Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Ansluter till den här gruppen eftersom vi varit tvugna att flytta fram vårt datum från 17 oktober 2015 till den 20 februari 2016. Detta då vi flyttar 80 mil och det blir nya jobb och nytt boende men vi får inte vårt boende förrän i november - och hur kul är det att bo inneboende hos svärföräldrarna när man är nygift? Flört

    Även om vi varit tvugna att flytta datumet så har vi det mesta bestämt redan. Preliminär gästlista om ca 40 personer, budgeten är satt sedan långt tillbaka, klänningen är beställd och till hälften betald (www.morilee.com/bridals/voyage/6804), fotografen var bokad och vi hade i stort sett bestämt meny med restaurangen.

    Eftersom det blir ett vinterbröllop nu så ska jag höra om min farmor, som är sjukt duktig på att sticka, kan tänka sig att sticka en bolero/kort kofta till mig som jag kan ha innan och efter vigseln. Det känns så mycket personligare och då skulle jag dessutom kunna använda den till vardags efter bröllopet också Glad

    Nu ska jag sätta mig och bläddra tillbaka några sidor och se hur ni andra har planerat, så kul med inspiration! Glad

  • Allrakäraste
    Strassbruden2016 skrev 2015-05-13 14:11:49 följande:
    Välkommen hit, jag gifter mig den 30 jan utanför Borlänge.. 70 mil från vår hemstad. Roligt med fler vinterbrudar
    Tack! Vad kul att ni gifter er den 30 januari, på min födelsedag! Är lite intresserad, hur fixar ni det med planeringen när vi gifter er så långt ifrån er hemstad?
    KoA2016 skrev 2015-05-13 22:32:42 följande:
    Vad roligt att vi blir ännu fler här - välkommen! Glad Jag hoppas att det inte känns allt för jobbigt att flytta fram bröllopet, utan att det känns kul att fortfarande ha något spännande och pirrigt att se fram emot.

    Så himla mysigt med en personlig gåva inför bröllopet från din farmor (om hon nu går med på att sticka en bolero). Vilket fint minne det skulle bli och som du sade, kul att du kan använda den till vardags sedan också.

    Vilken elegant och fin klänning du hittat!

    Har ni fått ändra mycket från ursprungsplanerna när ni kom fram till att det blir ett vinterbröllop istället för ett höstbröllop? Gifter ni er kyrkligt eller borgerligt? Har ni något tema eller liknande som ni utgår ifrån?
    Tackar, tackar! I början kändes det såklart tråkigt, men innerst inne har jag ändå velat ha ett vinterbröllop så i slutändan blir det nog bra Glad Och nu kan vi helt fokusera på flytten och de nya jobben.

    Just nu ligger bröllopsplanerna lite på is eftersom flyttlasset går om en vecka, det enda jag har ordnat med är just det att ringa runt och boka om allting. Men i mitt huvud har jag planerat om lite, ex. med boleron. Annars kommer nog det mesta att bli som vi tänkt från början. Vi gifter oss kyrkligt i min hemstad. Vi har inget direkt tema men då musik spelar en stor roll i vårt gemensamma liv så kommer det att bli mycket musik! Glad Och eventuellt svart, vitt och lila som färgtema. Men det vet inte sambon om än hehe.

  • Allrakäraste
    Strassbruden2016 skrev 2015-05-15 11:29:34 följande:
    Hela vigselgudtjänsten planerar vi härifrån och organiserar med sängarna och prästen ska läsa våra egna vigsellöfte och godkänna de,men imed vi tar med präst från vår hemförsamling så är det inte så jobbigt.

    Sen kommer jag att boka frisör, middag och tårta och transport när vi åker upp i sommar eller höst. Då både jag och min blivande är kontrollfreak så känns det skönt att ha allt långt ifrån, då kan vi inte stressa upp oss varje dag med att springa runt till olika frisörer osv...

    Vad roligt det blir på din födelsedag

    Färgtemat låter jättefint,, vi har ju lila,silver o vitt så jag älskar lila vilken färg är det han är tveksam till?
    Haha samma här, jag hade lätt kunnat planera klart hela bröllopet på en vecka om sambon släppt lös mig Flört Men nu lägger jag band på mig för hans skull och tänker att det är roligare att dela upp planeringen och ha något att se fram emot varje månad!

    Det är just den som kommer bli lite mer krångligt känner jag, även om vi kan sköta mycket av planeringen på distans så måste vi åka upp någon gång för att proväta menyn, boka frisör och sy in klänningen. Jag håller tummarna för att vi kan ordna detta när vi kommer hem över jul, om vi kan åka några dagar innan jul.

    Jag tror inte att han är tveksam till färgen lila, men eftersom bröllopet ligger långt fram i tiden och vi ännu inte börjat titta på saker som ex. inbjudningskort som kan bli påverkade av ett färgtema så har jag inte tagit upp saken med honom. Men i vårt hem har vi väldigt mycket grafiskt svart/vitt/grått med lila och blå accenter så jag tror att han är okej med lila Glad
  • Allrakäraste
    augusti skrev 2015-05-18 10:14:34 följande:

    Save the date kort tyckte jag var lite löjligt ibörjan, men kan fatta grejenom man gifter sig typ under semestern eller så, enligt vett o etikett ska man skicka save the date kort 8-6 mån i förväg. 8 månader om du har bröllop på annan ort, och 6 månader om du gifter dig på hemmaplan men under en period som semester osv.

    Vi gifter oss 30januari och jag har funderat fram o tillbaka på om vi ska skicka eller inte, framförallt eftersom det är sttrax efter jul och folk kanske legat ute med mkt pengar som de sen när lönen kommer i januari betalar av, eller så, så jag tänker att om jag skickar save the date korten i typ juli augusti så hinner folk lägga undan pengar till vårt bröllop.

    Nu önskar vi oss ingenting, men några kanske vill köpa några nya kläder eller gå till frissan innan eller kanske köpa något litet till oss iaf, så då hinner de lägga undan en slant.

    Smatidigt så tänker jag att det kanske är onödigt, det kanske räcker att skicka ut inbjudningar i november. Vill inte vara despo-bride och skicka ut grejer för långt i föväg eller grejerr som ör onödiga så jag klurar fortfarande på hur jag ska göra, trots att save the date korten korten är köpta ;)


    Jag håller med dig, om jag hade gift mig under sommaren mitt i semestertider så hade jag nog skickat save the date-kort typ ett halvår innan så att folk får en chans att planera sina semestrar. Men det blir konstigt att skicka ut inbjudningarna så tidigt, det kan ju hända att man måste ändra något (ex. plats för festen, tider eller liknande) och då måste man ändå gå ut med ytterligare info precis innan bröllopet. Bättre då att gå ut med datumet tidigt men vänta med mer detaljer tills allting är spikat.

    Vi gifter oss i februari men har redan nu muntligt förvarnat de personer som vi absolut vill ha med under dagen och sagt att det kommer en inbjudan med mer information längre fram.
  • Allrakäraste
    Anonym (Julibröllop) skrev 2015-05-21 09:35:41 följande:

    Älskar den här tråden , Lite allt i allo. :)
    Vi planerar att gifta oss i juli 2016 och planeringen är i rullning. Har aldrig tidigare haft drömmar om ett stort bröllop och trodde aldrig i mitt liv att det var så kul att planera en kärleksfest.

    Vi ska ha borgerlig vigsel vid ett magasin utanför Stockholm och mina tärnor är redan på mig att börja kolla klänning. Haha, dom är nästan mer ivriga än mig och vill vara ute i god tid så jag verkligen hittar Klänningen! När började ni kika på klänningar?

    Jag börjar spåna på catering också, men hur långt innan är det aktuellt att bestämma sig för det?

    Vad är viktigast att vara ute i god tid med?

    Fotograf har vi mer eller mindre spikat men inte skrivit avtal med ännu. Men man kanske bör göra det rätt snart ändå.


    Jag gillar rent allmänt att planera men visst är det lite extra kul att planera en sådan här rolig dag? Glad

    Butikerna som jag ringde runt till rekommenderade att man börjar titta runt ett halvår innan just för att det tar ett antal veckor att tillverka klänningen och sedan göra eventulla ändringar. Plus att det är bra att ha några veckor i buffert utifall att det blir förseningar. Men det är ju bara ut och leta! Även om det är ett år kvar så kan det ju vara bra att ha testat, sedan behöver du ju inte köpa klänningen nu på en gång men då vet du vad du gillar i alla fall. Och det var faktiskt roligare att testa klänningar än vad jag trodde, så du har mycket kul att se fram emot! Glad

    Det är ju inte helt fel att börja kolla på de viktiga delarna som lokal, fotograf och såklart kyrka. Men som augusti säger, såhär långt i förväg så behöver ni egentligen inte boka fast någonting - om det inte är en väldigt populär lokal eller fotograf. Var i så fall noga med att kolla upp vad som händer om ni måste byta datum eller i värsta fall avboka helt.
  • Allrakäraste
    inkawow skrev 2015-06-15 16:37:04 följande:

    Ligger o funderar på in o utgångs musik. Vi ska ha lite annorlunda utgångs musik men vad? Vad ska ni ha?


    Ingångsmusiken för oss är given! Jag spelar trumpet och därför blir det Trumpet Voluntary, så maffig och högtidlig! Vill minnas att prinsen av Danmark hade den som ingångsmarsch....

    Utgången har vi inte bestämt än (nu är det ju ett bra tag kvar så det brinner inte i knutarna). Ena dagen är jag inne på något kul och glatt typ Love shine a light (Katrina and the Waves) och nästa dag vill jag ha något mer klassiskt och lugnt ex. At last (Etta James). Nu lutar jag åt att ta in instrumentet som min blivande spelar, saxofon, och låta någon spela en variant på What a wonderful world.
    Supersvårt! Men vad står ni och väljer mellan?
  • Allrakäraste

    De närmaste släktingarna och familjen är redan informerade om att vi gifter oss 20 februari. Jag tänkte att det borde räcka med att skicka ut inbjudningarna i början på december och svarsdatum typ sista januari. Men mamma tyckte att det var för sent, att vi skulle skicka dem redan i november. Vad tycker ni? Hon har ju en poäng i att vi har en del gäster som måste boka flyg och boende plus att folk har mycket att tänka på i och med jul och nyår.

  • Allrakäraste

    Hade första motgången igår - och kände mig lite bridezilla-aktig i någon timme, innan jag tog tag i situationen och löste den Flört 
    Fotografen som vi bokade i våras till vårt första datum (som vi sedan fick skjuta på) hade ändrat sitt utbud av tjänster och höjt priserna ganska rejält. Blev sur/arg/ledsen/besviken och började i panik googla på fotografer, men eftersom vi gifter oss i en liten stad finns det inte så många fotografer och tjänsterna de erbjuder varierar i både pris och utförande... Lättade mitt hjärta för en kollega som lugnt sa "Jamen kolla om fotografen ändå kan tänka sig att ställa upp för det pris som ni tänkte från början?". Och när jag ringde fästmannen en stund efter och han sa samma sak bet jag ihop och skickade ett trevligt mail till vår tänka fotograf.
    Såklart så svarade hon att det gick jättebra att bara ta porträttfotografier och vi kunde få samma låga pris som det var tänkt från början Glad Så nu har vi kyrka, lokal, fotograf och klänning på plats! Saknas bara en präst och en plastring från en godisautomat så kan vi gifta oss redan imorgon Flört

  • Allrakäraste

    Nu börjar saker falla på plats. Ca 5 månader kvar och äntligen inser fästmannen att det är dags att vi sätter oss ner och planerar på riktigt. Kyrka och restaurang är redan bokad. I söndags frågade vi vår vän om han ville ställa upp som toastmaster, han blev lika glad över uppdraget som det faktum att vi ska gifta oss - han har tjatat om det ett tag nu Flört 

    I helgen ska vi spika gästlistan, boka hotell och fundera igenom menyn. Vi gifter oss i februari men restaurangen har skickat oss förslag på en vårmeny eftersom de inte ha så många bröllop under vintern. Men hallå, hur kul är det med vit sparrissoppa med vårlök i februari? Eller laxcarpaccio med primörer...?

  • Allrakäraste

    Sådär ja, nu är gästlistan spikad, vi har tagit en extra titt på budgeten, jag har kollat runt på två olika hotell och fått förslag på rabatt för våra gäster samt bett restaurangen om förslag på ny förrätt och efterrätt som är mer anpassad för vintern. Näst på tur står att designa inbjudningarna, det riktigt kliar i fingrarna på mig! Glad

    En fråga som vi ännu inte "lyckats lösa" är om vi ska boka hotellrum för enbart bröllopsnatten eller även natten innan... Hjälp! Hur gör ni andra?
    Problemet är att vi inte kan bli garanterade att få checka in förrän kl. 15.00 (exakt då vår vigsel är, förmodligen blir det alltså så att vi får checka in senare på kvällen) och att minisviten kostar ca 1 600 kr/natt.... Det som talar för två nätter är att det skulle vara smidigt att ha tillgång till hotellrummet under dagen eftersom det ligger mitt inne i stan med gångavstånd till florist och frisör plus bokstavligt talat typ 100 meter från kyrkan. Den ligger rakt över gatan.

    Vad tycker ni? Hur skulle ni ha gjort? Förvånad

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)