Inlägg från: Grodprinsens brud |Visa alla inlägg
  • Grodprinsens brud

    Brudtärnor är till för å hjälpa bruden eller??

    Jag skulle gladeligen tacka ja till att vara tärna enligt svensk tradition. Det handlar ju om en dags "arbete" plus kanske en kväll där man diskuterar fram vika klänningar tärnorna ska ha och om de ska betala för de själva. Thats it. Jag tycker inte att det är tärnornas automatiska roll att följa med och prova klänningar och spana på ringar eller välja papper... Det är upp till brudgummen, brudens eventuella systrar eller brudens mor att göra det.. .Eller bästa väninnan OM hon är road av bröllopssaker men det vet man ju oftast innan.. 


  • Grodprinsens brud
    passionsblomman skrev 2013-01-28 17:15:02 följande:
    Det verkar vara en källa till ständig besvikelse detta med tärnans roll och brudens förväntningar, kontra hur engagemanget sedan i verkligheten ser ut. Jag tror att vårt bröllopsplanerande har gått från att vara något som egentligen föräldrarna mest stryrt över, till en grej vi planerar i inte bara ett utan ibland flera år, med ett detalbestämmande som övergår det mesta. I den perioden är det många som tror att ens väninnor ska vara intresserade och delta med en iver och ett engagemang som de utvalda tärnorna inte hade en aning om. Jag gissar att den utvecklingen har litegrann med konsumerande av romantisk film att göra. Så som tärngrejen ser ut på film, har den nog aldrig varit här.

    Från allra första början var brudens tärnor mer lite av ett skydd-när bruden red brudloppet, och brudrov var relativt vanligt, hade man tärnor och alla var beslöjade, för då visste man inte lika lätt vem som var bruden, vilket gjorde saken svårare att lyckas med. Det är förresten därifrån slöjan kommer, inte en oskuldssymbol alltså, till skillnad från vad många tror idag.

    Vad man vill att ens tärna ska hjälpa till med och delta i idag, måste man vara väldigt tydlig med redan då man frågar, annars blir det svårt att tala om svek och dåligt engagemang-det förutsätter ju att man vet vad man tackar ja till och vilka förväntningarna är.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Bra skrivet! Idag så har ju dessutom de allra flesta heltidsjobb att sköta utöver hemmet och kanske även familj och barn som man ska umgås med och i sanningens namn får jag till och med dåligt samvete för att jag inte hinner träffa väninnan för fika eller åka till mamma för att fika en lördag.. Tiden räcker helt enkelt inte till... 
Svar på tråden Brudtärnor är till för å hjälpa bruden eller??