Inlägg från: Anonym (Fegisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fegisen)

    P-piller Vilket har du?

    Jag beslutat mig för att skaffa P-piller igen, har inte ätit det på över 9år men nu beslutat mig för att börja igen. Tillfälligt åtminstånde av olika anledningar.


    Har inte kontaktat gyn än då jag missa telefontiden idag. Men tänkte höra om det finns något som ni rekomenderar eller inte rekomenderar.


    Någon som har PCOS - tycker jag har några symptom som stämmer in på det men det som man mest relaterar till PCOS stämmer inte in. Jag har regelbunden mens i alla fall nu när gått ner i vikt. Innan jag börja min viktnedgång i september förra året så hade jag mens ca. varannan månad, minns inte här det startade. Men jag har problem med acne, fått mer kroppsbehåring runt bröst och mage. Tidigare har jag haft svårt att gå ner i vikt, vet inte varför det fungerar lättare denna gången.

  • Svar på tråden P-piller Vilket har du?
  • Anonym (Fegisen)
    Anonym (pcos-drabbad) skrev 2013-02-18 16:52:53 följande:

    Jag har efter några års uppehåll börjat med p-piller igen pga att jag fick reda på höstas att jag har PCOS. Jag har inte heller alla symptom - är t.ex. väldigt smal och har svårt att gå upp i vikt, men har alltid haft problem med akne och inte hittat någon lösning på det förrän nu. Jag har nu ätit Yasminelle i tre månader och märker en klar förbättring på hyn, har dessutom fått större bröst så det är ju ett plus när man har min kroppsbyggnad


    Yasminelle är tydligen anpassat för personer med mina "problem" och den "svagaste" varianten av dessa typer av p-piller. De starkare (som tydligen är mer farliga med ökad risk för blodpropp) heter Diane, Yaz och Yasmine. Yasminelle medför tydligen också högre blodproppsrisk jämfört med tidigare generationer p-piller, men det är ändå det bästa alternativet för PCOS har jag förstått.


    Jag har än så länge inte märkt några negativa biverkningar alls.


    Om du misstänker att du har PCOS tycker jag absolut att du ska göra en ordentlig utredning så att du vet säkert. Jag är väldigt glad att jag gjorde det eftersom jag då fick reda på att min kropp "behöver" p-piller för att få upp hormonnivåerna till en normal nivå för att sen kunna bli gravid i framtiden. Sen var det otroligt skönt att få en förklaring till hyn äntligen - har provat allt annat verkligen (typ Roaccutan och annat som förstör kroppen) helt i onödan.


    Lycka till!


    Ska prata med min BM om det när jag fått bokat tid. Har två barn men kan ju varit riktigt tur när vi blivit gravida. Men jag misstänker att om jag nu skulle ha PCOS att det kommit efter dem.


    Jag har ätit två omgångar med Tetratysal och salvan men det har bara lindrat problemen och inte hjälpt mig så att jag mår psyskist bättre av min acne. Ryggen är värst och nu när det är bröllopsdags så vill jag inte skämmas ihjäl på min stora dag.

Svar på tråden P-piller Vilket har du?