• Anonym (längtar)

  Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

  Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

  Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

  Hur går det för er andra med planeringen?

  Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

  Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

 • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
 • Amandicus

  Åååh-ååh-åh så roligt med lantligt! Som tnoivies ovan sa, så finns det så himla mycket! Jag kan tänka mig att pyssla åt er ;) 

  Vi har ju gjort och prel. gästlista och tagit reda på vad saker kostar. Har också ett drömställe för vigseln, men vi får inte riktigt kontakt med dem så bara att tjata eller leta vidare. Vi har 120 personer uppskrivna, men förhoppningsvis kommer inte alla. Har räknat ut att det vi vill ha kommer landa på strax över 150 tusen. Sinnessjuka summor.. 

  Jag har redan min klänning och mannen kommer ha sin mässdräkt på sig. Så.. den punken är avklarad. Annars vill vi ha det stiligt och klassiskt, utan massa rosa sidenbandoch flufffluff. Neutrala färgtoner; champagne, aprikos! Har kollar runt på inbjudningar för att samla insiration och när jag väl hittar de vi ska ha hugger vi.. Vi ville först ha det på Karlberg, men det känns inte så kul att behöva ha deras catering och alkohol, vi vill köpa själva då mannen är himla kinkig med vin och det är ett intresse för honom. Samma för mig och mat. Så nu funderar vi eventuellt att ha festen på K1 i Stockholm.. dock är salen lite långsmal men det skulle vara helt fantastiskt att dansa där inne. Vad vi fått prisförslag är på skyddsrummet på söder, riktigt fin middagslokal! Ruffugt, tegel men med kristallkronor i taket! De var dessutom himla flexibla med tjänster och himla snabba att svara på mail. Så vi funderar vidare. November 2016 som sagt men då bör det bokas sommaren 2015 (senast) för att kunna plocka den dag man vill.. Jag står lite i valet och kvalet: slottsmiljö eller ruffigt för kontrast? Ugh.. vet inte alls. Tur att vi är ute i tid! ;) 

  Här är färgskalan jag tänkt mig: 

 • ViskesLopme

  Vår färgskala blir vit, grönt och brunt. Budget: ca 25-30 000. Men eftersom vi ändå så vill ha buffé och ha det på en hembygdsgård så blir det naturligt rätt så billigt. Tänkte hyra in på ungdomar som vi känner som kan värma och fixa det sista.


  Det här inspireras jag av
  :

  Här är hembygdsgården jag funderar på också.
  Vill ha långbord utomhus. Träbord och så har dom turkosa bänkar.
 • Amandicus

  Ser fint ut! Vitt och grönt går så himla bra ihop! Jag fantiserade en (kort)stund om att ha utomhus med ljusslingor och lampor ovanför borden och mattor under. Sedan insåg jag orimligheten med regnrisken och.. eh.. budgeten. Med buffé klarar mig sig undan både billigare och bra mycket mer praktiskt! 

  Ni har ju en hel del att välja på, möjligheterna är ju oändliga! 

 • tnoivles

  Men gud vad roligt alltså att det är fler än jag som sitter och kan googla på typ wedding invitations i flera timmar fastän det är 2 år kvar, haha. 

  Vi har funderat på Arrie kyrka 

  och sedan fest på AF-borgen i Lund i sångsalen:  Man måste ta catering från ett företag de samarbetar med men man får ha med egen alkohol så det blir ändå ett lägre pris än vad vi tänkt först. Kollade bla. Flädie mat och vingård men kostade typ 1200 per person så kändes inte så aktuellt. 

 • Amandicus

  Kyrkan är jättefin! Ser verkligen idylliskt ut! Du, inbjudan/save the date ska ju ut ett år innan festen såatteh.. det knasiga är att vi inte är så tidiga längre ;) Åtminstone inte här i Stockholm.. 

  Det var 65 personer ni skulle bjuda va? Det blir ju perfekt i den där sångsalen!

  Här är skyddsrummet som vi funderat på:

 • Jeamia
  Amandicus skrev 2014-05-23 18:34:44 följande:

  Tur att finnar kan engelska! Och en del svenska, till min stora glädje, min blivande jobbar en del internationellt och då kan det dyka upp ett par finnar! (eller finländare?) 

  Tråkigt att du tapapt vänner, sånt händer. Jag har inte så många längre heller, fast det är ett medvetet val. Har en stor släkt istället. Och social kan man vara ändå! 16-7-16 tycker jag låter bra! Ligger en klang i det.. och ser snyggt ut när det är tryckt på papper/i ringar etc ;) Vi vill ha på hösten, oktober känns bra! Lite svalare luft men ändå inte novembers regnighet. Vi (ok jag) var sugen på femte oktober då det är den dagen vi blev oficiella, mer praktiskt tänk än romantiskt är jag rädd... är ganska dålig på pluttigulliga grejer. Tur att karln också är det. Dock inföll det på en onsdag och.. ja.. Så nu är det antingen 8/10 eller 15/10. 

  Att hinna med resan i samband med semester låter synnerligen praktiskt. Bra tänkt! Har ni funderat på vart ni vill åka ännu? :)


  En del finnar kan engelska i alla fall :)

  Jag är född i sverige, min mamma är svenska och hela min mammas släkt bor i sverige!
  Att jag sedan hittat en finne att gifta mig med så var ju inget medvetet val.....det bara blev så LOL.

  Kreta ligger högt på listan, min blivade reser i jobbet så mitt ett krav är att det skall vara något ställe som han inte varit till OCH ett av de är Kreta ;)

  Höst bröllop kan/ är så fina! Det skall ni köra på.
  Juli 2016
 • Jeamia

  Ååååhhh så otroligt kul att ta del av allas planer och drömmar!

  Får en del tips och ideer själv.

  Den vita brudbuketten som ViskesLopme har på bild var skönt enkel.....det vill jag ha, Enkelt!

  Sätter med bilder på kyrkan vi skall använda! Den är så ortoligt härlig.


  Juli 2016
 • Amandicus
  Jeamia skrev 2014-05-29 16:31:43 följande:

  Varför vill inte mina bilder??????


  Är de i rätt format?

  Enkelt är fint! :) Jag är dock sugen på lite.. ruffigt. Romantiskt ruffigt (fri tolkning)! Som min profilbild eller såhär:
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)