• LinneaR

    Välgörenhetsfavours!?

    Jag sitter och funderar på om vi ska ha favours eller ej...tycker dock det är lite roligt och hade först tänkt att ge lite godis i en fin påse....men sedan ska vi ju ha godisbuffé så känner att en godisfavour inte blir lika rolig då.

    Har, efter tips på nätet, kommit fram till att det kanske skulle vara trevligt att göra något för välgörenhet, typ:

    plantera ett träd i Hiamalaya (IM), eller köpa poliovaccin mm från Unicef.

    Har någon tänkt i samma banor?
    Har ni fått en välgörenhetsfavour på bröllop?
    Skulle ni uppskatta en sådan här favour?

    Behöver tips, idéer och hjälp!!

    Just nu lutar det åt ett träd i Himalaya för då får man ett kort för varje träd man planterar....och för att inte budgeten ska spricka för mycket så tänkte jag att man kan plantera ett träd för varje sällskap.

  • Svar på tråden Välgörenhetsfavours!?
  • LinneaR

    Tack för era inputs....sitter fortfarande och funderar och jag kommer nog fundera ett tag till.

    Håller med er båda på många plan! Man får så många idéer när man sitter och spånar och snöar in sig på vissa, som jag har gjort med välgörenhet just nu:)

    Nu har jag även en massa andra alternativ så ska fundera vidare!

  • LinneaR
    TheD skrev 2013-03-10 11:17:52 följande:
    Det är lite farligt... För alla har faktiskt positivt åsikter om välgörenhet eller om den organisation ni väljer. Jag tillhör skaran som skulle bli irriterad. Om jag vill ge till välgörenhet så är det upp till mig, ingen annan ska tala om för mig att jag har t.ex skänkt ett träd. I daniiels fall förstår jag tanken och vore jag släkt där skulle jag absolut applådera :)
    Jo det är väl så att inte alla gillar och uppskattar..Jag tror det beror lite på kultur och ålder (och personlig åsikt) mm. Jag gissar att alla mina kompisar skulle tycka det var jättekul/uppskattat att få en liten lapp/kort om att vi skänkt en gåva i deras namn, men jag kan däremot inte se min sambos pappa (en riktig working class londoner) skulle förstå grejen med en sådan gåva, hans kommentar skulle nog vara "what it this facking shit" :) (med en stor dos humor). Tror dock som ni säger att det är viktigt att välja något som man själv står för eller är involverad i om man ska ha en välgörenhetsgåva!

    Funderingar åt olika håll fortsätter...
  • LinneaR

    Kul att läsa diskussionen:) Jag tycker själv att välgörenhetsfavours är en bra sak och skulle bli glatt överraskad om jag fick en sådan. Självklart tycker jag också att det bör vara en välgörenhet som på något sätt förknippas med brudparet eller en välgörenhet som de normalt stödjer för att det hela inte ska bli en grej man gör bara för att göra det. Tycker själv det är en kul tanke och ett träd i Himalaya betyder något för oss....köpte ett kort från IM bara för att "prova"...

    Har dock nog bestämt oss för att inte ha välgörenhetsgåvor....vet faktiskt inte om vi kommer ha några överhuvudtaget, men kommer klura lite mer på det:) Tanken om välgörenhet på ngt sätt finns dock kvar i huvudet..

  • LinneaR
    Margaux skrev 2013-03-17 14:10:39 följande:
    Vi gjorde så..... Vi köpte små fina glänsande kuvert som vi skrev namnet på som placeringskort och lackade igen på baksidan. Sen hade jag köpt massa vaccin, nyggnät etc från Unicef som blev som en "favour" till gästen. Alla orginalkort från Unicef satte vi upp på ett bord i hallen om någon ville gå och se på dem.....

    Så här såg korten ut:



    Kul idé!! Jag hade uppskattat en sådan gåva!!
Svar på tråden Välgörenhetsfavours!?