• jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • CoG

    Min blivande har inte bjudit så många på hans sida.
    Det är hans föräldrar, hans bror med sambo och en kusin.
    Hans mamma har inga syskon men hans pappa har 6 st så det finns ju farbröder och flera andra kusiner som inte blir bjudna.
    Men vi umgås inte med dom heller så jag vet inte om dom förväntar sig ngt...

  • CoG

    Igår provade min blivande ut sina kläder och blev hur stilig som helst!
    Skönt att bocka av det på listan!

    Det blev dyrare än tänkt men....

  • mimmi

    tjohej!


    mina extrasystrar ville vara tärnor!!! Så nu letar vi svarta hellånga klänningar ihop!


    De är inte mina systrar egentligen, alltså inte släkt. Men i själ å hjärta är vi liksom samma.. :)


    Sen har jag fått kuvertpris från restaurangen! Mkt bra pris!


    Fast de hade bara räknat med ett glas alkohol till maten.. man vill väl minst ha ett både till förrätten och ett till huvudrätten? Men det är väl ingen konst att lägga på! Får ringa under dagen!


    (Å andra sidan kanske många vill ha vatten/läsk till maten så då kanske det jämnar ut sig?)

    En annan fråga:


    Vi ska ha både efterrätt och tårta..


    När dricker man kaffet å avec? Till efterrätten å sen skumpa till tårtan senare? Vad tror ni?

  • pamjofre

    Vi kommer att dricka champagne innan vi sätter oss till bords, vi kommer att fotograferas medan gästerna minglar runder äter snittar och dricker av champagnen, när vi sen kommer blir det en skål och sen går vi in till bords.
    Vi kommer att ha efterrätt efter vår buffé, en mustig chokladtryffelkaka med hallonkompott till det serveras kaffe. Därefter blir det bröllopsvals och far/dotter dans och lite drinkar från baren. Först efter det blir det avec och tårta, så vi räknar väll ed att tårtan serveras runt 22,30. (Vi gifter oss 3) Buffen serveras runt halv 7.

  • 67d

    Våran plan just nu: vid fint väder får gästerna välkomstbål och nått gott att smaska på. Innan vi anländer till festplatsen i häst och vagn. Väl där miglar vi runt, och jag passar på att byta underkjol med mina tärnor. Sedan bjuds det till bords där förrätt står dukat. Efter blir det buffé och efterrätt som är hallonmousse. Sen lägger vi rästen i händerna på våra toastmasters. Det enda jag har bestämt är att vi skålar i skumpa till tårtan! :D

  • jonsar02

    Vi kommer ju att ha brudskål med snittar på den strand där vi viger oss. Vilka och hur många olika snittar kommer ni att ha till skålen?

    Sen åker vi från stranden i min brors volvo valp (det är inte den på bilden men den ser ut så) till den bygdegård som festen ska vara i. Vet inte om jag redan skrivit det men den bygdegården har varit skola i byn och firar 100 år i sommar. Min farmor gick i skola där, min pappa gick där och jag gick där vilket känns lite mysigt.
    Sen har vi buffé och tårta och fest.  

     

  • Juli2013

    Vi ska ha två olika, och tre snittar per person. Getost med fikonmarmelad samt kallrökt lax med pepparot och färskost :)

  • jonsar02

    Vi kommer att ha smördegssnurra med trattkantareller, en laxrulle med färskost och gräslök och tunnbrödsrulle med aivar relish.

  • SK2010

    Tretton veckor kvar... Så lite tid, så mycket kvar att göra. Man vet ju hur fort en vecka går.... Men roligt är det att det närmar sig!

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013