Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    nejlikor = begravningsblomma??

    Den absolut vanligaste blomman i sorgbinderier är tveklöst ros. Ingen pratar om rosor som begravningsblommor. Det är naturligtvis så att det inte finns några blmmor som enbart är för begravning.

    Däremot är vi människor starkt känslobundna och vi förknippar olika saker starkt med händelser i livet. Många äldre pratar om vita liljor och nejlikor som begravningsblommor, för att det var just i ett sådant sammanhang de såg blommorna. Den känslan får man ju respektera-men samtidigt ska man komma ihåg att det är fullt troligt att den som begravdes kanske hade just de blommorna även i sin brudbukett.
    tänk efter: när du en dag ska begravas, tror du det finns en sannolikhet att dina efterlevande kommer att tänka sig just brudbukettens blommor som favoriter och förknippa dig med dem?
    Såklart! och för dem blir då nejlikor "mammas favoritblomma" och kommer säkerligen att framöver betyda något speciellt även för dem...

    Var inte ledsen över sådant som kan ha stannat kvar i sinnet på andra eller tros vara sanningar utan att det är det. Det är härligt att du gillar nejlikor-det är en underskattad blomma som förtjänar egen uppmärksamhet, med sina krusiga kjolar och många fina färger.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden nejlikor = begravningsblomma??