• Johanna78

    Kan man ange dresskod "SOMMARFIN"

    Hej på Er!

    Jag behöver er hjälp med synpunkt på huruvida man kan skriva "Klädsel: Sommarfin" i inbjudan.
    Anledningen till att jag inte vill skriva "Kavaj" är att regelboken säger att man alltid bör klä sig snäppet högre än den angivna kodexen. Vi vill att våra gäster ska få komma i precis det som de vill, men kanske inte i jeans och T-shirt...
    Nu är ingen av våra vänner sådana att de inte skulle klä upp sig, men ändå, är det ok?
    Vi gifter oss 6/7 och det kan ju i princip vara hur varmt som helst varför vi tycker att det är helt ok med en snygg sommarklädsel, vit linnekostym etc.

  • Svar på tråden Kan man ange dresskod "SOMMARFIN"
  • passionsblomman
    Johanna78 skrev 2013-02-01 16:23:47 följande:
    Anledningen till att jag inte vill skriva "Kavaj" är att regelboken säger att man alltid bör klä sig snäppet högre än den angivna kodexen.
    Gör den? Det har jag aldrig hört talas om! Tvärtom är det väl egentligen ganska ofint att "göra sig märkvärdig" genom att klä sig över alla andra?

    Generellt sett så ser jag egenpåhittade koder som ett problem eftersom de nästan alltid ändå leder till osäkerhet för den som står i omklädningsrummet för att försöka få ihop en utstyrsel som känns lagom. förm vad menar man egentligen, vad tänker de andra välja osv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • msE

    jag har inte heller hört det här om att klä sig snäppet högre..
    håller med passionsblomman att en "korrekt" klädkod ger tydligare riktilinjer till gästerna.
    Kavaj innebär ju även kavaj i ljusa färger och kan ju anpassas efter rådande väder. Likaså så kan ju herrarna, som ju är dom som mest riskerar värmeslag, ta av sig kavajen lite ledigt efter hand.

  • Akjson

    Jag är lite kluven. Vi hade först tänkt att ha vår fest i en lokal på en strand där allt är öppet ut mot vattnet och det är sandgolv .. I så fall hade vi tänkt skriva sommarfin. Då känner jag att det hade vart helt ok att komma i kavaj men även i byxor och kortärmad skjorta.... Men nu blir festen på en riktig restaurang och då blir koden kavaj...

  • knackamackadam

    Skriv kavaj. Det är bara förvirrande med "sommarfin". Sommarfin låter inte som kavaj, utan som en nerklädd och mer avslappnad klädsel, typ jeans och skjorta, enkel bomullsklänning som man likagärna kan ha dagtid.

  • PimPim83
    msE skrev 2013-02-01 16:55:40 följande:
    jag har inte heller hört det här om att klä sig snäppet högre..
    håller med passionsblomman att en "korrekt" klädkod ger tydligare riktilinjer till gästerna.
    Kavaj innebär ju även kavaj i ljusa färger och kan ju anpassas efter rådande väder. Likaså så kan ju herrarna, som ju är dom som mest riskerar värmeslag, ta av sig kavajen lite ledigt efter hand.
    Samma här!
  • Grodprinsens brud

    Men var har du hört att man ska klä sig snäppet högre? Jag har aldrig varken hört eller läöst det någonstans så någon kodex vete spörs om det är.. Kodex borde väl vara "respektera värden för festen och dennes önskningar"...


  • Marjasinus

    De enda som brukar klä sig ett snäpp högre än angiven klädkod är brudparet.

    Jag tycker sommarfin är en jättebra klädkod. Vi hade den på vår dotters namnfest och kommer ha den på bröllopet också. Jag har inte särskilt mkt emot om de kommer i jeans och t-shirt heller - det är nog de själva mest som kan känna sig obekväma isf. Det viktiga är ju att alla kommer... 

  • Akjson

    Ärligt...om jag får en inbjudan till bröllop och det står sommarfin....så skulle det inte va nåt konstigt med det...jag skulle klä upp mej så som jag skulle göra till en fest på sommaren... Förmodligen klänning. Min respektive skulle nog ha skjorta och snygga jeans, chinos, el finbyxor.... Fint men avslappnat...

  • CoG

    Ni kan väl skriva "klädkod kavaj/ sommarfint"

    Då vet dom vilken nivå som gäller på de somriga kläderna.

    Vi har själv funderat på att skriva så.

  • Csve

    sommarfint är väl perfekt!


    Folk i allmänhet förstår nog att man inte ska komma i bikini, starndklänning eller badshort även fast det hör till sommaren. Alla kommer förmoligen att klä sig just sommarFIN =)

Svar på tråden Kan man ange dresskod "SOMMARFIN"