Inlägg från: dellelgarin |Visa alla inlägg
  • dellelgarin

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    Just nu står exelbudgeten på : 123 450

    det är absolut inget fancybröllop, vi skall ha festen hemma.

  • dellelgarin

    Skulle bifoga budgeten oxå om någon var intresserad :)
    Uppskattat antal gäster som kommer delta 80 pers

    Mat (ikl brunch för 45 gäster)
    40 550:-

    Dryck (ölen kommer vara hembryggd)
    10 000:-

    Ringar (både förlovning och vigsel)
    25 000:-

    Kläder
    10 000:-

    Musik
    16500:-

    Hotell (2 nätter)
    4500:-

    Transport
    1000:-

    Styling
    2400:-

    Dekorationer
    2500:-

    Övrigt (fotograf, inbjudningar, tackkort ,juridiskt osv)
    11 000:-

  • dellelgarin

    Vårat blir bara dyrare och dyrare. Det dyker ständigt upp nya grejer, blev svettig när vi var hos cateringfirman häromdagen och inser att priset vi fått är bara för maten och de vill ha betalt för att ställa fram den oxå,,.....många tusenlappar till.... vi trodde själva iordningställandet iallafall ingick men det har varit någon miss på vägen verkar det som..

  • dellelgarin
    Anonym (Skyhigh) skrev 2013-04-22 15:09:43 följande:
    Vi försäkrar våra ringarna... Jag är dock inte livrädd om mina ringar på grund av vilket värde de har rent pengamässigt... Det emotionella värdet är utan tvekan det som gör att jag skulle bryta ihop ifall jag skulle tappa någon av dem. Och då kvittar det om ringen kostat 1000 kr eller 50 000kr
    Vi har försäkrat våra oxå och tur det för jag tappade förlovningsringen typ det första jag gjorde, mina ringar kostar bara 20 000:- (här vänner som har för 50 000

    Vi har lagt lite mera pengar på festen , och de har lagt lite mera pengar på ringarna, smaken är som baken :)
  • dellelgarin
    jenniferochaugust skrev 2013-04-23 12:05:47 följande:
    Jag har lagt märke till att det sticker i vissas ögon att vi lägger 125.000 kronor (vilket faktiskt inte är en jättebudget) på ett bröllop. Då framförallt släkt måste jag säga. Det är så ONÖDIGT att lägga en massa pengar på bara EN dag, säger de.
    Jag tycker verkligen att det är jättejobbigt när folk säger så, för självklart är det något jag är medveten om. Det skapar bara en massa ångest hos mig när folk säger så. Jag vet att det är en insats på en ny lägenhet till exempel, men det kostar faktiskt att gifta sig. Och det är just EN dag för att fira vår kärlek, något som vi kommer att komma ihåg och tänka på för alltid. Man ska inte ifrågasätta folks val, man får prioritera sina pengar precis som man vill tycker jag.
    Jag tror inte heller att dessa släktingar som ifrågasätter vårt bröllop faktiskt vet hur mycket det kostar, men de borde ju kunna försöka tänka efter lite: exempelvis trerätters middag för 60 personer med tillhörande dryck = 60.000 kronor och sedan med ringar, transport, kläder, blommor, musik osv så blir det ju en hel del...

    Sen kan man ju såkalrt gifta sig i trädgården och ha grillparty, men vi har ingen trädgård hehe... :)
    Vi gifter oss typ i trädgården och har grillparty, det kostar ändå 125 000:- ;)
  • dellelgarin

    Det roligaste är att folk inte behöver veta vad de kostar, men det är tydligen hel legitimt att fråga som alla förväntas svara på :)
    sen när de får svar så har man massa åsikter om det, det tycker jag är märkligt,  nu har vi ett hyfsat enkelt bröllop men har valt att lägga pengar på ringar, band,mat och detaljer, har vi fått en ide har vi kört på den, vi ville inte känna efteråt, att "åhh vi skulle ha gjort det oxå, om vi bara hade haft pengarna ":)
    vi älskar att arrangera fester och detta är ju festernas fest vi har redan hus och bilar och mycket av pengarna som "spenderas" i vårat fall kommer ju finnas kvar, alla dekorationer, foton, kläderna, ringarna...vi har köpt massor av glas osv (som kostar lika mycket att hyra) och minnena såklart, skulle man sätta sig och räkna på allt vi lagt ut under året redan kommer vi säkert up i mycket högre summor, inkl renovering av lokal mm...

    Jag tror oxå att det ibland handlar om avundsjuka, jag hade kunnat nöja mig med ett mindre bröllop oxå absolut, för mig var det antingen bara vi (närmaste familjen blir ändå rätt många pga skiljmässor) eller typ alla vi umgås med och i vårat fall är det rätt många när man är aktiva i föreningar , klubbar osv...
    Vi är två vuxna utan barn så man får passa på ;)

  • dellelgarin
    Moignon skrev 2013-04-24 09:48:54 följande:
    Jag har ett bröllop som ligger i mellanklass men varför jag skriver är för att jag på något sätt vill försvara de med mindre och/eller mindre påkostade bröllop. Det är inte så att jag försvarar alla de som inte låter ha era prioriteringar och är rent ohyfsade. Men, jag tycker vissa här gör lite samma sak. Jag får lite översittarkänslor av vissa inlägg. Som att man ser ner på dem som har andra prioriteringar på samma sätt som ni blir kritiserade. Att allas högsta dröm är att ha ett rejält påkostat bröllop. Att man har en lyckligare dag för att man kan spendera mer på allt. Det är inte allas högsta dröm, och hur känslan på ett bröllop blir beror mycket även på yttre faktorer som man inte alls kan kontrollera. Jag var på ett bröllop förra sommaren. Det var påkostat men under 200 000. Det som de kunde påverka i det här fallet var att de gjorde allt från grunden själva, de hade bara en tom lokal som de smyckade och hyrde in allt. På det sättet fick de på sitt sätt och det blev väldigt personligt. Men det som gjorde ett stort intryck och mycket av magiken var gästerna. Det hölls många och fantastiskt fina tal och en del lite spexiga men personliga inslag. Hela luften var laddad med kärlek för det här paret. Jag satt nära brudparet och under brudgummens bröders tal sitter brudgummen och torkar sig i ögonen... Vilket det var fler som gjorde... Tänk på det, kärlek och glädje kan inte köpas för pengar. Har man en känslokall omgivning, spelar det ingen roll att allt är påkostat även om det underlättar för brudparet att man kan släppa mycket av jobbet. Ett paket som innehåller allt blir väldigt opersonligt dessutom. Men, jag säger inte att detta är fel, men fick jag välja skulle jag hellre äta korv med bröd i en vit hm-klänning och lägga massa tid på att ändå få det fint, personligt och minnesvärt där alla gäster är nöjda än att ha obegränsad budget med en tråkig och stel fest. Nu säger jag inte att det blir så automatiskt men jag hoppas att ni förstår poängen!
    Jag kan bara svara för mig själv (har inte ett bröllop som kostar över 200 000:- ) Jag har inte något "drömbröllop" har aldrig haft en drömklänning osv, visste knappt att jag ville gifta mig innan jag träffade min man.. Allas bröllop är lika mycket värda , huvudsaken (för mig) är att det speglar brudparet. Vad det kostar är tämligen ointressant och jag har nog själv inte fattat att intresset för just budgeten varit så stor för alla andra, jag fattar ju att om man planerar bröllop att man är intresserad men annars? Ingen frågade mig eller min blivande varken före eller efter våra respektive 30 årskalas vad de hade/skulle kosta... Eller när vi bjuder hem två par på middag...

    Varför vill alla veta vad bröllop kostar??? Varför är det så viktigt?

    ANgående överlägsenheten tycker jag det är mycket oftare det är sura miner mot stora bröllop än det är överlägsna miner mot mindre..
  • dellelgarin

    Glömde skriva en sak, jag tror däremot att storleken på bröllopet KAN påverka stämningen lite granna,
    har man många gäster kommer många per utomatik långt bort från brudparet och man kan missa lite intimitet på det sättet, det oroar vi oss lite för speciellt vid vigseln, vid middagen skall de få sitta så trångt att de kommer minnas det för evigt ;);)

  • dellelgarin
    Pagnie skrev 2013-04-24 11:16:17 följande:
    kanske, kanske inte. det beror helt på vad man har för människor på bröllopet. jag gifter mig ju med en iranier och där är alla fram och pratar med brudparet och fotar osv så själva middagen är en väldigt liten del i det hela. känns just nu mer som att du vill rättfärdiga ditt lilla bröllop och hitta fel med våra stora. men det kanske inte är så vad vet jag men det känns lite så. oavsett storlek på bröllop så blir det vad man gör det till och bara man får det som man själv vill.
    vems inlägg svarar du på här?
  • dellelgarin

    Skyhigh: vi låter inte folk sitta trångt för att uppnå intimitet, det var ju skrivet med ett leende. Och i vårat fall har vi valt att vara hemma på våran gård för det känns viktigt för oss, och eftersom nästan alla tackat ja så får de gå att sitta lite trångt. Det kommer gå fint, inte ens om jag försöker tänka efter kommer jag ihåg om det varit luftig eller trångt på de bröllopsmiddagar jag varit på :) prioriteringar är ju alltid det de handlar om:)

Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?