Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    Vill ha barn men vi studerar.

    Skrivet anonymt för att de ett känslig ämne. Har problem med mina äggstockar. Ena äggstocken är nästan "ur funktion" och den andra sidan är halft bra enligt läkaren. Har PCO och vill inget annat än att få barn. Men börjar närma mig mina 30 och läkaren tyckte att man inte att man ska vänta allt för länge. Och det var ett år sedan. Vi våda studerar och ekonomin är dålig, alla tycker att man borde ha ekonomin i skick innan man skaffar barn. Men väntar vi så kanske det är för sent?? Mår dåligt pga jag känner mig egoistisk om jag skaffar barn utan den ekonomiska tryggheten. Men o andra sidan så är jag rädd om det sen blir försent om hag väntar 2-3 år. Skaffar jag barn nu vet jag dessutom att alla jac känner kommet tycka att jag är egoistisk och dum i huvudet. Det tyckte dem redan om att vi gifter oss dom studenter. :( har någon varit i samma situation? Finns det några som är "fattiga studenter" och har barn?

  • Svar på tråden Vill ha barn men vi studerar.
  • Anonym (Mia)

    Oj jag är helt tårfärdig. Blev så rörd av alla inlägg, Tack för all er stöd det värmde verkligen. Har aldrig fått sådan stöd angående babyfrågan hemmifrån. Dem tycker att utbildning kommer före och barn sen.

    Det stämmer jag har PCO och det ska vara svårare att få barn enligt läkaren, men har ingen aning om det är PCO eller PCOS faktiskt. Olika läkaren jag varit hos har besökt har inte alltid vetat så mycket om PCO. Fick extrema hormonrubbningar och äggstockarna har tydligen blivit sämre, fick höra att den högra sidan är väldigt dålig därför tyckte min läkare att jag inte borde vänta alldeles för länge. Trode också att det blir bättre med åldern men tydligen så är det annorlunda för min del. 

    Vi båda har ca 2,5 år kvar av våra studier, min fästman kan studera mycket hemmifrån, han läser till medianom och behöver oftast sin dator. Jag läser till socionom och där krävs det fler skoldagar. 
    Om 5 måndader är jag fru och helt allvarligt så har ni gett mig hopp om att vi kan klara av det.
    Jag har absolut inga problem med att köpa baby saker på blocket, tycker bara att det är en bra lösning och barnet växer ju så fort, Dessutom brukar man få en del av vänner som haft barn som växt upp och så köper man begagnat också. Vi bor i en 2a,studentlya så hyran är ganska låg, ingen el tillkommer heller. Kan även tänka mig skjuta på studierna ett år om jag blir med barn och stannar hemma tills barnet kan gå på dagis.
    Man är ju aldrig för gammal för att studera!

    Vi båda har ju arbetat lite men inte mycket, jag har varit den där typiska tonåringen som sket i skolan så de senaste åren har jag studerat upp betyg och sommarjobbat eller varit vikare lite här och där. Vi har en del sparat och ska spara mer.  Kan ju hända att vi får det lägsta men känner att pengarna borde faktiskt inte vara allt, det löser sig alltid som ni säger =) 

    Om 5 månader åker p-staven bort och sen är det bara att hålla tummarna att jag blir mamma!

    Kram till er alla. Tack för stödet ni gjorde mig gladare faktiskt och fick mig att se på det positivt. Familjen där hemma får säga vad dem än vill, och dessutom så tror jag inte dem kommer bli så sura när dem får se lilla älsklingen. <3

  • Anonym (Mia)
    jeanettejohansson skrev 2013-03-02 22:56:54 följande:

    Jag tycker i regel att man INTE ska skaffa barn innan man har en trygg ekonomi. Det är dyrt att vabba och vara föräldraledig. Dessutom förlorar man massor av pengar om man skjuter upp sin arbetsdebut. Barn ska vara det som kommer när allt annat är ordnat, ekonomi, buffert, boende och ett fantastiskt bra förhållande. Att vilja ha är inget bra argument. Jag vill ha hästar nu!! Men jag är vuxen och vet att renovering och bröllop går före för oss. Ser man på lyxfällan så ser man många par som tror att "vill ha" är ett fullgott argument i alla situationer.


     


    MEN !!! Med detta sagt! Om du har problem som gör att du har svårt att skaffa barn så är du undantaget för mig. Du får chansa och hoppas att jobb och ekonomi kommer sen. Visst kommer det bli svårt och du kommer antagligen få skjuta upp andra saker som hus, bra bil, nya möbler, resor osv. i 5-6 år. Men medicinska orsaker kan man inte komma undan. Klart du ska skaffa barn nu om det är nu eller aldrig för dig! Du får prata med en läkare som kan avgöra hur akut det är att skaffa barn.


    Självklart, tror de flesta vill ha den tryggheten. Mina planer var studera färdigt, gifta sig, skaffa mig jobb, resa och njuta av världen och vara ett par i några år. Men som situationen ser ut nu så kan det bli svårt. Innan giftermålet ska jag gå till en specialist som är mer insatt i det här än dem läkarna jag varit hos. Det är jobbigt att behöva ändra på våra planer men att bli mor är min nr ett prioritering just nu. =)
  • Anonym (Mia)

    Det är precis som daniiel skriver, att jag redan fått det klart från läkare att det kan ta tid att bli mer barn. Ju längre jag väntar ju svårare det blir dessvärre. Har ett år på mig att prova själv, lyckas vi så är jag överlycklig, lyckas vi inte blir det provrör och då får man hålla tummarna.

    Ville veta ifall det blir tufft eller om man är en elak framtidsmor om man skaffar barn under sin studietid. Men tack vare mångas stöd så känner jag att det är viktigt för både mig och min fästman att skaffa barn, vi är ännu unga och kan studera senare. Är redo har läst mycket barnböcker, studerat barn pedagogik och arbetat med barn. Visst det kanske är inte samma sak som att ha egna barn men jag är åtminstone lite förbered. Vi ska prova att få barn efter bröllopet och med tanke på vår situation så kanske jag får en del missfall under vägen pga blåsorna på äggstockarna, kanske inte sker alls under det närmaste året eller så sker det problemfritt, viktigtast är att vi försöker. Ska försöka att hålla modet uppe och ha i tankarna att det kanske inte sker nu men det kommer hända snart, så länge man åtminstone försöker och inte bryr sig om vad andra tycker. 

Svar på tråden Vill ha barn men vi studerar.