• Anonym (längtar)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • KoA2016
    idag skrev 2015-01-05 20:39:18 följande:
    Vad kul men då är ju ni också på gång med bröllopsplanerna. Glad
    Ja vi får nästan åka runt i trakten och leta efter fina platser. Denna årstid är kanske inte bästa tiden för det iof.
     Vi ska faktiskt laga maten själva men eftersom det förmodligen blir tapas så är det mesta kall mat. Det funkar ju om det är en varmare månad. Vi vill främst att alla vänner ska komma och det ska vara en riktig fest. Inte så viktigt med lyx. 
    Förutom att man vill vara fin och ha en fin klänning. Har du/ni funderat på vad ni vill ha på er? Jag är liten så har svårt med storlekar så min faster ska sy min klänning.

    Jag håller med dig. Det är svårt att veta hur många som kommer. Vi räknar med ett bortfall på minst 20 personer. Men om dina gäster reser långt så är det kanske fler som inte kommer. Eller så kommer alla långväga gäster med om du har tur Glad
    Nej, nej, det här är ju den bästa årstiden för att kika på lokaler - då har ni både gott om tid på er att fatta ert beslut och dessutom så borde de som har hand om lokalerna ha möjlighet att ta emot er och visar er runt, det är det nog värre med kring för-, hög- och sensommaren, exempelvis.

    När det gäller kläder tänker jag mig en 50-talsinspirerad klänning med midja. Jag gillar de något kortare klänningarna (tea length) där midjan framhävs lite extra. Dessutom har jag aldrig tänkt mig en klänning med släp eller liknande, men möjligheten finns naturligtvis att jag ändrar mig och ändå exempelvis vill ha en golvlång klänning i slutändan. Vi får se helt enkelt. Min blivande man funderar på en grå kostym som blir snygg ihop med buketten och lite övriga dekorationer i gult. Glad

    Ja, det där med bortfall är minst sagt knepigt. Det är ju på förhand jättesvårt att veta om många faller bort så att man borde bjuda några fler eller om nästan ingen tackar nej...
  • Rosalee
    KoA2016 skrev 2014-12-28 15:00:39 följande:
    Spännande! Det blir som sagt kul att få höra vad som händer under året - oavsett om det blir bröllop 2016 eller 2017. Glad Lycka till med husköpet! Vi är själva i sluttampen av en renovering som pågått nästan hela året så nu ska det bli skönt att så sakteliga återgå till ett mer lugnt och avslappnat liv, utan att känna att man borde ägna sig åt renoveringar och liknande var enda lediga stund.

    Skönt att ni e klara :) Vi har ALLT kvar, först köp sen renovering *skratt* 


    Men vi överväger fortfarande 2016.. eller rättare sagt, jag försöker få min m2b att överväga det ändå ;) ett lantligt bröllop här hemma nere på vår brygga brevid ån och sen kan vi ha festen i ladugården (Där måste dock också renoveras först ) haha. 

  • joxiepoxie

    hej.

    jag är ny här

    jag och sambon pratar lite bröllop vi är förlovade men han är lite rädd för det där med bröllop. jag tänker mig att han snart vaknar till liv och planerar det jag kan förbereda redan nu. 2016 är vi liksom lite överens om men han vågar nog inte trycka på GO riktigt ännu.

    har pratat om 4 juni. har inte hunnit läsa alla era ännu, när gifter ni er och varför just då?

    såå kul att följa er alla!! 

  • KoA2016
    Rosalee skrev 2015-01-06 15:15:45 följande:
    ett lantligt bröllop här hemma nere på vår brygga brevid ån och sen kan vi ha festen i ladugården (Där måste dock också renoveras först ) haha. 
    Haha - fantastisk slutkläm - men en måste också renoveras först. Flört Underbart! Lycka till, man kommer (tro det eller ej) in i renoverandet efter ett tag och 'vänjer sig' vid att bo jätterörigt ett tag. Men det är en himla tur att det är övergående. Hade aldrig stått ut i flera år...

    Hoppas att ni kommer bra överens om år och datum. Allt går, men mycket beror också på vilken ambitionsnivå man lägger sig på (jag tänker på bröllopet, inte renoveringen Flört). Det låter fantastiskt att ha vigseln vid ån och festen i en lada - supermysigt! Håller tummarna för att ni kommer fram till något bra.  
  • KoA2016
    joxiepoxie skrev 2015-01-06 18:26:54 följande:

    hej.

    jag är ny här

    jag och sambon pratar lite bröllop vi är förlovade men han är lite rädd för det där med bröllop. jag tänker mig att han snart vaknar till liv och planerar det jag kan förbereda redan nu. 2016 är vi liksom lite överens om men han vågar nog inte trycka på GO riktigt ännu.

    har pratat om 4 juni. har inte hunnit läsa alla era ännu, när gifter ni er och varför just då?

    såå kul att följa er alla!! 


    Hej och välkommen till tråden! Kul att ni planerar giftermål! Lite generella tips som brukar lyftas fram i diverse bröllopstrådar är det faktum att inte försöka stressa sin partner utan att låta det mogna fram. Är din sambo sådan att han gillar att prata och så så kan ni ju alltid sätta er ner/ gå på en promenad och prata igenom hur ni båda känner inför det hela. Det brukar hjälpa en hel del att få känna sig lyssnad på och att förstå hur den andre tänker. Glad

    När det gäller datum funderade vi först på år 2017 men efter lite diskuterande kom vi fram till att 2016 skulle gå minst lika bra. I juni nästa år tar jag min examen, så vi kom fram till att ha bröllopet efter det och ville inte ha det i mitten av sommaren på grund av att det kan bli väldigt svettigt och att många gäster kan vara bortresta så vi bestämde oss för sensommaren 2016. Hur har era tankar gått kring datumet den 4:e juni?
  • MajLiss

    Hej... Wow va spännande att göra sig en profil o skriva här på "riktigt" inte bara läsa om alla lyckliga brudar!! E helt galet spänd på att planera vårta bröllop som kommer artbildning den 6/8-16!! Så mycket man vill göra direkt men samtidigt lite svårt med var man ska börja...????

  • mainmek

    Jag planerar konstant! det går nog av stapeln nästa sommar  och idag fick jag lite panik över att jag inte lyckas tänka ut en perfekt buffé. Du är inte ensam!

    Jag är en ganska rörig person  så det kan vara bra med lite  extra framförhållning. Blivande mannen har en ängels tålamod.

    Jag vet i alla all  var det hela ska gå av stapeln, och jag har en egen design på klänning som jag är nöjd med, den ska sys av mig sjäv!  :D sen är det mest lösa idéer.

  • Marleo
    MajLiss skrev 2015-01-06 22:36:00 följande:

    Hej... Wow va spännande att göra sig en profil o skriva här på "riktigt" inte bara läsa om alla lyckliga brudar!! E helt galet spänd på att planera vårta bröllop som kommer artbildning den 6/8-16!! Så mycket man vill göra direkt men samtidigt lite svårt med var man ska börja...????


    Va roligt med samma datum. Solig

    Börja med att samla inspiration? Bilder på frisyrer, blommor, dekorationer, tårtor, kläder och allt annat som kan tänkas finnas den dagen.
    6:e Augusti 2016
  • KoA2016

    Inte konstigt att det verkat lite tyst. Jag verkar inte längre få några notiser om att någon skrivit här i tråden... Vad gör jag åt det? Tråden finns bland mina favoriter, men jag undrar om jag kan ha kommit åt knappen om att jag inte längre vill ha några notiser från tråden. Hur gör jag för att åtgärda detta? Någon som vet?

    Tack för hjälpen!

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)