• daniiel

    Brudföljets kläder...Hur gör ni?

    Maken, brudgummen, hade svart kostym, vit skjorta, rosa väst och kravatt samt svarta "converse". Marskalkerna hade också svart kostym och vi skjorta, men "bara" rosa slips, samt svarta "converse". Dom var alla ganska lika varandra alltså, men maken lite mer uppklädd :)

    Maken



    Marskalkarna


    Jag hade en lång brudklänning i ivory med svart band i midjan och svart spetsbolero samt svarta pumps. Tärnorna hade exakt likadana kläder. En vadlång ljusrosa klänning med svart band i midjan och svart bolero samt svarta pumps, dom hade till och med likadana hårspännen, örhängen och armband. Dottern, som var brudnäbb, hade en vit klänning med ljusrosa blommor och rosa band i midjan, samt rosa skor och rosa diademt med en rosett.

    Jag, bruden.


    Tärnorna


    Brudnäbben


    Vi hade alltså temafärgerna rosa, svart och vit. Vi gjorde något som vissa tycker är superlöjligt och onödigt, vi valde att följa färgtemat ganska noga och matchade oss och brudföljet väldigt mkt, i samråd med brudföljet såklart. Vi betalade tärnornas klänningar, boleros, hårspännen och smycken samt marskalkarnas slipsar och skor. Ja, samt buketter och corsager. Och ju större krav man har på brudföljets klädsel, desto mer bör man betala som brudpar.

    Jag tycker inte att brudföljet nödvändigtvis måste matcha, alls. Det viktigaste är att alla, brudpar och brudfölje, känner sig fina och bekväma. Vill man matcha, så gör det. Vill man inte, så gör det inget. Det man dock kan tänka på, är väl att brudföljet bör följa klädkoden för bröllopet.

    Och jag har ingen aning om vad som gäller angående skorna egentligen. Du kan säkert hittra regler om du googlar, men du var inte så intresserad av det egentligen, så jag svarar vad jag tycker istället. Jag tycker att din blivande kan välja skor efter vad han tycker är snyggast :) Vill han ha sina svarta finskor, så kör på det! Jag tvivlar på att någon gäst kommer sitta under vigseln och tänka på huruvida han har "rätt" skor eller inte.
  • daniiel
    FruForsmark skrev 2013-02-04 11:07:10 följande:
    Vad snyggt!! Fjäderbuketter? Jätte coolt och genomtänkt!
    Tack :) Hehe ja, ingen av dom blommorna jag ville ha fanns i agusti, så jag valde att skippa blommor helt då. Beställde fjäderbuketter från USA istället. I min och dotterns är det pärlor också, men det syns inte på bilderna. Makens corsage beställde jag också, den matchade min bukett. Marskalkarnas gjorde jag själv, så dom skulle matcha tärnorna :)

    Vissa tycker det ser ut som dammvippor och tycker det är jättefult, men jag tycker buketterna gjorde sig riktigt bra faktiskt :)

    Måste bara få säga också att du hade väldigt fin brudklänning, vacker brud! :)
  • daniiel
    FruForsmark skrev 2013-02-04 18:36:14 följande:
    Tycker det var jätte tufft! och det matchade ju så bra enligt bilderna. :) tack så mycket och detsamma!
    Tack :)
    SandraElisabet skrev 2013-02-05 21:02:10 följande:
    Jag gillar verkligen fjäderbukett-idéen!! Tycker att det är sååå fint! :)
    Tack :)

    Det är ju lite annorlunda om inte annat ;P Och ingen blev nog direkt förvånad över att vi valde något som är lite mer annorlunda.
Svar på tråden Brudföljets kläder...Hur gör ni?