någonstans. Vi ska "bara" ha middag och ingen fest. Så här ser vårt preliminära schema för bröllopsdagen ut (efter samråd med lokalen):

    17:00 Vigsel
    17:30 Fördrink
    18:00-21:00 Bröllopsmiddag (sittande trerätters)
    21:30 Bröllopstårta osv


  • PimPim83
    Anonym (TS) skrev 2013-03-07 11:24:31 följande:
    Man kanske ska ha middag till 20.00 då och tårtan vid 20.30-21.00 någon gång?

    Vi tänkte ta det lite som det kommer, men det är ju bra för alla inblandade att ha någon form av riktlinjer även om dessa är ganska flexibla.
    Jag menar om gästerna ser ut att vara klara med middagen efter bara en timme så kanske man inte ska låta dem sitta och uggla en timme extra, utan ändra fram schemat lite, precis som att man inte börjar duka av efter två timmar om folk fortfarande sitter och äter.

    Så mycket jobb kommer det egentligen inte vara för de tjejerna som ska hjälpa till. Dukningen är klar när dem dyker upp så det ska bara ställas fram drycker på borden, och maten är kall buffé så allt är upplagt och ska bara ställas fram på ett bord. Efter ska de duka undan (de har en vagn som de går ett varv runt lokalen med) och ställa fram nya tallrikar och tårta på buffébordet samt termosar med kaffe på borden. Sedan dukar de av en gång till. De har troligtvis även hjälp av en kock i köket. 
    Nej det är klart att man får vara lite flexibel med tiderna. Det är ju mer en riklinje än något annat. Ser man att gästerna är klara tidigare så får man ju, som du skriver, ändra i schemat och anpassa sig efter det.

    Jaha, men då blir det kanske inte så stressigt för tjejerna som jag trodde. Då funkar det säkert så som du/ni har tänkt er. Glad
  • PimPim83
    Chicita skrev 2013-03-07 12:00:41 följande:
    Jag har varit på ett bröllop där det tog över en timme innan jag fick mat.
    Och då var ju dom som tog mat i första omgången på väg för att ta påfyllning...
    Det har jag också varit med om. Inte så kul.
Svar på tråden Lite hjälp med tider?