Inlägg från: Impressions |Visa alla inlägg
  • Impressions

    Vill ha barn men vi studerar.

    Jag tillhör dem som bestämt anser att skall man skaffa barn så skall man ha en ordnad ekonomi, eftersom barn är ett stort ansvar och de förtjänar den tryggheten. Att som någon ovan föreslår "man kan alltid söka bidrag.." är för mig ett bristande resonemang, då jag anser att det är varje förälders ansvar att försörja sitt barn.. Visst kan man inte förutse framtiden, och skulle något oförutsätt hända och man inte längre har möjlighet till det är det naturligtvis bra att vi har ett välfungerande skyddssystem, men det är inget jag tycker man skall luta sig mot när man väljer att skaffa barn och resonera som så att lyckas vi inte själva försörja barnet så får samhället göra det.. 

    Å andra sidan anser jag det dock vara fullt möjligt att kunna skaffa barn även om man studerar, och vet många bra exempel på detta. Det beror helt på hur den individuella situationen ser ut. Som det sades tidigare i denna tråd så innebär en ordnad ekonomi att man har råd att betala alla fasta utgifter (och med viss marginal för oörutsägbara händelser). Det finns de par som är studenter, men där man har låga kostnader och kontroll över sina utgifter, och därför under rådande förhållanden en bra eknomi. Det finns också de som arbetar men som av olika anledningar inte har ordnad eknomi (även om det naturligtvis är enklare att åstadkomma en stabil ekonomi med högre inkomst..) 

    Jag förstår ditt dilemma, och lider med dig..  Det är dock bara ni som vet hur just  er situation ser ut som kan avgöra vad er ekonomi håller för. Man kan inte döma ut er enbart på det faktum att ni båda är studenter, och det tycker jag är fel av er omgivning om de skulle göra. Med det sagt så är det viktigt att fatta ett ansvarsfullt beslut, det är inte rätt att "skaffa" ett barn bara för att man vill om situationen är inte lämplig för detta. Men som andra nämnt tidigare i denna tråd så finns det ju sätt som ni kan försöka optimera er ekonomi på! 

    All lycka till!

Svar på tråden Vill ha barn men vi studerar.