• Fioona

    Transport av gästerna? Hjälp! Dyr historia

    Ja, det vanligaste är nog att gästerna får ordna transport själva. Däremot är det väldigt få av de gäster vi har bjudit som vill vara helt nyktra under kvällen (och jag anser att de som vill ska få möjligheten att dricka alkohol - och så skippar vi alla värderingar och moralpekpinnar och inser att verkligheten mer eller mindre ser ut så)

    För vår del är det ca 1,3 mil mellan vigselplats (centrala Örebro) och festlokal (Gällersta Forngård, ute på landet) och utan möjlighet att åka med kollektivtrafiken.

    De flesta av våra gäster bor i Örebro och Kumla, eller är inresta och bor därmed på hotell eller hos vänner i Örebro.

    Så vi har valt att hyra en buss (efter att ha begärt offerter från flera olika bussbolag) som kommer att ta gästerna från Rådhuset till festlokalen och sedan på natten tllbaka till Örebro och sedan vidare till Kumla (2 mil söder om Örebro).

    Vi har hört lite med många av våra gäster och de tycker att det är en bra att de slipper tänka på transport mer än till själva vigseln (vilket för många är gångavstånd eller stadstrafiksbuss)

    Det vi kommer att göra är att ta en avgift på 50 kr per gäst för transporten.
    "Shit, vad snålt!", tänker ni säkert, men det skulle garanterat kosta mer för varje enskild gäst om de skulle ta taxi istället, plus att det i kära Örebro inte alltid är så lätt att få en taxi en lördagkväll, ens om man beställer i förväg, speciellt inte någon mil utanför stan.

    De av gästerna vi har pratat med är positivt inställda till detta.

    Till det ekonomiska:
    Hyra för buss till festlokalen efter vigsel OCH hem på natten: 3300 kr
    Ca 40-45 gäster som kommer att åka med bussen
    50 kr per gäst = 2000-2250kr

    Det kommer med andra belasta vår budget med ca 1200kr, vilket jag inte tycker är allt för farligt för att göra kvällen så smidig som möjligt för våra gäster!

  • Fioona

    Sommar2014: Självklart behöver man inte betala om man inte åker med! :)

    20 juli 2013: Det vi har valt är också en helt vanlig "tråkig" buss och är från ett lokalt, relativt litet bussbolag, Lasses resor. Vi har fått ganska varierande prisförslag, en del verkar bara plocka en siffra ur luften...

Svar på tråden Transport av gästerna? Hjälp! Dyr historia