• Fial8

    Billigt bröllop! Kan man skippa maten?

    Tycker att det låter som att du har ett bra upplägg. Vi har något liknande förutom att vi inte har festen endast med vännerna utan med alla.
    Vi ska inte ha någon middag, jag är inte så förtjust i långa sittningar etc. Istället ska vi vigas och sen blir det tårta och bubbel och fest med dans (ett coverband) och så vickning (korv m bröd och smörgåsar) på nattkröken. Vi kommer att vara tydliga i inbjudan med att det inte blir ngn mat. Vi väljer då också att börja lite senare, 18.30, så att gästerna hinner äta innan. De som vi har pratat om kring vårt upplägg tycker att det verkar bra, ingen verkar sakna en lång sittning. Själv är jag extremt nöjd med att slippa bordsplaceringar, funderingar kring honörsbord, beslut av mat etc...!
    Tal och sånt får hållas kring tårtan samt när bandet har paus etc, lite spontant.
    Vi gör det nog inte främst för att spara pengar, nu lägger vi pengarna på en fantastiskt lokal, levande musik och öppen bar istället.
    Ett tag tänkte vi gifta oss mitt på dagen före festen men så sa en vän att själva vigseln är "en riktig partyhöjare" och tyckte inte att vi skulle snuva gästerna på den. Hon har nog rätt. Så vi gifter oss på festen istället, det blir starten på en förhoppningsvis fantastiskt kväll/natt :)

Svar på tråden Billigt bröllop! Kan man skippa maten?