Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Loveit skrev 2015-12-06 15:13:33 följande:

    Har ni planerat någon bröllopsresa? Vi har börjat kolla runt endel. Just nu är New york väldigt lockande! Vi var där förra året med hela familjen + mina föräldrar och syskon.

    Den här gången kommer vi åka själva en vecka medan barnen får ha det mysigt med mormor istället. Det vi tänker på är priset..så dyrt!


    Sitter och drömmer om bröllopsresa men med nyköpt lägenhet och bröllopet så står det inte högst upp på den ekonomiska listan just nu. För 1 år sedan reste vi till St Maarten, det var helt underbart och vi skulle vilja resa tillbaka dit någon gång. Eventuellt tar vi en försenad bröllopsresa i februari 2017 när vi varit gifta 1 år Glad Vi är båda sugna på Mexico.
  • Allrakäraste
    madmoxxi1177 skrev 2015-12-07 14:32:27 följande:

    jag har kommit hem från min långa resa med Han.
    shit vart fan ska en börja äns. har kollat upp lite vigselplatser. ska ringa till vigselkontoret och prata med dem + lokalen jag tänkte mig om det är okej för dem.

    ngt jag hängt upp mig på är toastmasters.... jag vill fråga min syster, men hon ska vara maid of honor och hålla i hela den biten. hur visste ni vem ni skulle ha?


    jag har vänner som jag vill ska hålla i det, men jag tror inte de vill. blyga nördar....
    fan jag känner mig helt strandad.


    För oss var det självklart att det skulle vara fästmannens bäste vän. Han är väldigt utåtriktad och har inga problem att stå framför folk. Klart att du kan fråga din syster! Det är rent teoretiskt inga problem att en person har flera uppdrag men ta en funderare på om det blir för mycket för henne.
    En toastmaster är heller inget "krav", det går bra att ha en bröllopsmiddag utan. Annars kanske någon av dina vänner ändå vågar om det bara handlar om att ställa sig upp och presentera talarna under middagen?
  • Allrakäraste

    Shit hade min första dröm om bröllopet i natt! Förlovningsringen som jag lämnat in på uppfräschning var borta när jag skulle hämta den. Butiken fattade ingenting utan jag fick stå och leta i en låda med en massa kvarglömda udda ringar... Och fotografen tog bara några bilder få och ansåg sig sen vara klar.
    Haha nu menar jag inte att det här var värsta mardrömmen men kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite intressant hur hjärnan arbetar Glad

  • Allrakäraste

    Jag är imponerad av Skatteverket! Ca en vecka tog det för oss att få hindersprövningen. Nu känner jag mig lugn!

    Nu är det ca 2 månader kvar. På lördag ska vi provsmaka menyn, söndag besöker jag frisören för konsultation, tisdag nästa vecka ska jag till sömmerskan med klänningen och så träffar vi fotografen. Onsdag nästa vecka är det möte med prästen. Så nu måste jag bara på ett smidigt sätt försöka lirka ut mannen hur han önskar att vigseln ska vara.... Flört Hrm... trycka ner honom i soffan med ett glas whiskey och ge en nackmassage kanske?

  • Allrakäraste
    Tingeling89 skrev 2015-12-15 11:48:39 följande:
    Det var verkligen smidigt med Skatteverket. Trodde jag aldrig att det skulle vara Glad Fast det gäller förstås att man kommer ihåg att fylla i allt. Vi var smara nog att glömma det i första vända. Tyckte det var uppenbart att vi inte var släkt tydligen Flört
    Haha eller hur? Glad När jag berättade till mamma att vi fått tillbaka hindersprövningen sa jag "Det var ju skönt att få bekräftat att vi inte är släkt eller redan gift med någon annan" Svaret jag fick var: "Är du säker...? Har ni släktforskat?" Tydligen så är mina föräldrar släkt på vääääldigt långt håll Flört 
  • Allrakäraste
    augusti skrev 2015-12-15 20:01:57 följande:

    Hämtade ut min ring i lördags med. 
    SÅ nöjd! Bara 6.5v kvar ca.....


    Min ring ligger hemma hos mamma och pappa och väntar! På lördag får jag äntligen testa den Glad Längtar, längtar!
    Augusti - så fin ring! Är den specialtillverkad eller vilket märke är den?

  • Allrakäraste
    BiancaLove skrev 2016-01-07 08:30:24 följande:

    Vi har skickat alla inbjudningar, köpt lite dekoration. Ska beställa ring idag. Vi ska ha släta ringar med gravyren på utsidan. Vi tänkte att när man sen varit gifta i ex 5 år kan man sätta dit en liten sten för att fira. Sen efter ex 10 år kan man gravera nått gulligt på insidan osv.

    Har inte hittat klänning ännu men ska börja prova lite nu i slutet på månaden. Finns inga bröllopsbutiker i vår stad så måste åka runt lite.

    Tycker ni det verkar märkligt att ha tre tärnor och en marskalk? Det tyckte min mamma. Hon blev lite sur över att min bror inte "fick" vara marskalk. Men vi gjorde så att jag valde tärnor (min syster, m2bs syster och min bästa vän) och sambon fick välja marskalk. Då valde han såklart sin egen bror och var nöjd med det. Eller hur tycker ni?


    Nej det är inte alls konstigt, ni gör ju precis som ni vill :) Det finns kanske annat din bror kan göra, ex. vara kyrkomarsalk; visa alla var de ska sitta och dela ut vigselprogram?
  • Allrakäraste
    Anonym (Nyårstjej) skrev 2016-01-10 21:06:53 följande:
    Vad blev det för skor :)

    Har funderat på det där med skor.. Undra vad man ska ha när det är ett vinterbröllop.. Hos oss kan det lätt vara 20 - 30 minusgrader på nyår... Och då känns ju pumps sådär.. Tänker nog att man få ha ett par skor under vigsel & utomhus fotogrageringen och ett annat par skor när det är middag & dans.. Är ev inne på att byta till en klänning nr två vid bröllopsvalsen.. Något festligt & högtidligt.. Men det beror på om jag hittar rätt klänning eller inte.. 
    Jag har också tänkt på det där med skor... Vi gifter oss i Norrbotten den 20 februari och just februari är så förrädiskt. Det kan vara minus 30 likväl som minus 10... Jag har ett par fina vita pumps med spets som jag ska ha på vigseln och festen men sedan måste jag har några andra skor. Oavsett om det är svinkallt eller inte så kommer jag att halka och slå ihjäl mig i pumpsen! Sulan är helt slät. Men känns sådär lagom kul med svarta stövlar... ett par vita eller beige hade suttit rätt! Hur löser ni andra vinterbrudar det här med skor??
  • Allrakäraste
    hejhej87 skrev 2016-01-11 12:02:42 följande:

    Hej tjejer och killar!

    Några saker jag funderar på just nu;

    Vi ska gifta oss i augusti, när i tiden bör man ha alla möten och i vilken ordning? Ex lokal, florist osv. För att allt ska gå smidigt.


    Kan varmt rekommendera listan som finns på gamla bröllopstorget, där finns det nedskrivet ungefär i vilken ordning och när allting behöver bokas/ordnas. Sedan får man ta det för vad det är. Jag fixade floristen 2 månader innan istället för 6 månader som är rekommenderat. Hoteller däremot bokades redan i höstas fast rekommendationen är typ 2 månader innan Glad Lista finns även på http://www.myperfectday.se/
    Sedan är det inte en dum idé att maila eller ringa och fråga när det är läge att boka in ett möte. Som med min florist, hon nästan skrattade när jag ringde 6 månader innan Flört

    Excel har varit min bästa vän, där har jag gjort budgeten, skrivit gästlista och "att göra lista" för att sedan markera när allting är gjort eller skrivit en notering bredvid.
  • Allrakäraste
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-13 08:18:28 följande:

    Jag ska med gifta mig 2016 och är så exalterad! Har läst era kommentarer och blir bara mer inspirerad, Guuud va kul! ???? En sak jag undrar över, vi funderar på att gifta oss antingen juni eller augusti, men man kan ju inte boka tid förens tidigast 4 månader innan i och med att hindersprövningen bara håller i 4 månader, så hur gör ni när ni redan satt datum? ????


    Hur menar du, boka tid?
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)