• sommar2014

    Transport av gästerna? Hjälp! Dyr historia

    Har bara läst trådstarten, men låt gästerna fixa transport själva! På alla bröllop jag varit på har gästerna förväntats ordna egen transport både till kyrkan, mellan kyrkan och festlokalen och mellan festlokalen och hem. Ofta har toastmastern eller någon annan uppmuntrat till samåkning men det har aldrig ordnats någon transport till gästerna. Och det har ändå varit festlokaler som legat långt utanför kollektivtrafiknätet, så det har varit egen bil alternativt taxi som gällt.

    Blir man bjuder på en vanlig fest förväntas ju gästerna ta sig dit och hem själva också. Glad

    Ibland kan jag tycka att det inom "bröllopssvängen" blir ett himla curlande av gästerna. Det är toalettkorgar, det är hyrda bussar, det är festprogram med pyssel för att gästerna inte ska ha tråkigt en enda minut osv. Det är klart att det är bra att tänka på gästerna men om det går så långt att man håller på att stressa sönder sig för att vara alla till lags, eller om budgeten spricker för att man tror att man måste ordna med transport till gästerna så tycker jag att det är dags att ta det lite lugnt. Solig

    Enda gången jag tycker att man som bröllopspar måste ordna transport till gästerna är om man är på en ö dit man bara kan ta sig med egen båt (dvs det går ej några passande turbåtar). Väldigt få människor äger ju en egen båt liksom men de flesta kan ta sig med taxi, buss, egen bil etc.

  • sommar2014
    Fioona skrev 2013-02-22 14:10:24 följande:
    Så vi har valt att hyra en buss (efter att ha begärt offerter från flera olika bussbolag) som kommer att ta gästerna från Rådhuset till festlokalen och sedan på natten tllbaka till Örebro och sedan vidare till Kumla (2 mil söder om Örebro).

    Vi har hört lite med många av våra gäster och de tycker att det är en bra att de slipper tänka på transport mer än till själva vigseln (vilket för många är gångavstånd eller stadstrafiksbuss)

    Det vi kommer att göra är att ta en avgift på 50 kr per gäst för transporten.
    "Shit, vad snålt!", tänker ni säkert, men det skulle garanterat kosta mer för varje enskild gäst om de skulle ta taxi istället, plus att det i kära Örebro inte alltid är så lätt att få en taxi en lördagkväll, ens om man beställer i förväg, speciellt inte någon mil utanför stan.

    De av gästerna vi har pratat med är positivt inställda till detta.

    Till det ekonomiska:
    Hyra för buss till festlokalen efter vigsel OCH hem på natten: 3300 kr
    Ca 40-45 gäster som kommer att åka med bussen
    50 kr per gäst = 2000-2250kr

    Det kommer med andra belasta vår budget med ca 1200kr, vilket jag inte tycker är allt för farligt för att göra kvällen så smidig som möjligt för våra gäster!
    Smart att göra så här, som du skriver blir det ju ändå billigare än taxi. Och den som hellre vill åka med egen bil eller taxi kan ju göra det och slipper betala er transportavgift (antar jag). Riktigt smart. Jag skulle som gäst inte ha något emot att betala 50 kr för bussresan!
Svar på tråden Transport av gästerna? Hjälp! Dyr historia