Inlägg från: GravidMammaBrud |Visa alla inlägg
  • GravidMammaBrud

    Folkvisor istället för psalmer?

    Varken jag eller min fästman kan hitta några psalmer som faller oss i smaken, tycker dom är rätt träliga allihopa, men vi har bokat kyrkan o vill verkligen gifta oss i kyrkan. Tror ni att man kan ha folkvisor istället? Älskar "Uti vår hage" och "vårvindar friska".

  • Svar på tråden Folkvisor istället för psalmer?
  • GravidMammaBrud

    Tack för alla svar o tips! Kan tillägga att vi inte alls tycker att ALLTING i kyrkan är träligt, vi tycker kyrkan är en underbart vacker plats o att vigsel i kyrka är precis som det ska va! Det är jättefint o känns så beydelsfullt, äkta och heligt även om vi inte är troende. Speciellt våran lilla kyrka här är så vacker o speciell, det tycker till o med barnen! =). Har pratat med prästen flertal gånger o pratat mkt med varann, lyssnat på folkvisor o psalmer så nu ska jag inte uppta eran tid eller huvudbry mer ;).


    Prästen sa att EN psalm räcker o därtill en folkvisa. Han tyckte "Nu grönskar det" är helt ok o passande för årstiden liksaså "Vårvindar friska" som det lutar mer åt just nu. Som psalm står det mellan "I denna ljuva sommartid" som jag tycker är väldigt vacker eller "Den blomstertid nu kommer" som också alla kan men känns kanske lite mer som en skolavslutningspsalm för min del. Ev. ska vi ha en solosångerska som framför "Uti vår hage" också i vigselprogr för den är så otroligt fin o tilltalar oss o passar så bra på ett bröllop men vi får se, vill inte ha mkt längre än 30 minuter som det oftast brukar landa på som jag förstått. Max 40-45 minuter har vi nog tänkt. Vigselsamtal med prästen 19 Mars! Så spännande!

Svar på tråden Folkvisor istället för psalmer?