• Aniara4

    Välgörenhetsfavours!?

    Jag tänker nog ungefär som Chicita. Jag hade för det första aldrig ens hört talas om favors innan jag kom till Bröllopstorget, så det är verkligen ingenting som känns direkt nödvändigt.

    Men ok, det är en del som vill ha det, och det kan kanske vara en kul och trevlig grej. Men vad är egentligen syftet med favors? Jag måste erkänna att jag inte är helt insatt, men som jag uppfattar det handlar det om en liten minnesgrej från bröllopet, en souvenir man kan ta hem från bröllopet och glädjas över även efter att festen är slut. Det är inte en present, på samma sätt som gästerna förväntas ge brudparet presenter. Gästerna blir bjudna på fest, det är present nog.

    Som flera har skrivit är det därför en stor skillnad mellan att brudparet, som anser sig själva ha vad de behöver, uppmanar gästerna att omvandla de förväntade presenterna till gåvor till mer behövande - och att brudparet först bestämmer att de ska ge gästerna något och sen bestämmer sig för att ge pengar till något annat istället. Det verkar... konstigt.

    Det är lite som majjja är inne på. Favors, om man har det, är en del av den fest man bjuder gästerna på. Ja, det blir lite som att säga "vi tänkte ha oxfilé, men vi körde på varmkorv istället och så gav vi pengarna som blev över till välgörenhet i ert namn"."Vi bestämde oss för att ha en DJ, men istället för DJ kommer det upp en person som säger att DJ-pengarna är donerade till välgörenhet".

    Jag har absolut ingenting emot att ge pengar till välgörenhet (även om jag själv också helst vill välja när, hur mycket och till vad), och jag har heller inga krav på att som gäst bli bjuden på det ena eller det andra. Men de två sakerna ska inte blandas ihop. Jag tycker det är helt ok om brudparet väljer att bjuda på korv och inte ger några favors. Men om de berättar att de dragit ner på saker på bröllopet bara för att ge till välgörenhet känns det väldigt konstigt.

  • Aniara4
    CoG skrev 2013-03-13 19:29:20 följande:
    Det är ju jättefint att plantera träd osv,
    men att ge bort till gästerna att man gett bort ngt bli knas...
    Men det behöver ju inte vara en "favour".

    Ni ju bara berätta att ni valt att plantera ett träd för varje gäst på ER stora dag, som en kärleksfull gåva till jorden och framtiden.
    DET skulle jag också kunna uppskatta! Att det är brudparets sätt att fira sin lycka (eller så), inte att det är gästerna som ger bort sina favors.
Svar på tråden Välgörenhetsfavours!?