• Ring på fingret

    Skogstema

    Vi kommer nog gifta oss under sommar/sensommarmånaderna juli - sept.
    Och båda är inne på att vi vill ha skogstema som dukning och dekoration, dels för att det är väldigt fint och mysigt och vi är båda människor som gillar naturen, och sen kan man använda det som naturen bjuder på.

    Är det någon fler som tänkt i samma bana eller har gift sig och haft skog/natur tema som dukning.

    Visa gärna era tips och trix!

    Vi har tankar på ljuslyktor och använda smala björkstammar och kapa av och borra hål i och stoppa värmeljus i.

  • Svar på tråden Skogstema
  • kärlekensbrudpar

    Ja man har hunnit ha MÅNGA funderingar hit och dit...började med att fundera på att gifta oss vid älven där vi alltid stått med husvagnen...där är så vackert...men vi tyckte att det skulle blivit så svårt att får dit allt som behövs...men såhär i efterhand tänker man att det kanske hade gått om man inte komplicerat till det och bara gjort det litet och intimt...Men nu blir det kyrka och fest tält...och det blir också bra :)

  • Allis

    Skogstema vet jag kanske inte om det blir men det blir väldigt mycket mossa i alla fall :). Och vi gifter oss i ett naturreservat där ena delen faktiskt heter Trollskogen (sagolikt vackra vresbokar).


     


    Mittenpartierna på borden i festlokalen kommer att vara täckta med mossa istället för löpare. För att inte fukten från mossan ska kludda ner resten har jag köpt genomskinlig vaxduk som jag klippt smala remsor av så de ligger som närmast duken. All mossa är vacker tycker jag men björnmossa är något särdeles fint så det ska vi plocka mycket av.


     


    I mossan ska vi lägga blommor vi gjort av gamla nothäften och så har vi turen att ha ormhassel på tomten. Min bukett är gjord av massor med pappersblommor och sen tänkte jag vira ormhassel runt den.


     


    Lokalen har höga, smala fönster så i mittenpartiet tänkte jag bygga upp en slags mossvas och sätta in papperblommor på stjälkar av tunnare najtråd. Lite knäppt, ganska pyssligt och mycket, mycket vi. Sambon har en kompis som är ljustekniker så han kan trolla en del med lokalen också.

  • msE

    Man bör inte heller plocka för mkt mossa på samma ställe, mossa tar lång tid på sig att växa.
    Allemansrätten e lite luddig m mossa men större mängd eller till försäljning e de inte tillåtet att plocka.
    Men som sagt plockar ni de utspritt över ett större område o ser till att det inte blir alltför stora kala fläckar borde det vara okej.

  • mirreth

    Vi ska också ha skogstema. Har inte riktigt strukturerat upp något mer än att fotografen vill ha med lite djur på bilderna, levande och döda.... vi jagar.

  • Winterchild

    Jag kan tipsa om att borra stora hal i bjorkstammarna och lagga i folie eller liknande och sedan oasis ooch skapa blomdekorationer direkt i stammarna. Lycka till!

Svar på tråden Skogstema