• Chicita

    Vad säger man till folk som funderar över sin klädsel?

    Just precis det här är det som kan hända när man gör hemsnickrade klädkoder.
    Det är inget egentligt fel i att göra det, men då är det nästan ett "krav" med en ordentlig förklaring om vad man menar.
    Precis som PiaB säger så är ju klädkoden tänkt att vara en hjälp för gästerna så man vet ungefär vilken nivå som de flesta andra antagligen kommer att klä sig.
    Sen är det upp till en själv om man kommer finare eller i typ jeans och tröja. Klädkoden är ingen order utan bara en fingervisning och en önskan.

    Jag tycker att det låter som att ni borde dra igång "djungeltelegrafen" (dvs släkt och vänner)
    Ring upp några (eller maila) och berätta att ni hört att många är oroliga över klädkoden och att det absolut inte var er mening.
    Berätta att det hade varit kul om man har något lila på sig bara för att det hör till ert färgtema, men att det inte är ett krav och att det kan vara en sån enkel sak som typ en blomma i håret eller en knapphålsblomma, servett i bröstfickan osv. Och att ni inte ville tvinga ut någon att köpa en kostym (om det nu var så ni tänkte, det brukar vara den vanligaste orsaken att hoppa över klädkoden) men att det ändå är roligt om dom klär upp sig lite i alla fall.

    Lycka till Glad
     

Svar på tråden Vad säger man till folk som funderar över sin klädsel?