Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Brudtärnor är till för å hjälpa bruden eller??

    Det verkar vara en källa till ständig besvikelse detta med tärnans roll och brudens förväntningar, kontra hur engagemanget sedan i verkligheten ser ut. Jag tror att vårt bröllopsplanerande har gått från att vara något som egentligen föräldrarna mest stryrt över, till en grej vi planerar i inte bara ett utan ibland flera år, med ett detalbestämmande som övergår det mesta. I den perioden är det många som tror att ens väninnor ska vara intresserade och delta med en iver och ett engagemang som de utvalda tärnorna inte hade en aning om. Jag gissar att den utvecklingen har litegrann med konsumerande av romantisk film att göra. Så som tärngrejen ser ut på film, har den nog aldrig varit här.

    Från allra första början var brudens tärnor mer lite av ett skydd-när bruden red brudloppet, och brudrov var relativt vanligt, hade man tärnor och alla var beslöjade, för då visste man inte lika lätt vem som var bruden, vilket gjorde saken svårare att lyckas med. Det är förresten därifrån slöjan kommer, inte en oskuldssymbol alltså, till skillnad från vad många tror idag.

    Vad man vill att ens tärna ska hjälpa till med och delta i idag, måste man vara väldigt tydlig med redan då man frågar, annars blir det svårt att tala om svek och dåligt engagemang-det förutsätter ju att man vet vad man tackar ja till och vilka förväntningarna är.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    MeLove skrev 2013-01-28 17:20:15 följande:
     Och det  känns lite som man bli dum förklarad..
    Varför det?  Förvånad

    Det är väl ingen här som kan veta i förväg vad du redan "fattar" och inte? Eller vad du kommit överens med dina tärnor om, eller vad det är du förväntar dig?

    Hittills har väl bara olika presoner förklarat hur de själva ser på saken och svarat på din första fråga? Varför tycker du att någon verkar dumförklara dig?

    Lite tålamod med dem som man får svar från, får man nog ha-allt är inte så tydligt i text som det kanske är i ditt huvud.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hördu, när nu ingen annan kallar dig dum, så låt bli att göra det mot dig själv! Det var väl ingen dum fråga?
    Och pratar man bara vidare utifrån en formulering, brukar man kunna komma fram till ett läge där man förstår varandra-även om allt inte var glasklart från början.

    Var lite schysst mot dig själv, ta dig tid att hinna med dig själv-om så bara för att gå på dass ifred, ta ett fotbad eller läsa en stund, man kan annars tappa koncepterna fullständigt under de där småbarnsåren.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Brudtärnor är till för å hjälpa bruden eller??