• Chicita

    Gåva till gästerna

    Våra gäster fick ett smitt hänge i form av ett trollkors. Med det så la vi också ner en lapp med trollkorsets betydelse.

    Om inte vår granne (som är smed) hade gett oss ett så bra pris så hade det aldrig blivit av, för om man skulle köpa dom till ordinarie marknadspris så kostar dom mellan 150 och 300:- styck (beroende på storlek och försäljare).

    Om jag är gäst på ett bröllop så finns det två sorters gåva jag tycker är roligt att få.
    1: en liten godisbit (godis är alltid gott, speciellt efter maten eller till kaffet Flört )
    2: något som speglar brudparets intressen.
    - exempel jag läst om här på BT: dom som hade gjort egna tepåsar med sitt respektive favorit-te där alla fick en ask/påse med "hans te" och "hennes te" i. Samma princip men med godis (bruden älskade röda ferarribilar och han gillade choklad har jag för mig) eller om bruden är otroligt duktig på att sylta och safta så kanske man kan ge små små burkar med marmelad eller småflaskor med saft...
    Någon hade använt såna där smörknivar i trä som placeringskort. Så alla fick en smörkniv med sitt eget namn på

    Något jag inte gillar är saker med brudparets namn ingraverat, eller datumet.
    Vad ska jag med ett udda vinglas till, speciellt med deras namn och /eller datum på? Och hur enkelt är det att frakta hem? Ska jag lägga det i fickan? Odiskat också givetvis... Tungan ute

  • Chicita
    Akjson skrev 2013-01-29 10:52:28 följande:
    Vi ska oxå köpa små chokladgodisar, helst hjärtan, och lägga i en påse eller ask som finns på bordet när gästerna kommer... Nån som har förslag på vart jag hittar det?
    Vi köpte fina chokladpraliner (som faktiskt smakade bra också Tungan ute) på ICA (eller om det var COOP). Ifrån den där lösgodisavdelningen med praliner som finns i alla fall på vissa större butiker.
    Dom använde vi för att dekorera tårtan med bland annat.
    Men annars finns ju Kahls kaffe på många ställen runtom i Sverige, dom har fina och goda praliner.
    Vill ni ha något billigt så köper ni ju en sån där ask med chokladhjärtan från Marabou. Passa på att kolla hållbarhetsdatumet nu till alla hjärtans dag på såna grejor som kommer ut. Ni kan säkert fynda där. Vissa butiker rear ju ut även godis efter att begivelsen är över... 
  • Chicita
    jimmyojennifer skrev 2013-01-29 11:13:23 följande:

    Chicita: Vilken kul grej med hänget. Men det var ni som hade medeltidsbröllop va?


    Jepp det var vi Glad
    Så vi ville ge alla något som dels speglar oss och vårt intresse, men som också var en välgångsönskning och ett minne av kvällen.
Svar på tråden Gåva till gästerna